nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Ouderenzorg

De beroepsopleiding Ouderenzorg zelfstandig thuis volgen? Met onze vergelijkingstool vind je uitgebreide info over talloze thuisstudies en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Psychologie en counselling. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of simpelweg een cursus om je kennis te verbreden? Ga direct van start en vergelijk heel eenvoudig veel gekozen thuiscursussen en studies van erkende instellingen als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een beroepsopleiding vanuit huis Ouderenzorg! Zelf je studietempo bepalen, up-to-date lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding kun je al volgen vanaf €375,00 bij NTI.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In juni 2024 met introductie-aanbieding.

Vergelijking van thuisstudies Ouderenzorg juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIOuderenzorg8 maanden€375,00Meer informatie
Ouderenzorg thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Ouderenzorg voordelig vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Ambieer je een nieuwe baan? Wat er bij jou ook speelt, iedereen vind het leuk om te leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze thuisstudie-vergelijker kan jou hierbij helpen. Middels onze vergelijker check & vergelijk je veel verschillende thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Psychologie en counselling? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Ouderenzorg(duaal of voltijd). Binnen deze beroepsopleiding leer je de onderdelen van het vak, volledig op jouw eigen tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met een drukke baan, hobby’s en jouw familie.

Hoe werkt het precies?
Het deelnemen aan een beroepsopleiding Ouderenzorg is niet moeilijk. In het onderstaande stappenplan leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of vraag een gratis proefles aan om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Nu kun je starten met leren: helemaal in je zelfgekozen tempo je lesstof bestuderen en colleges terugkijken. Bij alle opleiders wordt je geholpen door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Alles afgerond? Dan volgt natuurlijk een passende diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de huidige kosten van een Ouderenzorg thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel informatie bekijk je gewoon online, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, iPad of smartphone. Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Doorgaans is er een coach of begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Ouderenzorg is er nu al vanaf €375,00 bij bijvoorbeeld NTI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle theorie en opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van NTI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel werkenden willen een thuisstudie volgen. De maximale vrijheid en de variatie in thuisopleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is deze opleiding wel geschikt? In de volgende paragraaf behandelen we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Ouderenzorg thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Ouderenzorg: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je vaak al à la minute de digitale studiestof. Een paar dagen later krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding is vaak af te ronden in gemiddeld 8 maanden. Als je veel tijd hebt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Veel beroepsopleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Ben jij van plan te starten met een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Vaak is een toepasbare Ouderenzorg vooropleiding vereist. Echter kan het ook gaan om een 21+ examenof een diploma van het voortgezet onderwijs. Via de site van de onderwijsinstelling kun je terecht voor extra info over de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De volledige MBO-, HBO en masters van instellingen als bijv. Nederlands Talen Instituut (NTI) zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze diploma’s gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Lentiz. Tevens kan je ook rekenen op een gerenommeerd branchediploma zoals NEVI. Bij afronding van een kortlopende cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Diverse instanties hebben ook een Ouderenzorg klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen meer directe feedback van je docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Wat minder positief is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Op deze plek download je de meest handige tools voor je beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Via jouw account kan men ook terecht voor het lesmateriaal, oefeningen, webinars, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, video’s. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-ouderenzorg

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het aanbod in studies is enorm. Dit varieert van Kinderverhalen schrijven tot aan HBO Adobe Illustrator CC, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Ouderenzorg zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen rijmt met mijn wensen en situatie? Hieronder lees je over de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Vakkundige docenten
 2. LOI: Uitstekende recensies van studenten
 3. NTI: Docenten met ervaring uit het vak
 4. Laudius: Vandaag nog beginnen met jouw cursus
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een hoogwaardige thuisstudie Ouderenzorg online versneld volgen doe je vanaf €375,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De relevante kosten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Tip van de specialist: er gelden strenge regels (juni 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een studie die van belang is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). De voorwaarden zijn als volgt:

 • De studie is van belang voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het betreft een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NTI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten in kwestie beslaan het minimum van €250 (p/jaar) tot een max van €15k.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe komt dit? Jouw werkgever heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Bovendien zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een professionele opleiding via je werk beginnen heeft pluspunten voor beide partijen. Doorgaans stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Ouderenzorg. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Ben jij zorgzaam en wil je meer weten over het verouderingsproces? Schrijf je dan nu in voor de cursus Ouderenzorg van het NTI! In deze interessante opleiding komt zowel het ouder worden zelf als de beleving ervan aan bod, waarbij de nadruk ligt op het voorkomen en behandelen van problemen waarmee oudere mensen te maken krijgen. Na het afronden van deze opleiding ontvang je een NTI-diploma.

Daarom kies je voor Ouderenzorg van het NTI:

 • Erkende onderwijsinstelling
 • Elke dag starten
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie