nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Vakopleiding Gewichtsconsulent

De beroepsopleiding Vakopleiding Gewichtsconsulent zelfstandig vanuit huis volgen? D.m.v. onze thuisstudie-vergelijker bekijk je goed aangeschreven thuisstudies en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Voeding, sport en gezondheid. Streef je naar een carrièreboost? Voor jezelf beginnen? Of meer toe aan volledig iets nieuws? Neem de informatie door en vergelijk meteen professionele zelfstudies en thuiscursussen van respectabele opleiders als NTI en schrijf je vandaag nog in voor een beroepsopleiding vanuit huis Vakopleiding Gewichtsconsulent! Een studie die past bij jouw niveau, een prettige online leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €516,25 via o.a. NTI.

 • Zelf je studie indelen.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Alle thuisstudies Vakopleiding Gewichtsconsulent februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIVakopleiding Gewichtsconsulent14 maanden€516,25Meer informatie
Vakopleiding Gewichtsconsulent digitaal vanuit huis

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding Vakopleiding Gewichtsconsulent thuis digitaal volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, iedereen kan studeren en leren. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze thuisstudie-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. Met behulp van onze website check & vergelijk je een breed spectrum van thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die passen bij jouw doelen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Voeding, sport en gezondheid? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Vakopleiding Gewichtsconsulent. Met deze beroepsopleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zo snel of langzaam als jij dat wil. Ideaal als je studeren moet combineren met een baan, muziek of sport en jouw gezin.

Hoe werkt het precies?
Kiezen voor een beroepsopleiding Vakopleiding Gewichtsconsulent is niet moeilijk. In het onderstaande stappenplan gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en lees meer details over de cursus.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of probeer een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: zelf je studietijd indelen en het lesmateriaal doornemen en examens maken. Zoals je mag verwachten wordt je bijgestaan door een erkende docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond volgt natuurlijk een passende diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de tarieven van een Vakopleiding Gewichtsconsulent thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom is het zo voordelig? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel van de documentatie kun je via internet bekijken, bijvoorbeeld op jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. In de regel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou kan helpen. De opleiding Vakopleiding Gewichtsconsulent kun je bestellen vanaf €516,25 via bijvoorbeeld NTI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle theorie en opdrachten (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van NTI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot deel van de mensen investeren in hun carrière met een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn ambities? In het gedeelte hieronder behandelen we enkele prangende vragen rondom zelfstandige Vakopleiding Gewichtsconsulent thuisstudies.

Kan ik direct starten met de beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Vakopleiding Gewichtsconsulent: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je bij veel aanbieders binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De beroepsopleiding heeft een studietijd van zo’n 14 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt hoeft het niet eens zo lang te duren. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Beroepsopleidingen en praktische studies stellen geen strenge eisen. Wil je je aanmelden voor een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Dikwijls is hier een passende Vakopleiding Gewichtsconsulent vooropleiding een van de voorwaarden. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ toetsof een ECV-certificaat. In de gratis brochure check je aanvullende informatie aangaande de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van instellingen zoals onder andere Scheidegger voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze studies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als C I B A P. Mogelijk behaal je met een thuisstudie vaak een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij afronding van een kortlopende cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Daarmee kan jij laten zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Een aanzienlijk deel van de instanties faciliteren ook een Vakopleiding Gewichtsconsulent klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt ervaringen en kennis delen de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder fijn: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In dat portaal vind je alles voor jouw beroepsopleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Via deze portalen log je in om de volgende zaken te bekijken: praktijkvoorbeelden, oefeningen, oefenexamens, geluidsbestanden, video’s, het lesmateriaal. Je kunt hier ook projecten uploaden, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-vakopleiding-gewichtsconsulent

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dit loopt van Vakopleiding Personal shopper t/m Budgetcoach, en dus ook de Vakopleiding Gewichtsconsulent zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen sluit aan op mijn aspiraties? Hierna lees je over de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: De beste prijs-kwaliteitverhouding
 2. LOI: Binnen een jaar een waardevol HBO-diploma
 3. NTI: Studeren op jouw moment en jouw manier
 4. Laudius: Zorgvuldig geselecteerde vak-experts
 5. Thuiscursus.nl: Hulp bij het kiezen van een studie
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een thuisstudie Vakopleiding Gewichtsconsulent online versneld volgen kan voor een bedrag van €516,25. Wist je dat het nog goedkoper kan? De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De volgende elementen mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Houd er rekening mee: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een volwaardige opleiding waar je kennis opdoet voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Neem de volgende zaken in acht:

 • Het traject draagt direct bij aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het betreft een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NTI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De gemaakte studiekosten moeten minimaal €250 zijn (per jaar), en maximaal €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Het doen van een deeltijd studie is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe zit dit? Jouw baas heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Bovendien zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een professionele opleiding via je werk volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Bij veel bedrijven kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Vakopleiding Gewichtsconsulent. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Wil jij mensen helpen in hun strijd tegen overgewicht? Dan is de Gewichtsconsulent opleiding iets voor jou. Tijdens deze, door de BGN erkende opleiding, leer je alles over gezonde voeding, coachen én ondernemen. Je gaat aan de slag met een eigen ondernemingsplan en begeleid minimaal drie cliënten. Alles om jou klaar te stomen tot een erkend en succesvol gewichtsconsulent. Begint het al te kriebelen? Start dan vandaag nog met de Gewichtsconsulent opleiding van NTI.

Daarom kies je voor Vakopleiding Gewichtsconsulent van het NTI:

 • Erkend branchediploma
 • Oefen met gesprekstechnieken
 • Gratis praktijkbijeenkomst

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie