nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Access

De cursus Access vanuit huis volgen? Via onze vergelijkingstool lees je alles over talloze thuiscursussen en opleidingen in de categorie ICT. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of misschien een cursus om je kennis te verbreden? Check en vergelijk simpel en snel goede thuisopleidingen van respectabele onderwijsinstellingen als LOI en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Access! Op een flexibele manier studeren, studiematerialen online toegankelijk, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus is beschikbaar vanaf €178,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Goed te combineren met werk.
 • Online account met studieplanning.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Overzicht met thuisstudies Access februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIAccess 20162 maanden€178,00Meer informatie
Thuiscursus.nlAccess (Microsoft)3-6 maanden€199,00Meer informatie
Access 2016 thuis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding Access thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw niveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. www.thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. Op deze website check je een scala aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie ICT? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Access 2016(duaal of voltijd). Binnen deze cursus leer je de onderdelen van het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Uitstekend te combineren met een baan, muzikale bezigheden en andere bezigheden.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Starten met een cursus Access is eenvoudiger dan jij denkt. In onderstaand schema van onze studie-specialisten zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Selecteer de gewenste opleider en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of vraag een gratis proefles aan om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Lijkt het wat? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je overal aan voldoet, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: helemaal in je zelfgekozen tempo de lesmaterialen doorkijken en huiswerk inleveren. Bij alle opleiders ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele prijs Access thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe komt dit? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je via internet bekijken via bijvoorbeeld je macbook, ipad of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Vaak is er een vast aanspreekpunt aanwezig voor ondersteuning en advies. De opleiding Access 2016 kun je bestellen vanaf €178,00 via LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (meestal ook per post te krijgen).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groeiend aantal volwassenen zien hun kansen in een zelfstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe werkt het precies, en sluit het aan bij mijn wensen? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen over zelfstandige Access 2016 thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Access: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof is grotendeels digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je doorgaans binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Kort daarna worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is niet altijd verplicht). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in pakweg 2 maanden. In de praktijk kun je het natuurlijk sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding vereist?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en veel taalstudies zijn er in principe voor iedereen. Heb je interesse in een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In de regel is een passende Access vooropleiding een harde eis. Men kan ook kiezen voor een 18+ examen of een specifiek overgangsbewijs. Op de website van de aanbieder kun je terecht voor meer informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van opleiders zoals o.a. Nationale Handelsacademie (NHA) worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze thuisopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij ROC Da Vinci College. Mogelijk levert de instelling vaak een serieus branchediploma zoals NEVI. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Daarmee zal de buitenwereld zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Het gros van de instellingen hebben ook een Access klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt veel leren van andere cursisten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Een negatief punt is: je moet het veel beter plannen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Het gros van de opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Op deze plek download je de essentiële informatie voor je cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Met jouw online lesomgeving zijn de volgende documenten te vinden: het lesmateriaal, webinars, oefeningen, oefenexamens, video’s, praktijkvoorbeelden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-access

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Je kunt vrijwel alles online studeren. Onder andere HBO Sociale psychologie tot een studie als Persoonlijkheidstraining, en uiteraard ook de Access zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn ambities? Hierna kun je meer vinden over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: 80 jaar ervaring in thuiscursussen
 2. LOI: Effectieve studietools
 3. NTI: Prettige digitale leeromgeving
 4. Laudius: Meer dan 300 studies om uit te kiezen
 5. Thuiscursus.nl: Avond- en dagonderwijs voor volwassenen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een echte thuisstudie Access 2016 online versneld volgen kost om en nabij de €178,00. Maar het kan nog goedkoper. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De belangrijkste zaken mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Tip van de specialist: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een cursus / studie die belangrijk is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisopleiding is belangrijk voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De totale kosten komen minimaal uit op €250 (per 52 weken). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe komt dit? Je manager kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarbij mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via jouw bedrijf volgen is dus voor jullie beide relevant. Standaard kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Access. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Microsoft Access is een programma waarmee je op eenvoudige manier een database kunt bouwen. Door middel van een database kun je informatie snel terugvinden. Maar de verzamelde informatie in zo’n database vormt vaak ook een belangrijke basis voor analyse en (nieuwe) marketinginzichten. Tijdens de cursus Access 2016 – Basis leer je hoe je een Access-database kunt opzetten voor verschillende doeleinden, je leert onder andere tabellen en query’s maken en door middel van filters informatie opvragen. In korte tijd heb je de belangrijkste functies van dit programma onder de knie.

Na afronding van de cursus heb je een LOI-diploma op zak waarmee je je kennis en vaardigheden kunt aantonen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie