nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Werken met baby’s in de kinderopvang

De mbo cursus Werken met baby’s in de kinderopvang zelfstandig thuis volgen? Via de vergelijker van thuisstudies check & vergelijk je erkende thuiscursussen en opleidingen gerelateerd aan Onderwijs en Pedagogiek. Streef je naar een carrièreboost? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of misschien iets leren wat je heel leuk vindt? Pak dit moment en vergelijk direct kwalitatieve thuisopleidingen en cursussen van Nederlandse scholen als NHA en start vandaag nog met jouw mbo thuiscursus Werken met baby’s in de kinderopvang! Een passende opleiding voor iedereen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en fantastische praktijkdocenten. Deze mbo cursus kan jij volgen vanaf €297,00 bij een opleider als LOI.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In juli 2024 aantrekkelijke acties.

Opleiders thuisstudie Werken met baby’s in de kinderopvang juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIWerken met baby’s in de kinderopvang3 maanden€297,00Meer informatie
Werken met baby’s in de kinderopvang vanuit huis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Werken met baby’s in de kinderopvang online thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat er ook bij jou speelt, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze website kan jou hierbij helpen. Hier vind je uitgebreide info over een scala aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Verder groeien binnen het domein Onderwijs en Pedagogiek? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Werken met baby’s in de kinderopvang(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze mbo cursus doe je in korte termijn veel kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Uitstekend te combineren met jouw huidige baan, muzikale bezigheden en het gezin.

Hoe werkt het precies?
Inschrijven voor een mbo cursus Werken met baby’s in de kinderopvang gaat sneller dan je denkt. In onderstaand schema van onze studie-specialisten gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies de optie voor een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alles in orde is komt het lesmateriaal jouw kant op en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo je lesstof bestuderen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Natuurlijk wordt je ondersteund door een ervaren docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat zijn de huidige kosten van een Werken met baby’s in de kinderopvang thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online mbo thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. De meeste lesstof vind je in jouw digitale leeromgeving op jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Doorgaans bieden ze een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Werken met baby’s in de kinderopvang wordt al aangeboden vanaf €297,00 via het instituut LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Het lesmateriaal (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Binnen no-time een echte opleiding starten

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groeiend aantal Hollanders geven de voorkeur aan een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de enorme keuze in studies en cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe werkt het precies, en is het niveau niet te hoog? In de volgende paragraaf besteden we aandacht aan de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Werken met baby’s in de kinderopvang thuisstudies.

Kan ik direct starten met de mbo cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Werken met baby’s in de kinderopvang: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je vaak al binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms is dit optioneel). De mbo cursus kost je om en nabij de 3 maanden. In de praktijk kan je het ook sneller afronden. Onverwachte drukte? Het is niet erg als je er langer over doet.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit wisselt per type opleiding. (Hobby)cursussen zijn er in principe voor iedereen. Wil je je aanmelden voor een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Normaal gesproken is een relevante Werken met baby’s in de kinderopvang vooropleiding een harde eis. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ examenof een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis brochure tref je alle noodzakelijke details m.b.t. de toelatingseisen van deze mbo cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsaanbieders als bijv. Laudius zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze opleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals LOI Hogeschool. Mogelijk krijgen deelnemers soms een officieel branchediploma als NL Actief. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kan een (toekomstig) werkgever zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-bedrijven beschikken over een Werken met baby’s in de kinderopvang klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer contactmomenten met andere studenten, meer directe feedback van je docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Wat minder positief is: je moet het veel beter plannen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Online vind je de essentiële informatie voor je mbo cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In jouw online omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: video’s, webinars, oefenexamens, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefeningen. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-werken-met-baby's-in-de-kinderopvang

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Denk aan Projectmanagement IPMA-D tot Bedrijfsadministratie, en natuurlijk de Werken met baby’s in de kinderopvang zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn wensen en situatie? Bijgaand behandelen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Duizenden tevreden studenten
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Veel taalcursussen
 4. Laudius: Unieke premium card
 5. Thuiscursus.nl: Topdocenten uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een echte thuisstudie Werken met baby’s in de kinderopvang online versneld volgen doe je vanaf €297,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante kosten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Belangrijk: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een volwaardige opleiding waar je kennis opdoet voor jouw huidige- of toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De opleiding levert een bijdrage aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De gemaakte studiekosten zijn minimaal €250,00 (per 52 weken) en nooit hoger dan €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een opleiding of cursus volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoezo? Jouw bedrijf kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Tevens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een relevante opleiding via jouw bedrijf volgen is dus een win-win situatie. Standaard mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Werken met baby’s in de kinderopvang. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Werk je als pedagogisch medewerker in de kinderopvang en wil je aan de slag op een babygroep of een verticale groep waarin ook baby’s worden opgevangen? Volg dan de cursus Werken met baby’s in de kinderopvang. Officieel geldt deze extra scholingseis vanaf 2023, maar steeds meer kinderdagverblijven stellen deze extra scholing nu al verplicht.Wat heeft een baby allemaal nodig tijdens een dag in het kinderdagverblijf? Hoe kun je in een groep baby’s iedere baby genoeg aandacht geven? En welke activiteiten kun je eigenlijk met baby’s doen? Dit, en meer, leer je in de cursus Werken met baby’s in de kinderopvang. Verder wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de pedagogiek, ontwikkeling en zorg gericht op baby’s (leeftijdscategorie van 0 tot 2 jaar). De cursus Werken met baby’s in de kinderopvang is een keuzedeel uit de MBO-opleiding Pedagogisch medewerker kinderopvang.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie