nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Orthopedagogiek

De beroepsopleiding Orthopedagogiek op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Via Thuisstudiezoeken.nl ontdek je alle erkende thuisopleidingen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Sociaal en pedagogisch werk. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of juist iets leren wat je heel leuk vindt? Lees info en vergelijk simpel en snel kwalitatieve thuiscursussen en studies van vooraanstaande afstandsopleiders als Fontys en wie weet begin jij volgende week al met een beroepsopleiding vanuit huis Orthopedagogiek! Een opleiding die past bij je denkniveau, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en fantastische praktijkdocenten. Deze beroepsopleiding kan jij volgen vanaf €499,00 bij onder andere NHA.

 • Goed te combineren met werk.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In februari 2024 scherpe tarieven.

Alle thuisstudies Orthopedagogiek februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAOrthopedagogiek2 maanden€499,00Meer informatie
Orthopedagogiek op eigen tempo thuis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Orthopedagogiek op eigen tempo vanuit huis volgen

Zoek je een andere baan? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er ook bij jou speelt, er is ontzettend veel mogelijk! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze vergelijkingssite komt dan om de hoek kijken. Op deze plek tref je veel verschillende zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die aansluiten op jouw wensen. Wil je verder leren binnen het domein Sociaal en pedagogisch werk? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Orthopedagogiek(duaal of voltijd). Binnen deze beroepsopleiding doe je belangrijke kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je huidige baan, sport en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Van start gaan met een beroepsopleiding Orthopedagogiek gaat erg gemakkelijk. In het bijgaande stappenplan geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen.
 5. Het leren gaat beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de lesmaterialen doorkijken en huiswerk inleveren. Uiteraard krijg je begeleiding van een professionele docent.
 6. Alles afgerond? Dan wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele prijzen Orthopedagogiek thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe komt dit? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving via bijvoorbeeld je telefoon of PC (ook tablets). Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten benodigd. Natuurlijk is er een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Orthopedagogiek kan men aanschaffen vanaf €499,00 via bijvoorbeeld NHA. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NHA.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een aanzienlijk aantal Nederlanders zien hun kansen in een zelfstudie. De aanwezige flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan ik zomaar beginnen, en is het niveau niet te hoog? In het volgende gedeelte vind je de vragen die we het meest horen over zelfstandige Orthopedagogiek thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Orthopedagogiek: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je vaak al binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit verschilt per opleiding). De beroepsopleiding is vaak af te ronden in circa 2 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan je het ook sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. (Hobby)cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Soms is een dergelijke Orthopedagogiek vooropleiding wel een minimum. Als alternatief vragen ze vaak een 18 plus-examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de beschrijving van de opleiding achterhaal je de verdere details omtrent de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van aanbieders als bijv. NHA worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze thuisstudies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Avans Hogeschool. Bovendien ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een officieel branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op die manier maak jij kenbaar dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Veel instanties hebben ze mogelijkheid voor een Orthopedagogiek klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je kunt ervaringen en kennis delen een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder prettig: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In dat portaal vind je de noodzakelijke software en documentatie voor je beroepsopleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In dit systeem zoek je ook naar oefenexamens, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, webinars, video’s, oefeningen. In dat systeem upload je ook huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-orthopedagogiek

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dit loopt van HBO Manager in de sport tot Nederlands Voor Buitenlanders, en uiteraard ook de Orthopedagogiek zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan op mijn wensen en situatie? In de beschrijving hierna benoemen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 2. LOI: Volledige HBO-bachelor en MBO-opleidingen tot korte beroepsgerichte cursussen
 3. NTI: Online IQ test
 4. Laudius: Studeren op een tempo dat bij jou past
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Naast je baan een thuisstudie Orthopedagogiek online volgen kan al vanaf €499,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Boeken, lesgeld e.d. zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De belangrijkste onderdelen kun je aftrekken:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Boeken of bepaalde software

Niet vergeten: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een volwaardige opleiding die belangrijk is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). De belangrijkste details:

 • De thuisopleiding vormt een bijdrage voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het betreft een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NHA.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250,00 (per 12 maanden). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Studeren op kosten van de werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Wat is daarvan de reden? Je werk / collega plukt ook de vruchten van jouw kennis. Ook zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een professionele opleiding via je werk volgen is dus voor jullie beide relevant. Steeds vaker stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Orthopedagogiek. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Kinderen met problemen helpen? Volg de cursus Orthopedagogiek op HBO-niveauOrthopedagogen helpen kinderen, hun ouders en andere mensen zoals leerkrachten. De hulp bestaat uit opvoedkundige zorg voor kinderen met gedragsproblemen, psychische stoornissen en aangeboren aandoeningen. De orthopedagoog is er voor kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben. ADHD, autisme, PDDNOS: er zijn steeds meer termen voor stoornissen bij kinderen. Komen stoornissen vaker voor of doen psychologen meer onderzoek? Orthopedagogen weten wat er mis kan gaan in de weg die kinderen afleggen van de babytijd tot de vroege adolescentie. Wat doe je als een kind meer geïnteresseerd lijkt in zijn verzameling treintjes dan in leeftijdsgenootjes? Wat doe je als een kind alleen maar oog heeft voor zichzelf en zelfs niet in staat is contact te maken met zijn eigen ouders? Kinderen, ouders en leerkrachten hebben soms steun nodig. Diagnose en behandeling De orthopedagoog stelt een diagnose en weet welke behandelingen wel en welke niet mogelijk zijn. Voor sommige psychische aandoeningen is, ook bij kinderen, geen genezing mogelijk. Als genezing geen optie is, helpt de ontwikkelingspsycholoog ouders en kinderen zo goed mogelijk omgaan met een aandoening of stoornis. Beperkingen zijn er in soorten en maten: beperkingen op zintuiglijk, motorisch, cognitief of emotioneel gebied. Volg de cursus Orthopedagogiek en leer de oorzaken, achtergronden en gevolgen van beperkingen kennen. De orthopedagoog helpt bij opvoedkundige problemen en bij leerproblemen. Beroepsperspectief Waar werken orthopedagogen? Instellingen voor geestelijke gezondheids- en gehandicaptenzorg, jeugdzorg, (speciaal) onderwijs, justitie en welzijnszorg. Bij de jeugdreclassering of de Raad voor de Kinderbescherming.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie