nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Methodisch begeleiden van cliënten

De beroepsopleiding Methodisch begeleiden van cliënten zelfstandig vanuit huis volgen? Geholpen door de vergelijker van thuisstudies vind je uitgebreide info over de beste thuiscursussen en studies gerelateerd aan Psychologie en counselling. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of simpelweg iets leren wat je heel leuk vindt? Neem de informatie door en vergelijk probleemloos de beste thuisopleidingen en cursussen van Nederlandse opleiders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een beroepsopleiding vanuit huis Methodisch begeleiden van cliënten! Op een flexibele manier studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze beroepsopleiding kun je al volgen vanaf €179,70 bij NTI.

 • 100% flexibel studeren.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Behulpzame docenten.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In februari 2024 voordelige tarieven.

Vergelijk thuisstudies Methodisch begeleiden van cliënten februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIMethodisch begeleiden van cliënten3 maanden€179,70Meer informatie
Methodisch begeleiden van cliënten vanuit huis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding Methodisch begeleiden van cliënten op afstand volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat je denkniveau ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze vergelijkingssite is in ieder geval een goed startpunt. Met onze vergelijker check & vergelijk je tientallen thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je verder leren binnen het domein Psychologie en counselling? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Methodisch begeleiden van cliënten(duaal of voltijd). Binnen deze beroepsopleiding leer je de onderdelen van het vak, zo snel of langzaam als jij dat wil. Je kunt het prima combineren met dagelijkse werkzaamheden, sportactiviteiten en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Van start gaan met een beroepsopleiding Methodisch begeleiden van cliënten is zo gepiept. In onderstaand schema van onze studie-specialisten gaan we er verder op in:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of vraag een gratis proefles aan om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als alles in orde is worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Nu kun je starten met leren: je kunt waar en wanneer je wilt het lesmateriaal doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Vanzelfsprekend wordt je hierin begeleid door een vakkundige docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt je beloond met een diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de huidige kosten van een Methodisch begeleiden van cliënten thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom is het zo voordelig? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel theorie en opdrachten vind je in jouw digitale leeromgeving met jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder heb je geen reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vanzelfsprekend is er een vast aanspreekpunt aanwezig die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Methodisch begeleiden van cliënten is er nu al vanaf €179,70 bij het instituut NTI. De kosten worden gevormd door:

 • Het lesmateriaal (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een professionele mentor van NTI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groeiend aantal mensen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De maximale vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is deze opleiding wel geschikt? Onderstaand behandelen we enkele prangende vragen rondom zelfstandige Methodisch begeleiden van cliënten thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Methodisch begeleiden van cliënten: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je bij veel aanbieders binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De beroepsopleiding is vaak af te ronden in pakweg 3 maanden. Dikwijls zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Onverwachte drukte? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en trainingen zijn erg flexibel in hun starteisen. Gaat het om een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Soms is een specifieke Methodisch begeleiden van cliënten vooropleiding wel een minimum. Men kan ook kiezen voor een 21 plus examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis studiegids kun je terecht voor alle relevante details inzake de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van scholen als bijvoorbeeld NCOI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit houdt in dat deze studies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Gilde Opleidingen. Bovendien zul je mogelijk recht hebben op een gerenommeerd branchediploma zoals NEVI. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Veel opleidersfaciliteren ook een Methodisch begeleiden van cliënten klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder prettig: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn vaste startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Op deze plek download je alles voor jouw beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Met jouw online lesomgeving zijn de volgende documenten te vinden: oefenexamens, geluidsbestanden, video’s, het lesmateriaal, webinars, oefeningen. Je kunt hier ook projecten uploaden, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-methodisch-begeleiden-van-clienten

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit loopt van HBO Ondernemerschap en leiderschap in de zorg tot een opleiding als Adobe Illustrator CC, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Methodisch begeleiden van cliënten zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen rijmt met mijn doelen en wensen? In het volgende overzicht vind je een opsomming met de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Speciale opleidingen voor een eigen bedrijf
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Eerst studie proberen met een proefles
 4. Laudius: Praktijkgerichte docenten
 5. Thuiscursus.nl: Duizenden tevreden studenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een echte thuisstudie Methodisch begeleiden van cliënten online versneld volgen is mogelijk vanaf €179,70. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze onderdelen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Belangrijk: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus of studie die iets bijdraagt aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De studie is belangrijk voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Er is sprake van een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NTI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De gemaakte studiekosten beslaan het minimum van €250 (per 12 maanden) en nooit hoger dan €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Wat is daarvan de reden? Je manager heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Tevens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via je werk beginnen kan voor meerdere partijen een win zijn. Dikwijls mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Methodisch begeleiden van cliënten. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Het leuke van begeleiden is dat je er voor zorgt dat iemand geen begeleiding meer nodig heeft. Dat iemand zelfstandig zijn of haar weg vindt. Je onderzoekt welke behoefte aan begeleiding een cliënt heeft. Je stelt een begeleidingsplan op en een werkplan waarmee jouw cliënt aan de slag gaat. Je helpt bij ontwikkelingsgerichte activiteiten, begeleidt personen in de omgang met anderen en stimuleert het aangaan van vriendschappen en relaties. Wil jij kinderen en volwassenen hierbij helpen? Volg dan de korte cursus Methodisch begeleiden van NTI!

Daarom kies je voor Methodisch begeleiden van cliënten van het NTI:

 • Inclusief lesmateriaal
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Elke dag starten
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie