nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Vakopleiding Hairstylist

De beroepsopleiding Vakopleiding Hairstylist vanuit huis volgen? Middels Thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met alle erkende thuisstudies en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Uiterlijke verzorging en styling. Wil je hogerop in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of simpelweg een cursus om je kennis te verbreden? Lees info en vergelijk gemakkelijk veel gekozen opleidingen en thuisstudies van betrouwbare opleiders als Laudius en begin morgen al met een beroepsopleiding vanuit huis Vakopleiding Hairstylist! Zelf je studietempo bepalen, een prettige online leeromgeving, en fantastische praktijkdocenten. Deze beroepsopleiding is te koop vanaf €565,50 bij NTI.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Professionele docenten.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In december 2023 aantrekkelijke acties.

Aanbieders thuisstudie Vakopleiding Hairstylist december 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIVakopleiding Hairstylist12 maanden€565,50Meer informatie
Vakopleiding Hairstylist digitaal vanuit huis

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding Vakopleiding Hairstylist online thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er is ontzettend veel mogelijk! Maar je moet wel ergens beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. In de vergelijker check je een breed spectrum van thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Uiterlijke verzorging en styling? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Vakopleiding Hairstylist(duaal of voltijd). Via deze beroepsopleiding doe je belangrijke kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Dit gaat erg goed samen met dagelijkse werkzaamheden, buitenschoolse activiteiten en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Van start gaan met een beroepsopleiding Vakopleiding Hairstylist is niet ingewikkeld. Hieronder gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Download de gratis studiegids of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Ben jij overtuigd? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als alles in orde is komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. De studie kan beginnen: zelf je studietijd indelen en de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens doen of projecten uploaden. Vanzelf wordt je geholpen door een vaste docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt ontvang je een certificaat of diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele prijs Vakopleiding Hairstylist thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel van de documentatie open je gewoon via internet met een smartphone, tablet of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Vanzelfsprekend zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Vakopleiding Hairstylist wordt al aangeboden vanaf €565,50 via bijvoorbeeld NTI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De lesstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke begeleider van NTI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal werkenden willen een thuisstudie volgen. De aanwezige flexibiliteit en het grote aanbod aan opleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is deze opleiding wel geschikt? Hieronder bespreken we kort de meest gestelde vragen over zelfstandige Vakopleiding Hairstylist thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Vakopleiding Hairstylist: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je soms dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms kan het alleen met digitale middelen). De beroepsopleiding duurt plusminus 12 maanden. Als je veel tijd hebt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding vereist?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Wil je je aanmelden voor een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Dikwijls is hier een passende Vakopleiding Hairstylist vooropleiding vereist. Een andere methoden kan zijn een 18+ examen of een bepaald certificaat. Op de website van de aanbieder bekijk je ruime info met betrekking tot toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders als Nederlands Talen Instituut (NTI) dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Zo weet je dat deze studies op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Wellant College. Tevens levert de instelling vaak een speciaal branchediploma zoals NIMA. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op die manier kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Meerdere scholen geven ook een Vakopleiding Hairstylist klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Een negatief punt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Online vind je snel alles voor jouw beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. Via jouw account is er een verzameling geplaatst van webinars, video’s, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefeningen. Verder lever je hier opdrachten in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-beroepsopleiding-vakopleiding-hairstylist

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2023

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld Geschiedenis van Nederland tot en met HBO Normatieve professionalisering, en nu dus ook de Vakopleiding Hairstylist zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die past bij mijn wensen en situatie? In het volgende overzicht kun je meer vinden over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Altijd 15 dagen op proef
 2. LOI: Hulp bij het kiezen van een studie
 3. NTI: Studiekosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting
 4. Laudius: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 5. Thuiscursus.nl: Moderne leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Naast je baan een thuisstudie Vakopleiding Hairstylist online versneld volgen doe je vanaf €565,50. Wist je dat het nog goedkoper kan? De studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De belangrijkste zaken kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Houd er rekening mee: er zijn wel strenge voorwaarden (december 2023). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepscursus die iets bijdraagt aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • De cursus levert een bijdrage aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NTI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De kosten die je opvoert bedragen minimaal €250 (jaarlijks). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Werkgever betaalt soms mee
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Waarom? Je manager kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Ook mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via de werkgever doen heeft dus veel verschillende voordelen. Standaard kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Vakopleiding Hairstylist. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, en haal meer uit je talenten en interesses.

Een mooi en verzorgd kapsel maakt je look helemaal af. Met deze opleiding krijg jij alle knip- en stylingvaardigheden letterlijk in de vingers. Zo kun jij de hipste looks creëren! Je gaat aan de slag met knip- en snijtechnieken, haarkleuren en het tijdelijk en blijvend omvormen van het haar. Ook leer je welke technieken je kunt toepassen om het beste uit een kapsel te halen. In acht maanden tijd leer je alle vaardigheden die belangrijk zijn in het kappersvak. Ben jij daarin geïnteresseerd? Vraag dan de gratis studiegids aan.

 

Daarom kies je voor Vakopleiding Hairstylist van het NTI:

 • Inspirerende leeromgeving met video’s
 • Inclusief 2 praktijkbijeenkomsten
 • Erkende onderwijsinstelling

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie