nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie NIMA A Communicatie

De beroepsopleiding NIMA A Communicatie op afstand volgen? D.m.v. www.thuisstudiezoeken.nl vind je toonaangevende thuisstudies en opleidingen in het vakgebied van Marketing en communicatie. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of bijvoorbeeld toe aan volledig iets nieuws? Bekijk en vergelijken zonder problemen tientallen relevante opleidingen en thuisstudies van toonaangevende afstandsopleiders als Nederlands Talen Instituut (NTI) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een beroepsopleiding vanuit huis NIMA A Communicatie! Een studie die past bij jouw niveau, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en fantastische praktijkdocenten. Deze beroepsopleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €403,50 bij onder andere NTI.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Digitale leeromgeving.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Aanbieders thuisstudie NIMA A Communicatie februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTINIMA A Communicatie12 maanden€403,50Meer informatie
NIMA A Communicatie thuis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding NIMA A Communicatie op afstand volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker is een ideaal vertrekpunt. Middels onze vergelijker vind je uitgebreide info over een scala aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je verder leren binnen het domein Marketing en communicatie? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie NIMA A Communicatie(duaal of voltijd). Tijdens deze beroepsopleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Uitstekend te combineren met jouw huidige baan, vrijwilligerswerk en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Beginnen met een beroepsopleiding NIMA A Communicatie gaat erg gemakkelijk. In het volgende stukje zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Ben je enthousiast? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op zelfgekozen momenten je lesstof bestuderen en klassikaal onderwijs volgen. Zoals je mag verwachten krijg je begeleiding van een ervaren docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt je beloond met een diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de kosten van een NIMA A Communicatie thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel informatie kun je digitaal raadplegen met een macbook, ipad of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Wel heb je een persoonlijke begeleiderdie jou door het traject helpen. De opleiding NIMA A Communicatie volg je al vanaf €403,50 via het instituut NTI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De studiestof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een persoonlijke mentor van NTI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal mensen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan ik zomaar beginnen, en is het niveau niet te hoog? Hierna behandelen we de vragen die we het meest horen over zelfstandige NIMA A Communicatie thuisstudies.

Kan ik direct starten met de beroepsopleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus NIMA A Communicatie: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je bij veel aanbieders binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding kun je afronden pakweg 12 maanden. Dikwijls kan je het ook sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn er in principe voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Normaal gesproken is een bepaalde NIMA A Communicatie vooropleiding noodzakelijk. Echter kan het ook gaan om een 21-plus toets of een bepaald certificaat. In de beschrijving van de opleiding lees je de benodigde specificaties over de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van instellingen zoals bijv. Nationale Handelsacademie (NHA) zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zo weet je dat deze studies op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als European Institute For Brand Management. Daarbij krijgen deelnemers soms een erkend branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij afronding van een kortlopende cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma is het voor iedereen duidelijk dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Verscheidene onderwijsinstellingen verstrekken ook een NIMA A Communicatie klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen meer directe feedback van je docent en je hebt meer een stok achter de deur. Er zijn ook nadelen: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De populaire opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In dat portaal vind je de essentiële informatie voor je beroepsopleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via deze portalen log je in om de volgende zaken te bekijken: webinars, geluidsbestanden, oefeningen, praktijkvoorbeelden, video’s, oefenexamens. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-beroepsopleiding-nima-a-communicatie

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Onder andere HBO Social media en Google tot een studie als Vakopleiding Gewichtsconsulent, en uiteraard ook de NIMA A Communicatie zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland past bij mijn ambities? In het volgende overzicht vind je de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Ruime keuze in beroepsopleidingen
 2. LOI: Uitstekende recensies van studenten
 3. NTI: Veel taalcursussen
 4. Laudius: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 5. Thuiscursus.nl: Ook volledig in het engels
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een hoogwaardige thuisstudie NIMA A Communicatie online versneld volgen kost om en nabij de €403,50. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De relevante kosten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Opmerking: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een volwaardige opleiding die relevant is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De studie is relevant voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NTI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De kosten die je opvoert zijn minimaal €250,00 (p/jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Wat is daarvan de reden? Je organisatie heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Tevens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een studie, training of cursus via je werk beginnen kan voor meerdere partijen een win zijn. Regelmatig mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding NIMA A Communicatie. Ga eens om tafel met jouw manager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Wil je graag aan de slag als communicatiemedewerker of als bijvoorbeeld pr-functionaris? NIMA A Communicatie biedt je de mogelijkheid om hier alles over te leren! Je krijgt onderwerpen als communicatiebeleid en interne communicatie voorgeschoteld, maar je leert ook over reclame en journalistiek. Aan het einde van deze erkende opleiding kun je zelfstandig strategische plannen opstellen en heb je een voorsprong in het vakgebied!

Daarom kies je voor NIMA A Communicatie van het NTI:

 • Officieel erkend NIMA-diploma
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie