nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Vakopleiding Coaching

De beroepsopleiding Vakopleiding Coaching op afstand volgen? D.m.v. onze vergelijkingstool tref je de meest interessante thuiscursussen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Voeding, sport en gezondheid. Een nieuwe stap in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of simpelweg zin in totaal iets nieuws? Doorzoek en vergelijk simpel en snel professionele thuisopleidingen van vooraanstaande instellingen als Thuiscursus.nl en begin morgen al met een beroepsopleiding vanuit huis Vakopleiding Coaching! Een studie die past bij jouw niveau, studiematerialen online toegankelijk, en fantastische praktijkdocenten. Deze beroepsopleiding is beschikbaar vanaf €694,00 via NTI.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In februari 2024 aantrekkelijke acties.

Vergelijking van thuisstudies Vakopleiding Coaching februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIVakopleiding Gewichtsconsulent + verdieping Coaching16 maanden€694,00Meer informatie
Vakopleiding Gewichtsconsulent + verdieping Coaching op eigen tempo thuis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding Vakopleiding Coaching flexibel thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat je denkniveau ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze vergelijkingssite komt dan om de hoek kijken. Hier kom je in aanraking met honderden studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Voeding, sport en gezondheid? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Vakopleiding Gewichtsconsulent + verdieping Coaching(duaal of voltijd). Binnen deze beroepsopleiding doe je belangrijke kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Uitstekend te combineren met je werk, buitenschoolse activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Van start gaan met een beroepsopleiding Vakopleiding Coaching gaat erg gemakkelijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten kan je er alles over lezen:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of vraag een gratis proefles aan om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen.
 5. De studie kan beginnen: waar en wanneer jij wilt lesstof en boeken doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Zoals je mag verwachten wordt je bijgestaan door een persoonlijke docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de kosten van een Vakopleiding Coaching thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel informatie vind je in jouw digitale leeromgeving met jouw PC, smartphone of iPad. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder docenten benodigd. Natuurlijk heb je een persoonlijke begeleiderdie jou kan helpen. De opleiding Vakopleiding Gewichtsconsulent + verdieping Coaching is er nu al vanaf €694,00 via NTI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De studiestof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een professionele mentor van NTI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot aantal mensen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe werkt het precies, en is het wat voor mij? In de volgende paragraaf bespreken we kort de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Vakopleiding Gewichtsconsulent + verdieping Coaching thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Vakopleiding Coaching: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je dikwijls à la minute de digitale studiestof. Binnen 1 week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De beroepsopleiding is vaak af te ronden in circa 16 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Lukt het niet in deze periode? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en veel taalstudies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Oriënteer jij je meer op een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Soms is een bepaalde Vakopleiding Coaching vooropleiding een van de voorwaarden. Men kan ook kiezen voor een 21-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de website van de aanbieder vind je extra info m.b.t. de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van aanbieders zoals bijv. Laudius dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit wil zeggen dat deze afstandopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. AOC Terra. Daarnaast kan je ook rekenen op een officieel branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij korte cursussen en trainingen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Daarmee kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Een aanzienlijk deel van de onderwijsinstellingen faciliteren ook een Vakopleiding Coaching klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, meer individuele begeleiding en meer gerichte voorbereiding op examens. Het minpunt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De meeste opleiders bieden een online leeromgeving. In dat portaal raadpleeg je alles wat je nodig hebt voor jouw beroepsopleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In deze internet omgeving vind je onder andere oefeningen, geluidsbestanden, webinars, praktijkvoorbeelden, video’s, het lesmateriaal. Verder lever je hier opdrachten in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-vakopleiding-coaching

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het aanbod in studies is enorm. Dit loopt van HBO Grafisch ontwerpen tot een studie als Groepsdynamica, en sinds kort dus ook de Vakopleiding Coaching zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen relevant is voor mijn privé situatie? In de beschrijving hierna kun je meer vinden over de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef
 2. LOI: Mogelijkheid tot een studieadviesgesprek
 3. NTI: Ruime keuze in opleidingen
 4. Laudius: 2 weken geheel vrijblijvend proberen
 5. Thuiscursus.nl: Speciaal e-Campus platform
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een echte thuisstudie Vakopleiding Gewichtsconsulent + verdieping Coaching online versneld volgen doe je vanaf €694,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Zaken als collegegeld en lesmaterialen kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De volgende producten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Opgelet: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepsopleiding waar je kennis opdoet voor de baan van je toekomst (of huidige werk). De belangrijkste details:

 • De cursus is geschikt voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NTI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • Jouw totale kosten beslaan het minimum van €250 (per jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Het doen van een deeltijd studie is iets wat veel werkgevers stimuleren. De oorzaak daarvan? Jouw bedrijf kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Tevens mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een erkende studie volgen via jouw werkgever is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Standaard is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Vakopleiding Coaching. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Zie jij het al voor je? Jouw eigen praktijk als gewichtsconsulent? Die droom maak jij waar bij NTI. Tijdens de opleiding Gewichtsconsulent leer je alles over gezonde voeding, gewicht en ondernemen. Daarnaast verdiep je je in coaching, gesprekstechnieken, methodieken en instrumenten die een coach nodig heeft. Alles om jou klaar te stomen tot een erkend en succesvol gewichtsconsulent. Begint het al te kriebelen? Start dan vandaag nog de gewichtsconsulent opleiding, mét specialisatie coaching.

Daarom kies je voor Vakopleiding Gewichtsconsulent + verdieping Coaching van het NTI:

 • Erkend branchediploma Gewichtsconsulent
 • NTI-diploma verdieping Gewichtsconsulent Coachen
 • 2 Gratis praktijkbijeenkomsten

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie