nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Reisadviseur

De beroepsopleiding Reisadviseur zelfstandig vanuit huis volgen? Geholpen door deze thuisstudie vergelijker bekijk je toonaangevende thuisopleidingen en studies in de categorie Toerisme. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of anderzijds een cursus om je kennis te verbreden? Pak dit moment en vergelijk direct goede thuiscursussen en studies van respectabele opleiders als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een beroepsopleiding vanuit huis Reisadviseur! Een studie die past bij jouw niveau, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €399,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In februari 2024 voordelige tarieven.

Opleiders thuisstudie Reisadviseur februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAReisadviseur11 maanden€399,00Meer informatie
Reisadviseur op eigen tempo thuis volgen

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding Reisadviseur vanuit huis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw situatie er ook uitziet, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze vergelijkingssite is in ieder geval een goed startpunt. In de vergelijker vind je uitgebreide info over een grote variëteit aan zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Verder groeien binnen het domein Toerisme? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Reisadviseur(duaal of voltijd). Door deze beroepsopleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder strakke deadlines. Het is goed te doen samen met jouw huidige baan, muziek of sport en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Het deelnemen aan een beroepsopleiding Reisadviseur is eenvoudiger dan jij denkt. In het bijgaande stappenplan kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: waar en wanneer jij wilt de lesmaterialen doorkijken en huiswerk inleveren. Vanzelfsprekend wordt je hierin begeleid door een vakkundige docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je het (branche)diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Hoeveel kost een Reisadviseur thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Wat daar de reden voor is? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. De meeste lesstof open je gewoon via internet, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, laptop, tablet of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Natuurlijk is er een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Reisadviseur kun je al volgen vanaf €399,00 bij NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De leerstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een professionele begeleider van NHA.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot aantal Hollanders kiezen voor een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en het enorme aanbod is een belangrijke reden. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn ambities? Onderstaand bespreken we kort de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Reisadviseur thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de beroepsopleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus Reisadviseur: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof is grotendeels digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Kort daarna krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is niet altijd verplicht). De beroepsopleiding heeft een looptijd van zo’n 11 maanden. Als je veel tijd hebt kan je het ook sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Het is niet erg als je er langer over doet.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Beroepsopleidingen en praktische studies kan iedereen op elk moment beginnen. Ben jij van plan te starten met een HBO / WO opleidingstraject? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In sommige gevallen is een dergelijke Reisadviseur vooropleiding vereist. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ toetsof een specifiek overgangsbewijs. In de beschrijving van de opleiding check je extra info ten aanzien van de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van aanbieders als onder andere NCOI zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat jouw behaalde diploma niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen. Ook zul je mogelijk recht hebben op een officieel branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Bij een deel van de (hobby)cursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan jij laten zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Verschillende onderwijs-aanbieders hebben ook een Reisadviseur klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, meer achtergrondinformatie en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder fijn: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Standaard is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via internet vind je snel alles wat je nodig hebt voor jouw beroepsopleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In jouw online omgeving zoek je ook naar webinars, video’s, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefenexamens. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-reisadviseur

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit varieert van Europees computerrijbewijs (ECDL) tot bijvoorbeeld Portretfotografie, en sinds kort dus ook de Reisadviseur zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen in lijn is met mijn persoonlijke wensen? Hierna benoemen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Starten kan elke dag van het jaar
 2. LOI: Aantoonbare kwaliteit, zoals erkende diploma’s en NVAO-accreditaties
 3. NTI: Hoge kortingen op soft- en hardware via Surfspot
 4. Laudius: Moderne Online Campus (online omgeving)
 5. Thuiscursus.nl: Laatste plaatsen met 15% korting
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een thuisstudie Reisadviseur online versneld volgen is haalbaar rond de €399,00. Maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De belangrijkste elementen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Tip van de specialist: er gelden strenge regels (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus of studie waar je kennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie een meerwaarde is voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Er moet een leertraject zijn. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NHA.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten die je maakt bedragen minimaal €250 (p/jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Studeren op kosten van de werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoezo? Jouw werkgever plukt ook de vruchten van jouw kennis. Bovendien kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus volgen via jouw werkgever is dus een win-win situatie. Vaak mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Reisadviseur. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Word reisadviseur Van Machu Pichu in Peru tot de hectiek van Aki Habara en Shinjuku in Tokyo: wil je alles weten over de mooiste bestemmingen? Vakantiegangers de reis van hun leven bezorgen? Volg de cursus Reisadviseur. Werken in de reisbranche bekekent eigenlijk dat je beroepshalve dagelijks de wereld over reist. Klinkt goed? Met de cursus Reisadviseur wordt de droom werkelijkheid. Na deze opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag bij bedrijven die reizen samenstellen, maar natuurlijk ook als reisadviseur bij een reisbureau of als zelfstandig adviseur. Werk je al in de toeristische sector? Dan is de cursus meer dan een waardevolle aanvulling en een prima manier om een stapje verder of hogerop te komen. Theorie De cursus Reisadviseur bestaat uit vier kennismodules: algemene reiskennis; producten, vervoer, verblijf&verzekeringen; vakantiebestemmingen; reissomberekeningen. In de cursus komen alle facetten van reizen en vakanties aan bod. Je leert over verblijfsmogelijkheden en over vervoer per (huur)auto, trein, boot, vliegtuig of touringcar. Ook maak je kennis met de verschillende soorten verzekeringen en leer je hoe je klanten daarover kunt adviseren. Bezienswaardigheden ontdekken Nee, Los Angeles ligt niet ten zuiden van San Diego? Spelenderwijs poets je tijdens de cursus Reisadviseur je topografische kennis op. Je ontdekt karakteristieke bezienswaardigheden van de toeristische bestemmingen in Europa en de rest van de wereld. Met die kennis kun je klanten adviseren over hun droombestemming: wordt het Parijs of de Malediven? Of toch maar backpacken in Australië?

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie