nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie SPH De cliënt in beeld

De beroepsopleiding SPH De cliënt in beeld comfortabel vanuit huis volgen? Via onze thuisstudie-vergelijker bekijk je toonaangevende thuiscursussen en opleidingen om verder te komen binnen het domein Sociaal en pedagogisch werk. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of misschien een cursus om je kennis te verbreden? Ga direct van start en vergelijk moeiteloos kwalitatieve thuisstudies van Hollandse aanbieders van thuisstudies als NTI en start vandaag nog met jouw beroepsopleiding vanuit huis SPH De cliënt in beeld! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, up-to-date lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding is te koop vanaf €469,00 bij een opleider als NHA.

 • 100% flexibel studeren.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Docenten uit het werkveld.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In februari 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Overzicht thuisstudies SPH De cliënt in beeld februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHASPH: De cliënt in beeld3 maanden€469,00Meer informatie
SPH: De cliënt in beeld zelf thuis volgen

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding SPH De cliënt in beeld flexibel thuis volgen

Zoek je een andere baan? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw situatie ook is, iedereen kan studeren en leren. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze site helpt jou graag met de volgende stap. Hier tref je tientallen thuisstudies, taal- en hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Sociaal en pedagogisch werk? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie SPH: De cliënt in beeld. Met deze beroepsopleiding doe je belangrijke kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw functie, muzikale bezigheden en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Starten met een beroepsopleiding SPH De cliënt in beeld regel je razendsnel online. In het bijgaande stappenplan leggen we dit precies uit:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies de optie voor een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Lijkt het wat? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: waar en wanneer jij wilt je lesstof bestuderen en examens maken. Bij alle opleiders wordt je geholpen door een professionele docent.
 6. Alles afgerond? Dan volgt natuurlijk een passende diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de tarieven van een SPH De cliënt in beeld thuisopleiding?

Een positief aspect van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe komt dit? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten vind je in jouw digitale leeromgeving via bijvoorbeeld je computer, laptop, tablet of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Doorgaans is er een vast aanspreekpunt aanwezig die helpen bij vragen en problemen. De opleiding SPH: De cliënt in beeld is er al vanaf €469,00 via de onderwijsinstelling NHA. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een professionele mentor van NHA.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis een cursus of opleiding volgen

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Veel jongeren investeren in hun carrière met een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en de uitgebreide database met cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe werkt het precies, en is het niveau niet te hoog? Onderstaand lees je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige SPH: De cliënt in beeld thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus SPH De cliënt in beeld: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof is grotendeels digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je soms binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen 1 week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms kan het alleen met digitale middelen). De beroepsopleiding heeft een looptijd van grofweg 3 maanden. Dikwijls hoeft het niet eens zo lang te duren. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Gaat het om een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Dikwijls is hier een bepaalde SPH De cliënt in beeld vooropleiding noodzakelijk. Een andere methoden kan zijn een 21 plus examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis brochure achterhaal je meer informatie ten aanzien van de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van aanbieders zoals onder andere Scheidegger zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit wil zeggen dat deze opleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld ROC van Amsterdam. Mogelijk ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een gerenommeerd branchediploma zoals NEVI. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op die manier maak jij kenbaar dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Een aanzienlijk deel van de aanbieders beschikken over een SPH De cliënt in beeld klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder prettig: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Standaard is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Op deze plek download je de belangrijke documenten voor jouw beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. In dit systeem log je in om de volgende zaken te bekijken: webinars, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, video’s, oefenexamens. Je kunt hier ook projecten uploaden, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-beroepsopleiding-sph-de-client-in-beeld

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Denk aan HBO Ontwerp en architectuur tot Eigen nagelstudio starten, en tegenwoordig dus ook de SPH De cliënt in beeld zelfcursus. Welke onderwijsinstelling matcht met mijn situatie? In de beschrijving hierna vind je een opsomming met de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef
 2. LOI: Hulp bij het kiezen van een studie
 3. NTI: De beste begeleiding tijdens je hele studie
 4. Laudius: Binnen 1 minuut starten
 5. Thuiscursus.nl: Locaties door heel Nederland
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Naast je baan een thuisstudie SPH: De cliënt in beeld online versneld volgen kost om en nabij de €469,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze specifieke kosten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Niet vergeten: er gelden strenge regels (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een opleidingdie relevant is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De studie een meerwaarde is voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NHA.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250,00 (p/jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Het doen van een deeltijd studie is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Waarom? Je organisatie plukt ook de vruchten van jouw kennis. Verder kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een professionele opleiding volgen via jouw werkgever is dus voor beide partijen interessant. Steeds vaker mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding SPH De cliënt in beeld. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Mensen veranderen? Volg de cursus SPH: De cliënt in beeld op HBO-niveauKinderen, ouderen, chronisch zieken, mensen met een psychiatrische aandoening: sommige mensen hebben hulp nodig. Wie biedt deze cliënten hulp? De sociaal hulpverlener. Volg de cursus SPH: De cliënt in beeld en zet een solide eerste stap naar deskundige worden op het gebied van gedragsverandering. Veranderkunde Wanneer veranderen mensen hun gedrag? Hoe veranderen mensen hun gedrag? De agogiek bestudeert gedragsverandering en daarover gaat de cursus SPH: De cliënt in beeld. Hulpverlening gaat vaak over verandering. Hoe help je: ouders van een kind dat niet luistert; iemand die na een gevangenisstraf weer zelf verantwoordelijk is voor zijn financiën; een zieke die altijd alles zelf deed en nu moet leren soms zaken aan anderen over te laten. Mensen die op een knooppunt in hun leven staan, die tegen een obstakel aanlopen waartegen ze niet alleen zijn opgewassen, hebben vaak hulp nodig. Gedrag veranderen, zaken anders aanpakken is vaak (een onderdeel van) de oplossing. Voor wie werkt de sociaal pedagogische hulpverlener? Van kinderen tot ouderen, van verslavingszorg tot gehandicaptenzorg: sociaal hulpverleners vind je in alle geledingen van de hulpverlening. Immigranten die niet integreren in de samenleving, mensen met een verstandelijke beperking of mensen met psychiatrische aandoeningen: leer ze ondersteunen, volg SPH: De cliënt in beeld. In de cursus SPH: De cliënt in beeld krijg je een inleiding in de agogiek (veranderkunde).

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie