nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Vakopleiding Voeding voor kinderen

De beroepsopleiding Vakopleiding Voeding voor kinderen flexibel vanuit huis volgen? Aan de hand van onze thuisstudie-vergelijker kom je in aanraking met de beste thuiscursussen en opleidingen om verder te komen binnen het domein Voeding, sport en gezondheid. Streef je naar een carrièreboost? Wil je een eigen zaak starten? Of gewoon een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Bekijk en vergelijken probleemloos kwalitatieve opleidingen en thuisstudies van erkende instellingen als NHA en wie weet begin jij volgende week al met een beroepsopleiding vanuit huis Vakopleiding Voeding voor kinderen! Studeren op je eigen tempo, het meest actuele lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €694,00 bij een opleider als NTI.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Flexibele docenten.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Aanbieders thuisstudie Vakopleiding Voeding voor kinderen februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIVakopleiding Gewichtsconsulent + specialisatie Voeding voor kinderen16 maanden€694,00Meer informatie
Vakopleiding Gewichtsconsulent + specialisatie Voeding voor kinderen zelf thuis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Vakopleiding Voeding voor kinderen flexibel vanuit huis starten

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Hoe jouw situatie er ook uitziet, er is ontzettend veel mogelijk! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze website is een ideaal vertrekpunt. Middels onze vergelijker vind je een scala aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Voeding, sport en gezondheid? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Vakopleiding Gewichtsconsulent + specialisatie Voeding voor kinderen(duaal of voltijd). In deze beroepsopleiding verdiep jij je volledig in het vak, zonder strakke deadlines. Je kunt het prima combineren met een drukke baan, buitenschoolse activiteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Inschrijven voor een beroepsopleiding Vakopleiding Voeding voor kinderen is niet ingewikkeld. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Download de gratis studiegids of kies de optie voor een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op eigen tempo de verschillende lesmaterialen samenvatten en opdrachten inleveren. Natuurlijk krijg je begeleiding van een ervaren docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je het (branche)diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele kosten Vakopleiding Voeding voor kinderen thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom zijn de kosten zo laag? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. De meeste lesstof bekijk je gewoon online op jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Normaal gesproken is er een coach of begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Vakopleiding Gewichtsconsulent + specialisatie Voeding voor kinderen wordt al aangeboden vanaf €694,00 via bijv. NTI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De studiestof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NTI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groot aantal Hollanders investeren in hun carrière met een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het grote aanbod aan opleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe werkt het precies, en is deze opleiding wel geschikt? In het overzicht hierna beantwoorden we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Vakopleiding Gewichtsconsulent + specialisatie Voeding voor kinderen thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus Vakopleiding Voeding voor kinderen: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je vaak al binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen afzienbare tijd wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (indien gewenst). De beroepsopleiding kun je afronden gemiddeld 16 maanden. In de praktijk bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Lukt het niet in deze periode? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. De meeste (hobbymatige) cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Ben je op zoek naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Normaal gesproken is een matchende Vakopleiding Voeding voor kinderen vooropleiding een voorwaarde. Echter kan het ook gaan om een 18-plus toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de website van de aanbieder bekijk je alle relevante details aangaande de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van scholen als Nederlands Talen Instituut (NTI) zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze diploma’s gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als HKU. Mogelijk behaal je met een thuisstudie vaak een gerenommeerd branchediploma zoals NEVI. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op die manier is het voor iedereen duidelijk dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Verscheidene scholen hebben ze mogelijkheid voor een Vakopleiding Voeding voor kinderen klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer achtergrondinformatie en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Wat minder positief is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Tevens is tarief van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De erkende opleiders bieden een online leeromgeving. Op deze plek vind je de essentiële informatie voor je beroepsopleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In de digitale leeromgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, video’s, webinars, oefenexamens. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-beroepsopleiding-vakopleiding-voeding-voor-kinderen

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld Associate degree Officemanagement tot Juwelen Ontwerpen, en nu dus ook de Vakopleiding Voeding voor kinderen zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen matcht met mijn doelen en wensen? In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Hulp bij het kiezen van een studie
 2. LOI: Zonder extra kosten langer studeren (tot tweemaal de studieduur)
 3. NTI: Erkende opleidingen, bekende naam
 4. Laudius: Locaties door heel Nederland
 5. Thuiscursus.nl: Gratis opleidingsbrochure
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een hoogwaardige thuisstudie Vakopleiding Gewichtsconsulent + specialisatie Voeding voor kinderen online volgen kan al vanaf €694,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Jouw studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze producten mag je aftrekken:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Niet vergeten: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepscursus die belangrijk is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De studie is geschikt voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van NTI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De kosten die je opvoert moeten minimaal €250 zijn (per 12 maanden). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Studeren op kosten van de werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoe komt dit? Je werk / collega heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Bovendien kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via jouw bedrijf volgen heeft dus veel verschillende voordelen. Binnen veel organisaties stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Vakopleiding Voeding voor kinderen. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Zie jij het al voor je? Je eigen praktijk als gewichtsconsulent? Gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen én hun ouders? Die droom maak jij waar bij NTI. Tijdens de, door de BGN erkende, opleiding Gewichtsconsulent leer je alles over gezonde voeding, gewicht én ondernemen. Daarnaast verdiep je je in voeding en beweging voor kinderen. Alles om jou klaar te stomen tot een erkend en succesvol (kinder)gewichtsconsulent. Begint het al te kriebelen? Start de gewichtsconsulent opleiding bij NTI.

Daarom kies je voor Vakopleiding Gewichtsconsulent + specialisatie Voeding voor kinderen van het NTI:

 • Erkend diploma Gewichtsconsulent
 • Erkend diploma Voeding voor kinderen
 • Gratis praktijkbijeenkomst

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie