nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Pedagogiek en Opvoedkunde

De beroepsopleiding Pedagogiek en Opvoedkunde op je eigen tempo vanuit huis volgen? Met Thuisstudiezoeken.nl tref je goed aangeschreven thuisopleidingen en studies gerelateerd aan Sociaal en pedagogisch werk. Je carrière een nieuwe impuls geven? Beginnen als ZZP’er? Of meer zin in totaal iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk eenvoudig veel gekozen zelfstudies en thuiscursussen van vooraanstaande aanbieders van thuisstudies als LOI en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een beroepsopleiding vanuit huis Pedagogiek en Opvoedkunde! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, studiematerialen online toegankelijk, en uitstekende vakdocenten. Deze beroepsopleiding is beschikbaar vanaf €259,00 bij een erkende aanbieder als NHA.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Digitale leeromgeving.
 • Volop feedback van je docent.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In februari 2024 scherpe tarieven.

Vergelijk thuisstudies Pedagogiek en Opvoedkunde februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAPedagogiek / Opvoedkunde6 maanden€259,00Meer informatie
Thuiscursus.nlPedagogiek (Inleiding)3-6 maanden€269,00Meer informatie
LAUDIUSPedagogiek9 maanden€249,00Meer informatie
Pedagogiek / Opvoedkunde digitaal vanuit huis

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding Pedagogiek en Opvoedkunde thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Ambieer je een nieuwe baan? Wat er bij jou ook speelt, voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze website is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze plek check je ontzettend veel zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Sociaal en pedagogisch werk? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Pedagogiek / Opvoedkunde. Met deze beroepsopleiding doe je belangrijke kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Dit gaat erg goed samen met jouw huidige baan, buitenschoolse activiteiten en jouw familie.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Beginnen met een beroepsopleiding Pedagogiek en Opvoedkunde is zo gepiept. In het onderstaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als jij alles volledig hebt ingevuld worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op eigen tempo je lesstof bestuderen en klassikaal onderwijs volgen. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de kosten van een Pedagogiek en Opvoedkunde thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom zijn de kosten zo laag? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel theorie en opdrachten kun je via internet bekijken, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, laptop, tablet of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vanzelfsprekend zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou door het traject helpen. De opleiding Pedagogiek / Opvoedkunde kan men aanschaffen vanaf €259,00 bij bijvoorbeeld NHA. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel mensen zien hun kansen in een zelfstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het wat voor mij? In het overzicht hierna geven we antwoord op de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Pedagogiek / Opvoedkunde thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Pedagogiek en Opvoedkunde: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je meestal binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is niet altijd verplicht). De beroepsopleiding kost je pakweg 6 maanden. In veel gevallen hoeft het niet eens zo lang te duren. Even studeren op een lager pitje? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en veel taalstudies zijn er in principe voor iedereen. Ben jij van plan te starten met een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Meestal is een passende Pedagogiek en Opvoedkunde vooropleiding een van de voorwaarden. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de website van de aanbieder vind je de verdere details ten aanzien van de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsaanbieders als bijv. Nationale Handelsacademie (NHA) zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit houdt in dat deze thuisstudies op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Marnix Academie. Mogelijk behaal je met een thuisstudie vaak een serieus branchediploma zoals NEVI. Bij een deel van de (hobby)cursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zodoende maak jij kenbaar dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Diverse onderwijs-bedrijven beschikken over een Pedagogiek en Opvoedkunde klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, face to face spreken van de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Onthoud wel: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Hier raadpleeg je alles voor jouw beroepsopleiding en kan je overleggen met de docent. In dit systeem zijn de volgende documenten te vinden: geluidsbestanden, oefenexamens, video’s, oefeningen, webinars, praktijkvoorbeelden. In dat systeem upload je ook huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-beroepsopleiding-pedagogiek-en-opvoedkunde

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld HAVO Wiskunde B t/m Algemene bouwkunde, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Pedagogiek en Opvoedkunde zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan bij mijn ambities? Bijgaand kun je meer vinden over de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Ruime keuze in beroepsopleidingen
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Online intelligentietest
 4. Laudius: Studeren via jouw online campus
 5. Thuiscursus.nl: Vakkundige docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een hoogwaardige thuisstudie Pedagogiek / Opvoedkunde online volgen kan al vanaf €259,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De volgende zaken zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Opmerking: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepscursus die belangrijk is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De belangrijkste details:

 • De cursus of studie is belangrijk voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De gemaakte studiekosten zijn minimaal €250,00 (p/jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een opleiding of cursus volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De oorzaak daarvan? Je werk / collega heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Overigens zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een zelfstudie via je werk volgen is dus voor beide partijen interessant. In de regel kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Pedagogiek en Opvoedkunde. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Leer meer over de omgang met jonge kinderen in de cursus Pedagogiek / Opvoedkunde Ben je net vader of moeder geworden of heb je in je werk te maken met jonge kinderen? In de opleiding Pedagogiek / Opvoedkunde leer je alles over opvoeding en de gevolgen daarvan op de ontwikkeling van een kind. Wanneer je kinderen hebt of met kinderen werkt, is het belangrijk om pedagogische kwaliteiten te ontwikkelen. Hoe leer je kinderen zelfstandigheid, onafhankelijkheid en verantwoordelijkheid aan? Hoe zorg je ervoor dat zij zich staande kunnen houden in de maatschappij? Fictief gezin In deze toegankelijke opleiding Pedagogiek / Opvoedkunde draait alles om een fictief gezin. Zo leer je aan de hand van herkenbare praktijkvoorbeelden over de verschillende aspecten van pedagogiek. Van cognitieve ontwikkeling tot sociaal-emotionele ontwikkeling, pestproblematiek, seksualiteit, kinderziektes en meer. Je leert hoe je met moeilijk bespreekbare onderwerpen toch uit de voeten kunt. Perfecte bijscholing De opleiding Pedagogiek / Opvoedkunde is een aanrader voor vaders en moeders, opa’s en oma’s, ooms en tantes en een perfecte bijscholing voor iedereen die beroepsmatig met kinderen werkt. Na de cursus heb je een goed beeld van de ontwikkeling van kinderen en weet je hoe je daarin eventueel kunt bijsturen. Werken aan opvoedkundige en pedagogische inzichten? Volg de cursus Pedagogiek / Opvoedkunde en je bent optimaal voorbereid op de soms complexe zaken die op je afkomen bij alles wat met opvoeden te maken heeft.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie