nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Stewardess

De beroepsopleiding Stewardess flexibel en snel thuis volgen? Aan de hand van de vergelijker van thuisstudies vind je uitgebreide info over erkende thuisstudies, cursussen en trainingen gerelateerd aan Toerisme. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of meer toe aan volledig iets nieuws? Lees info en vergelijk zonder problemen professionele studies en thuiscursussen van betrouwbare aanbieders van thuisstudies als NHA en schrijf je vandaag nog in voor een beroepsopleiding vanuit huis Stewardess! Een studie die past bij jouw niveau, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €499,00 via o.a. NHA.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Professionele docenten.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In juni 2024 scherpe kortingen.

Overzicht thuisstudies Stewardess juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAStewardess9 maanden€499,00Meer informatie
Stewardess vanuit huis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Stewardess zelfstandig thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw niveau ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Maar je moet wel ergens beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. Op deze website vind je uitgebreide info over een breed spectrum van opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Toerisme? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Stewardess(duaal of voltijd). Door deze beroepsopleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Jij kan studeren op deze manier combineren met werk of een andere opleiding, sportactiviteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Starten met een beroepsopleiding Stewardess regel je razendsnel online. In onderstaand schema van onze studie-specialisten vind je alle details:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de lesmaterialen doorkijken en huiswerk inleveren. Natuurlijk wordt je ondersteund door een vakkundige docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je een passend diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de huidige kosten van een Stewardess thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal check je simpelweg digitaal, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een macbook, ipad of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Normaal gesproken bieden ze een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Stewardess wordt al aangeboden vanaf €499,00 via o.a. NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De leerstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vakkundige begeleider van NHA.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Veel mensen willen vanuit huis studeren. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de uitgebreide database met cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn doelen? Hierna beantwoorden we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Stewardess thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Stewardess: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je meestal dezelfde dag nog alle digitale materialen. Niet veel later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms kan het alleen met digitale middelen). De beroepsopleiding heeft een looptijd van zo’n 9 maanden. In de praktijk kun je het natuurlijk sneller afronden. Onverwachte drukte? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Korte opleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je aan het kijken naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Dikwijls is hier een passende Stewardess vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Men kan ook kiezen voor een 21+ examenof een specifiek overgangsbewijs. In de beschrijving van de opleiding vind je meer informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De volledige MBO-, HBO en masters van bedrijven als bijv. Fontys zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. We kunnen dus zeggen dat deze studies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Aeres Hogeschool. Daarbij ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een serieus branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij een meer praktische of hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze maak jij kenbaar dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Veel opleidershebben ook een Stewardess klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: de interactie met andere studenten, meer directe feedback van je docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder fijn: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via dit systeem download je de belangrijke documenten voor jouw beroepsopleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In deze speciale omgeving zoek je ook naar oefenexamens, video’s, oefeningen, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, geluidsbestanden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-beroepsopleiding-stewardess

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit loopt van Basisopleiding Gehandicaptenzorg tot een studie als HBO Applicatieontwerp en -ontwikkeling, en dus ook de Stewardess zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen in lijn is met mijn persoonlijke wensen? Hierna benoemen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Gebruiksvriendelijke digitale omgeving Plaza
 2. LOI: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 3. NTI: Mogelijkheid voor een gratis proefles
 4. Laudius: Online bibliotheek
 5. Thuiscursus.nl: Studeren op een tempo dat bij jou past
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een hoogwaardige thuisstudie Stewardess online versneld volgen is mogelijk vanaf €499,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De volgende onderdelen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Opmerking: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juni 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepsopleiding die gericht is op jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus of studie is belangrijk voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten komen minimaal uit op €250 (jaarlijks), oplopend tot €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een opleiding of cursus volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De reden hiervoor? Jouw werkgever kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via jouw werkgever afronden is dus een win-win situatie. Regelmatig wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Stewardess. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Je droom uit laten komen? Volg de stewardess opleidingWerken op grote hoogte en betaald meer van de wereld zien. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Jouw carrière in de luchtvaart begint met een solide opleiding. Stewardess of steward word je niet zomaar. Bereid je goed voor met een cursus. Stewardess zijn betekent dat je weet wat nodig is om een goede cabin attendant te zijn. Van het begeleiden van passagiers die aan boord komen tot de veiligheid bewaken en representatief overkomen. Je leert het in de stewardess opleiding van NHA. Waarom een stewardess opleiding? De basis van de stewardess opleiding is dat je goed voorbereid bent op alles wat je te wachten staat als je straks aan de slag gaat in de luchtvaart. Zo leer je in de cursus Stewardess wat er van je verwacht wordt in de rol van steward of stewardess. Zo ben je optimaal voorbereid als je uiteindelijk solliciteert en vergroot je jouw kansen om aangenomen te worden. Laten we er niet omheen draaien. Steward of stewardess worden is een droom voor velen. Een sollicitatie is in de praktijk allesbehalve een garantie dat je aangenomen wordt. Luchtvaartmaatschappijen krijgen tal van aanmeldingen en zij selecteren kandidaten op basis van geschiktheid. Meerdere criteria spelen hierbij een rol. De eisen om steward of stewardess te worden verschillen per luchtvaartmaatschappij. Denk aan eisen het gebied van lichaamslengte, vooropleiding (mbo) of taalbeheersing. Belangrijke criteria om aangenomen te worden zijn onder meer: motivatie; kennis van de luchtvaart; weten hoe je deze representatieve functie zo goed mogelijk uit kunt voeren. Dit alles en meer leer je in de stewardess opleiding. Met deze stewardess cursus vergroot je jouw kansen om aangenomen te worden. Tijdens de sollicitatie weet je hoe je professioneel om moet gaan met passagiers, wat er allemaal bij komt kijken als je vliegt, wat de veiligheidseisen inhouden en hoe je omgaat met eventuele onverwachte gebeurtenissen. Kortom, je leert de fijne kneepjes van het vak in deze opleiding. Stewardess worden betekent dat je goed op de hoogte moet zijn van de laatste ontwikkelingen in de luchtvaart. Vergroot je kans Heb je de stewardess opleiding succesvol afgerond en ben je geslaagd voor het NHA-examen? Dan vergroot je de kans dat je aangenomen wordt bij een luchtvaartmaatschappij. Je hebt dan een streepje voor op andere sollicitanten. Als je eenmaal aangenomen wordt, dan krijg je een aanvullende opleiding stewardess aangeboden van de luchtvaartmaatschappij.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie