nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie SPH Jeugd en veiligheid

De beroepsopleiding SPH Jeugd en veiligheid zelfstandig thuis volgen? Met onze vergelijker tref je de beste thuisopleidingen en cursussen in het vakgebied van Sociaal en pedagogisch werk. Je carrière een nieuwe impuls geven? Beginnen als ZZP’er? Of wellicht een cursus om je kennis te verbreden? Ga direct van start en vergelijk probleemloos professionele thuiscursussen en studies van vooraanstaande onderwijsaanbieders als Laudius en wie weet begin jij volgende week al met een beroepsopleiding vanuit huis SPH Jeugd en veiligheid! Studeren in jouw eigen tempo, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €469,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In februari 2024 voordelige tarieven.

Vergelijk thuisstudies SPH Jeugd en veiligheid februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHASPH: Jeugd en veiligheid3 maanden€469,00Meer informatie
SPH: Jeugd en veiligheid online vanuit huis

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding SPH Jeugd en veiligheid online thuis volgen

Zoek je een andere baan? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat je denkniveau ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Het is gewoon een kwestie van doen. www.thuisstudiezoeken.nl is een ideaal vertrekpunt. In de vergelijker check je een scala aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die aansluiten op jouw wensen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Sociaal en pedagogisch werk? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie SPH: Jeugd en veiligheid(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, op het moment dat het jou uitkomt. Het is goed te doen samen met een baan, andere interesses en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Beginnen met een beroepsopleiding SPH Jeugd en veiligheid is online snel te regelen. In het stappenplan van ons studie-team kan je er alles over lezen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alles in orde is worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: helemaal in je zelfgekozen tempo de lesstof erbij pakken en opdrachten inleveren. Vanzelf krijg je begeleiding van een vakkundige docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt je beloond met een diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat is de prijs van een SPH Jeugd en veiligheid thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is het zo voordelig? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met een telefoon of PC (ook tablets). Verder heb je geen reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Wel is er een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding SPH: Jeugd en veiligheid kan men aanschaffen vanaf €469,00 bij o.a. NHA. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle theorie en opdrachten (meestal ook per post te krijgen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NHA.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Met diploma / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een aanzienlijk aantal werkenden investeren in hun carrière met een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn ambities? In de volgende paragraaf geven we antwoord op de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige SPH: Jeugd en veiligheid thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus SPH Jeugd en veiligheid: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je soms binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is niet altijd verplicht). De beroepsopleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in plusminus 3 maanden. In de praktijk zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en veel taalstudies zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je op zoek naar een HBO / WO opleidingstraject? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In de regel is een bepaalde SPH Jeugd en veiligheid vooropleiding noodzakelijk. Het kan ook gaan om een 21-plus toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de website van de aanbieder lees je de benodigde specificaties inzake de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van bedrijven zoals o.a. Fontys zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat deze thuisopleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Hout- en meubileringscollege. Daarbij krijgen deelnemers soms een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Daarmee kan een (toekomstig) werkgever zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Diverse instanties hebben ook een SPH Jeugd en veiligheid klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, meer directe feedback van je docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder fijn: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Daar raadpleeg je alles voor jouw beroepsopleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. Via jouw account tref je zaken als oefenexamens, oefeningen, webinars, praktijkvoorbeelden, video’s, het lesmateriaal. Verder lever je hier opdrachten in, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-beroepsopleiding-sph-jeugd-en-veiligheid

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dat gaat van Muziek & Notenschrift tot een opleiding als HBO Longfunctieanalist, en uiteraard ook de SPH Jeugd en veiligheid zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn persoonlijke wensen? In de beschrijving hierna behandelen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Studeren op een tempo dat bij jou past
 2. LOI: Volledige HBO-bachelor en MBO-opleidingen tot korte beroepsgerichte cursussen
 3. NTI: Docenten met ervaring uit het vak
 4. Laudius: Docenten met jarenlange ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Prettige digitale leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Naast je baan een thuisstudie SPH: Jeugd en veiligheid online versneld volgen kan voor een bedrag van €469,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Lesmaterialen en lesgeld mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De belangrijkste posten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Opmerking: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een opleidingdie iets bijdraagt aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • De studie heb je gekozen met het oog op je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NHA.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten die je maakt bedragen minimaal €250 (per jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe komt dit? Jouw werkgever heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Overigens zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een studie, training of cursus volgen via jouw werkgever heeft pluspunten voor beide partijen. Regelmatig is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding SPH Jeugd en veiligheid. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Omgaan met jeugdcriminaliteit? Volg de cursus SPH: Jeugd en veiligheid op HBO-niveau Loverboys, jeugdige veelplegers, minderjarige zedendelinquenten en jeugdbendes? Wie zet welke methodes in en voorkomt zo jeugdcriminaliteit: de sociaal hulpverlener. De vraag is alleen: wat werkt en wat werkt niet? Dat leer je in de cursus SPH: Jeugd en veiligheid. Wie iets aan jeugdcriminaliteit doet, heeft feitenkennis nodig. Vooroordelen en meningen helpen niet: cijfers van jeugdcriminaliteit en kennis van zaken wel. De cursus SPH: Jeugd en veiligheid behandelt de volgende vragen Hoe ontstaat jeugdcriminaliteit? Welke invloed heeft de maatschappij, een groep en een individu? Welk beleid is er voor jongeren en criminaliteit? Welke methodieken voorkomen jeugdcriminaliteit? Welke methodieken zet je in als er sprake is van jeugdcriminaliteit? Hoe effectief zijn methodes die jeugdcriminaliteit voorkomen of behandelen? Leer de achtergronden van jeugdcriminaliteit kennen. Kijk voorbij de vooroordelen: leer hoe een sociaal pedagogisch hulpverlener in complexe omgevingen het beste resultaat bereikt. Een voorbeeld: wat doe je als een jongen op de basisschool dagelijks in vechtpartijen belandt, de sociale en lichamelijke grenzen van klasgenootjes overschrijdt en voor de rechter komt voor een zedendelict?

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie