nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie SPH Het ondersteuningsplan

De beroepsopleiding SPH Het ondersteuningsplan comfortabel vanuit huis volgen? Dankzij onze vergelijkingstool ontdek je talloze thuisopleidingen en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied Sociaal en pedagogisch werk. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of anderzijds een cursus om je kennis te verbreden? Doorzoek en vergelijk moeiteloos kwalitatieve studies en thuiscursussen van erkende onderwijsinstellingen als Fontys en start vandaag nog met jouw beroepsopleiding vanuit huis SPH Het ondersteuningsplan! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, up-to-date lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze beroepsopleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €469,00 via o.a. NHA.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In juli 2024 leuke welkomstkorting.

Alle thuisstudies SPH Het ondersteuningsplan juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHASPH: Het ondersteuningsplan3 maanden€469,00Meer informatie
SPH: Het ondersteuningsplan thuis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding SPH Het ondersteuningsplan op eigen tempo vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat jouw niveau ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze site kan helpen bij het vinden van een studie. Met onze vergelijker kom je in aanraking met een breed spectrum van cursussen en beroepsopleidingendie passen bij jouw doelen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Sociaal en pedagogisch werk? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie SPH: Het ondersteuningsplan(duaal of voltijd). Tijdens deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder strakke deadlines. Je kunt het prima combineren met jouw huidige werk, buitenschoolse activiteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Kiezen voor een beroepsopleiding SPH Het ondersteuningsplan gaat sneller dan je denkt. In het bijgaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of vraag een gratis proefles aan om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alle gegevens compleet zijn worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op zelfgekozen momenten het lesmateriaal doornemen en toetsen / examens maken. Natuurlijk wordt je bijgestaan door een persoonlijke docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de huidige kosten van een SPH Het ondersteuningsplan thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe komt dit? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je via internet bekijken met een smartphone, tablet of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Wel is er een coach of begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding SPH: Het ondersteuningsplan kun je bestellen vanaf €469,00 via het instituut NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Het lesmateriaal (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van NHA.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal jongeren investeren in hun carrière met een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het voor mij relevant? In het overzicht hierna geven we antwoord op de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige SPH: Het ondersteuningsplan thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn beroepsopleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus SPH Het ondersteuningsplan: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je dikwijls binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Niet veel later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding kost je ongeveer 3 maanden. Als je veel tijd hebt kan je het ook sneller afronden. Onverwachte drukte? Het is niet erg als je er langer over doet.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Vaak is een specifieke SPH Het ondersteuningsplan vooropleiding een harde eis. Een andere methoden kan zijn een 18+ toets of op basis van een eerder gevolgd programma. Via de site van de onderwijsinstelling vind je ruime info betreffende de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van aanbieders als bijvoorbeeld Fontys voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze thuisstudies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Mediacollege Amsterdam. Mogelijk krijgen deelnemers soms een waardevol branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij korte cursussen en trainingen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op die manier zal de buitenwereld zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
De meeste opleidersverstrekken ook een SPH Het ondersteuningsplan klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Een negatief punt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden een online leeromgeving. Via internet raadpleeg je de belangrijke documenten voor jouw beroepsopleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In dit systeem zoek je ook naar geluidsbestanden, oefenexamens, het lesmateriaal, webinars, video’s, oefeningen. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-sph-het-ondersteuningsplan

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dit loopt van HBO Information Security Management t/m HBO Online marketing, en natuurlijk de SPH Het ondersteuningsplan zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen sluit aan op mijn privé situatie? In onderstaande paragraaf vind je onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Gratis tablet bij inschrijven voor een studie
 2. LOI: Verplichte literatuur is vrijwel altijd inbegrepen
 3. NTI: Voordelig studeren, transparant over kosten
 4. Laudius: Altijd 14 dagen gratis proberen
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een thuisstudie SPH: Het ondersteuningsplan online versneld volgen doe je vanaf €469,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen een aftrekpost. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De belangrijkste posten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Boeken of bepaalde software

Let op: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepscursus die belangrijk is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus of studie is van belang voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250,00 (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe zit dit? Jouw bedrijf heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Verder kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via je werk volgen is dus voor jullie beide relevant. Dikwijls heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding SPH Het ondersteuningsplan. Ga eens om tafel met jouw manager, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Met een cliënt een ondersteuningsplan maken? Volg de cursus SPH: Het ondersteuningsplan op HBO-niveau Soms hebben kinderen, ouderen, chronisch zieken en mensen met een psychiatrische aandoening ondersteuning nodig. De sociaal hulpverlener helpt, maar doet dit niet alleen. Een ondersteuningsplan is belangrijk om de juiste hulp op het juiste moment in de juiste vorm aan te bieden. Volg de cursus SPH: Het ondersteuningsplan en je weet aan welke eisen het plan moet voldoen en hoe je het plan opstelt. Van ouders die tegen de grenzen van hun opvoedingskwaliteiten aanlopen tot ex-gedetineerden die schrikken van een blauwe envelop: mensen die de draad oppakken en verder willen, hebben soms ondersteuning nodig. Deze ondersteuning biedt de sociaal hulpverlener, bij voorkeur vanuit een doortimmerd ondersteuningsplan. Hoe help je mensen? Een ondersteuningsplan is de basis. Leer samen met cliënten een ondersteuningsplan maken. Praktisch. Het doel: zorgen dat mensen zoveel mogelijk zelfstandig doen. In de cursus SPH: Het ondersteuningsplan leer je stap voor stap een ondersteuningsplan maken. Samen met de cliënt of de cliënten om wie het gaat. Hands-on, praktisch, haalbaar. Zo verzeker je maximaal draagvlak en heeft het plan maximaal rendement.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie