nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Social Work

De beroepsopleiding Social Work zelfstandig thuis volgen? D.m.v. onze thuisstudie-vergelijker ontdek je toonaangevende thuisstudies, cursussen en trainingen gerelateerd aan Sociaal en pedagogisch werk. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je jouw eigen baas worden? Of anderzijds iets leren wat je heel leuk vindt? Neem de informatie door en vergelijk zonder problemen veel gekozen opleidingen en thuisstudies van vooraanstaande onderwijsaanbieders als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een beroepsopleiding vanuit huis Social Work! Studeren op je eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en uitstekende vakdocenten. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €389,00 via o.a. NHA.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In mei 2024 met introductie-aanbieding.

Aanbieders thuisstudie Social Work mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHASocial Work4 maanden€389,00Meer informatie
Social Work zelf thuis volgen

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding Social Work thuis digitaal volgen

Wil jij promotie maken? Ambieer je een nieuwe baan? Wat jouw situatie ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze thuisstudie-vergelijker is een ideaal vertrekpunt. Middels onze vergelijker kom je in aanraking met tientallen cursussen en beroepsopleidingenwaarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je verder leren binnen het domein Sociaal en pedagogisch werk? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Social Work(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze beroepsopleiding doe je belangrijke kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Je kunt het prima combineren met jouw functie, vrijetijdsbesteding en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt het precies?
Het deelnemen aan een beroepsopleiding Social Work is niet moeilijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Download de gratis studiegids of kies de optie voor een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: je kunt waar en wanneer je wilt het lesmateriaal doornemen en huiswerk inleveren. Bij alle opleiders wordt je ondersteund door een persoonlijke docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele prijzen Social Work thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe komt dit? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel lesmaterialen kun je digitaal raadplegen op jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Vaak is er een coach of begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Social Work kun je bestellen vanaf €389,00 bij bijv. NHA. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle theorie en opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NHA.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis studeren op jouw moment

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groeiend aantal arbeiders kiezen voor een studie aan huis. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de variatie in thuisopleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het niveau niet te hoog? Hierna vind je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Social Work thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn beroepsopleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Social Work: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je doorgaans binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Kort daarna worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De beroepsopleiding is vaak af te ronden in grofweg 4 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het soms nog een stuk sneller. Lukt het niet in deze periode? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Oriënteer jij je meer op een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Dikwijls is hier een toepasbare Social Work vooropleiding wel een minimum. Men kan ook kiezen voor een 21+ examenof op basis van een eerder gevolgd programma. In de beschrijving van de opleiding kun je terecht voor extra info betreffende de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsinstellingen als onder andere Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit houdt in dat deze afstandopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Hogeschool Utrecht. Ook ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij korte cursussen en trainingen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zo kan jij laten zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Het gros van de onderwijsinstellingen verstrekken ook een Social Work klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer sociale interactie, face to face spreken van de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder fijn: je moet het veel beter plannen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Tevens is tarief van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Veel opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Op deze plek tref je de meest handige tools voor je beroepsopleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In de digitale leeromgeving zoek je ook naar video’s, geluidsbestanden, oefenexamens, oefeningen, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-beroepsopleiding-social-work

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Onder andere HBO Jeugd- en opvoedingsproblematieken tot Bijscholing algemene didactiek, en tegenwoordig dus ook de Social Work zelfcursus. Welke onderwijsinstelling matcht met mijn persoonlijke wensen? In onderstaande paragraaf kun je meer vinden over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Studie in jouw eigen tempo afronden
 2. LOI: Beginnen wanneer jij dat wil
 3. NTI: HBO Associate degrees
 4. Laudius: Voorleesfunctie bij de cursus
 5. Thuiscursus.nl: Ruime keuze in opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een thuisstudie Social Work online versneld volgen is realistisch vanaf €389,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De studiekosten kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De relevante zaken mag je aftrekken:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Tip van de specialist: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (mei 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een studie waar je kennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De belangrijkste details:

 • Het traject vormt een bijdrage voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De totale kosten zijn ten minste €250 (per 12 maanden). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoezo? Jouw baas plukt ook de vruchten van jouw kennis. Ook kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een zelfstudie via jouw werkgever afronden kan voor meerdere partijen een win zijn. Binnen veel organisaties mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Social Work. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Mensen ondersteunen die hulp nodig hebben? Volg de opleiding Social Work op HBO-niveauKinderen, ouderen, chronisch zieken, mensen met een psychiatrische aandoening. Sommige mensen hebben hulp nodig. Wie biedt die hulp: de sociaal hulpverlener of maatschappelijk werker. Leer in deze cursus Social Work hoe je meer voor anderen kunt betekenen op sociaal maatschappelijk vlak. Het doel van sociale hulpverlening is mensen helpen zo veel mogelijk te participeren in de samenleving. Sommige mensen hebben tijdelijk ondersteuning nodig. Stel: je komt uit het ziekenhuis en kunt niet volledig voor jezelf zorgen. Wie helpt je dan? Koken, rekeningen betalen, thuiszorg regelen, afspraken maken voor controle in het ziekenhuis. De sociaal werker biedt de helpende hand en zorgt ervoor dat alles op zijn pootjes terecht komt. Wat doe je voor een cliënt die blijvend hulp nodig heeft? Ouders met een kind met een lichamelijke of verstandelijke beperking? Chronisch zieken? Volg de opleiding Social Work en leer hoe je voor mensen die hulp nodig hebben toegevoegde waarde biedt. Voor wie werkt de social worker? De belangrijkste doelgroepen voor sociaal hulpverleners zijn: kinderen; jeugdigen; ouderen; mensen met psychiatrische aandoeningen; verslaafden; dak- en thuislozen; mensen die na gevangenisstraf terugkeren in de samenleving; chronisch zieken; mensen met een lichamelijke beperking; mensen met een verstandelijke beperking; nieuwe immigranten. In de cursus leer je professioneel mensen helpen: van manieren om contact te leggen met cliënten tot kennis van verslavingszorg. Leer cliënten zo veel mogelijk zelf doen en help ze waar nodig.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie