nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie NIMA Basiskennis Marketing

De beroepsopleiding NIMA Basiskennis Marketing flexibel en snel thuis volgen? Geholpen door onze vergelijkingstool tref je tientallen thuisstudies, cursussen en trainingen in het vakgebied van Marketing en communicatie. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of bijvoorbeeld zin in totaal iets nieuws? Bekijk en vergelijken simpel en snel veel gekozen thuisopleidingen van Nederlandse scholen als LOI en ga meteen aan de slag met een beroepsopleiding vanuit huis NIMA Basiskennis Marketing! Zelf je studietempo bepalen, up-to-date lesmateriaal, en de beste docenten. Deze beroepsopleiding kan jij volgen vanaf €337,00 bij een opleider als NTI.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In februari 2024 voordelig starten.

Overzicht thuisstudies NIMA Basiskennis Marketing februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTINIMA Basiskennis Marketing8 maanden€337,00Meer informatie
NIMA Basiskennis Marketing thuis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding NIMA Basiskennis Marketing op afstand volgen

Groeien naar een hogere functie? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe jouw situatie er ook uitziet, er is ontzettend veel mogelijk! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. www.thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. Met behulp van onze website vind je uitgebreide info over een grote variëteit aan thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die passen bij jouw doelen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Marketing en communicatie? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie NIMA Basiskennis Marketing(duaal of voltijd). Via deze beroepsopleiding verdiep jij je volledig in het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige werk, buitenschoolse activiteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Kiezen voor een beroepsopleiding NIMA Basiskennis Marketing regel je razendsnel online. Hieronder geven we hierop een korte toelichting:

 1. Selecteer de gewenste opleider en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Download de gratis studiegids of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is het wat je had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: zelf je studietijd indelen en lesstof en boeken doornemen en opdrachten inleveren. Uiteraard wordt je hierin begeleid door een erkende docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je het (branche)diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de kosten van een NIMA Basiskennis Marketing thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Wat is hiervan de reden? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal vind je in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw telefoon of PC (ook tablets). Daarnaast hoef je niet te reizen en werken ze met minder dure docenten. Wel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou door het traject helpen. De opleiding NIMA Basiskennis Marketing wordt al aangeboden vanaf €337,00 bij het instituut NTI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De studiestof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een persoonlijke mentor van NTI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groeiend aantal Hollanders geven de voorkeur aan een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en de enorme keuze in studies en cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? Hierna besteden we aandacht aan enkele prangende vragen rondom zelfstandige NIMA Basiskennis Marketing thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus NIMA Basiskennis Marketing: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je meestal dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week krijg je de hele studiemap ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De beroepsopleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in ongeveer 8 maanden. Dikwijls kan het soms nog een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Gaat het om een HBO / WO opleidingstraject? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Meestal is een specifieke NIMA Basiskennis Marketing vooropleiding een voorwaarde. Men kan ook kiezen voor een 18+ toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de website van de aanbieder lees je ruime info over de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van scholen als bijv. Nationale Handelsacademie (NHA) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit betekent dat deze diploma’s net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hogeschool Leiden. Mogelijk zul je mogelijk recht hebben op een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
De meeste opleidersbeschikken over een NIMA Basiskennis Marketing klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer individuele begeleiding en je hebt meer een stok achter de deur. Onthoud wel: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In dit systeem bekijk je alles wat je nodig hebt voor jouw beroepsopleiding en kan je overleggen met de docent. In de digitale leeromgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: video’s, webinars, oefenexamens, het lesmateriaal, oefeningen, geluidsbestanden. Ook kan je opdrachten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-nima-basiskennis-marketing

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dit varieert van Puppytrainer tot en met Vlogger, en nu dus ook de NIMA Basiskennis Marketing zelfcursus. Welke onderwijsinstelling rijmt met mijn situatie? In het volgende overzicht vergelijk jij zelf de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Gratis proefles
 2. LOI: Meer dan 90 jaar ervaring
 3. NTI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 4. Laudius: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 5. Thuiscursus.nl: Vakkundige docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Zelf een thuisstudie NIMA Basiskennis Marketing online versneld volgen kan voor een bedrag van €337,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De belangrijkste kosten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Belangrijk: er gelden strenge regels (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepscursus die belangrijk is voor jouw huidige- of toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • Het traject vormt een bijdrage voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NTI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten in kwestie bedragen minimaal €250 (jaarlijks). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe komt dit? Jouw bedrijf heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Verder mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus volgen via jouw werkgever is dus voor jullie beide relevant. In de regel kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding NIMA Basiskennis Marketing. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Marketing is een interessant vakgebied, maar voor velen nogal onbekend. Wil jij kennismaken met de grondbeginselen van marketing? Dan is deze opleiding ideaal voor jou! Lees snel verder!

Daarom kies je voor NIMA Basiskennis Marketing van het NTI:

 • Officieel NIMA Basiskennis Marketing-diploma 
 • Nu ook met examentraining
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding 
 • €25 korting op het Associatie examengeld

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie