nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Vakopleiding Anatomie en Fysiologie

De beroepsopleiding Vakopleiding Anatomie en Fysiologie digitaal volgen? D.m.v. onze vergelijker lees je alles over toonaangevende thuisopleidingen en studies om verder te komen binnen het domein Voeding, sport en gezondheid. Een nieuwe stap in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of simpelweg zin in totaal iets nieuws? Neem de informatie door en vergelijk probleemloos populaire thuiscursussen en studies van vooraanstaande onderwijsinstellingen als LOI en start vandaag nog met jouw beroepsopleiding vanuit huis Vakopleiding Anatomie en Fysiologie! Op een flexibele manier studeren, een prettige online leeromgeving, en fantastische praktijkdocenten. Deze beroepsopleiding kun je al volgen vanaf €694,00 bij onder andere NTI.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In juli 2024 voor een voordelige prijs.

Opleiders thuisstudie Vakopleiding Anatomie en Fysiologie juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIVakopleiding Gewichtsconsulent + verdieping Anatomie en Fysiologie16 maanden€694,00Meer informatie
Vakopleiding Gewichtsconsulent + verdieping Anatomie en Fysiologie vanuit huis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Vakopleiding Anatomie en Fysiologie online thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat je denkniveau ook is, voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze thuisstudie-vergelijker helpt met het vinden van de juiste studie. Op deze plek check & vergelijk je ontzettend veel opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Voeding, sport en gezondheid? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Vakopleiding Gewichtsconsulent + verdieping Anatomie en Fysiologie(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze beroepsopleiding verdiep jij je volledig in het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Je kunt het prima combineren met je werk, sportactiviteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Van start gaan met een beroepsopleiding Vakopleiding Anatomie en Fysiologie kan moeiteloos via internet. In het volgende stukje geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of neem direct een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Lijkt het wat? Registreer je dan direct online.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als alles in orde is krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op zelfgekozen momenten de stof doornemen en colleges terugkijken. Vanzelfsprekend ontvang je regelmatig feedback van een ervaren docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een passend diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Hoeveel kost een Vakopleiding Anatomie en Fysiologie thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. De meeste lesstof kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op jouw telefoon of PC (ook tablets). Ook heb je nauwelijks reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. In de regel is er een coach of begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Vakopleiding Gewichtsconsulent + verdieping Anatomie en Fysiologie volg je al vanaf €694,00 via NTI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige mentor van NTI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De examens (soms op locatie).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Werken en studeren combineren

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Steeds meer Hollanders investeren in hun carrière met een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe werkt het precies, en sluit het aan bij mijn wensen? In de volgende paragraaf besteden we aandacht aan de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Vakopleiding Gewichtsconsulent + verdieping Anatomie en Fysiologie thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Vakopleiding Anatomie en Fysiologie: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je soms binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Een paar dagen later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms kan het alleen met digitale middelen). De beroepsopleiding heeft een looptijd van grofweg 16 maanden. Als je veel tijd hebt kan het soms nog een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn er in principe voor iedereen. Ambieer je een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In sommige gevallen is een dergelijke Vakopleiding Anatomie en Fysiologie vooropleiding noodzakelijk. Het kan ook gaan om een 18+ toets of een bepaald certificaat. In de gratis brochure lees je de verdere details ten aanzien van de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsaanbieders als o.a. Fontys zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze thuisopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Inter College Business School. Verder behaal je met een thuisstudie vaak een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma pedicure. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op die manier kun je aantonen dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Het gros van de scholen verstrekken ook een Vakopleiding Anatomie en Fysiologie klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, meer individuele begeleiding en meer gerichte voorbereiding op examens. Onthoud wel: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In deze omgeving vind je de noodzakelijke software en documentatie voor je beroepsopleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via deze portalen tref je zaken als video’s, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefenexamens, oefeningen, webinars. In dat systeem upload je ook huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-vakopleiding-anatomie-en-fysiologie

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dat gaat van HBO Zelfregie, empowerment en netwerk t/m Honden- en Kattenpension Starten, en sinds kort dus ook de Vakopleiding Anatomie en Fysiologie zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen past bij mijn aspiraties? In het volgende hoofdstuk lees je over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Beginnen wanneer jij dat wil
 2. LOI: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 3. NTI: Profiteer van gratis studieadvies
 4. Laudius: Duidelijk huiswerkoverzicht
 5. Thuiscursus.nl: Veel verschillende startdata
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Naast je baan een thuisstudie Vakopleiding Gewichtsconsulent + verdieping Anatomie en Fysiologie online versneld volgen kan voor een bedrag van €694,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De relevante onderdelen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Advies van de adviseur: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juli 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepsopleiding waarbij je competenties leert voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie levert een bijdrage aan jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NTI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De gemaakte studiekosten beslaan het minimum van €250 (jaarlijks) en nooit hoger dan €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Het doen van een deeltijd studie wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoezo? Jouw werkgever kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Overigens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via jouw werkgever afronden is dus voor beide partijen interessant. Vaak kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Vakopleiding Anatomie en Fysiologie. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Zie jij het al voor je? Jouw eigen praktijk als gewichtsconsulent? Gespecialiseerd in anatomie en fysiologie? Die droom maak jij waar bij NTI. Tijdens de, door de BGN erkende, opleiding gewichtsconsulent leer je alles over gezonde voeding, coachen en ondernemen. Daarnaast verdiep je je in de (medische) werking van het lichaam. Alles om jou klaar te stomen tot een erkend en succesvol gewichtsconsulent. Begint het al te kriebelen? Start dan vandaag nog de gewichtsconsulent opleiding, mét specialisatie anatomie en fysiologie. 

Daarom kies je voor Vakopleiding Gewichtsconsulent + verdieping Anatomie en Fysiologie van het NTI:

 • Erkend branchediploma Gewichtsconsulent
 • NTI-diploma Gewichtsconsulent Anatomie en fysiologie
 • Gratis praktijkbijeenkomst

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie