nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie NIMA Basiskennis Communicatie

De beroepsopleiding NIMA Basiskennis Communicatie flexibel vanuit huis volgen? Geholpen door onze vergelijkingstool ontdek je alle erkende thuisstudies, cursussen en trainingen gerelateerd aan Marketing en communicatie. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of anderzijds een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Doorzoek en vergelijk direct populaire zelfstudies en thuiscursussen van Hollandse onderwijsaanbieders als Scheidegger en begin morgen al met een beroepsopleiding vanuit huis NIMA Basiskennis Communicatie! Een opleiding die past bij je denkniveau, het meest actuele lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €168,00 via NTI.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In februari 2024 goedkoop beginnen.

Opleiders thuisstudie NIMA Basiskennis Communicatie februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTINIMA Basiskennis Communicatie8 maanden€168,00Meer informatie
NIMA Basiskennis Communicatie zelf thuis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding NIMA Basiskennis Communicatie thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe jouw situatie er ook uitziet, voor ons allemaal is er een uitdaging. Jij hoeft alleen nog maar te starten. De website thuisstudiezoeken.nl helpt jou graag met de volgende stap. Met behulp van onze website vind je uitgebreide info over een ruim aanbod studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die passen bij jouw doelen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Marketing en communicatie? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie NIMA Basiskennis Communicatie(duaal of voltijd). Via deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, op het moment dat het jou uitkomt. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw functie, culturele activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding NIMA Basiskennis Communicatie gaat erg gemakkelijk. In het onderstaande stappenplan zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je overal aan voldoet, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten de lesstof erbij pakken en huiswerk inleveren. Vanzelfsprekend wordt je bijgestaan door een ervaren docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je het (branche)diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat is de prijs van een NIMA Basiskennis Communicatie thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel informatie vind je in jouw digitale leeromgeving op een macbook, ipad of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vanzelfsprekend is er een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding NIMA Basiskennis Communicatie is er al vanaf €168,00 bij o.a. NTI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De lesstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van NTI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Meer en meer jongeren investeren in hun carrière met een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is deze opleiding wel geschikt? Hieronder lees je de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige NIMA Basiskennis Communicatie thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de beroepsopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus NIMA Basiskennis Communicatie: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je doorgaans binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Kort daarna worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding duurt ongeveer 8 maanden. In de praktijk bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Onverwachte drukte? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. De meeste (hobbymatige) cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Oriënteer jij je meer op een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Soms is een dergelijke NIMA Basiskennis Communicatie vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Een andere methoden kan zijn een 18+ toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de gratis studiegids kun je terecht voor ruime info m.b.t. de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van opleiders zoals NHA zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit betekent dat deze opleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld SOD Next. Daarbij ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een officieel branchediploma als NL Actief A. Bij korte cursussen en trainingen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op die manier is het voor iedereen duidelijk dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Verschillende onderwijsinstellingen hebben ook een NIMA Basiskennis Communicatie klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en meer gerichte voorbereiding op examens. Wat minder positief is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders werken met een online leeromgeving. In dat portaal bekijk je alles voor jouw beroepsopleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In dit systeem vind je onder andere praktijkvoorbeelden, video’s, oefenexamens, oefeningen, webinars, geluidsbestanden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-nima-basiskennis-communicatie

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. En er steeds meer aanbod. Dit loopt van Contentstrategie tot JavaScript jQuery, en natuurlijk de NIMA Basiskennis Communicatie zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen matcht met mijn situatie? Onderstaand vind je een opsomming met de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 2. LOI: Flexibel onderwijs dat altijd in je leven past
 3. NTI: Altijd inzicht in je examen- en huiswerk resultaten.
 4. Laudius: Je ontvangt 2 jaar lang gratis updates
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een thuisstudie NIMA Basiskennis Communicatie online versneld volgen kost om en nabij de €168,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De relevante producten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Niet vergeten: er gelden strenge regels (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een cursus / studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Let altijd even op deze aspecten:

 • De opleiding levert een bijdrage aan jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NTI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De kosten die je opvoert zijn minimaal €250,00 (per jaar), oplopend tot €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een opleiding of cursus volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De oorzaak daarvan? Je werk / collega plukt ook de vruchten van jouw kennis. Ook mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via jouw bedrijf volgen is dus voor beide partijen interessant. Bij veel bedrijven mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding NIMA Basiskennis Communicatie. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Wil jij aan de slag in de communicatie? Maak kennis met de belangrijkste basisbegrippen in dit vakgebied met de opleiding NIMA Basiskennis Communicatie. Je gaat aan de slag met interne en externe communicatie, marketingcommunicatie, content en (online) media. Je leert over het communicatieproces tussen zender en ontvanger en hoe je dit zo goed mogelijk laat verlopen. Het erkende NIMA-diploma wordt zeer gewaardeerd in het bedrijfsleven. Zet vandaag nog de eerste stap naar een carrière als communicatie- of PR-medewerker!

Daarom kies je voor NIMA Basiskennis Communicatie van het NTI:

 • Officieel erkend NIMA-diploma
 • In 4 maanden af te ronden
 • Geen vooropleiding nodig
 • Inclusief lesmateriaal
 • Erkende onderwijsinstelling

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie