nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Zelfstandig coach

De cursus Zelfstandig coach digitaal volgen? D.m.v. onze vergelijker ontdek je talloze thuiscursussen en studies om verder te komen binnen het domein Human Resource Management – HRM. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je een eigen zaak starten? Of juist toe aan volledig iets nieuws? Bekijk en vergelijken simpel en snel tientallen relevante opleidingen en thuisstudies van betrouwbare scholen als Nationale Handelsacademie (NHA) en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Zelfstandig coach! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, het meest actuele lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus is beschikbaar vanaf €966,00 bij LOI.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Volledig online studeren.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In september 2023 voordelig geprijsd.

Vergelijk thuisstudies Zelfstandig coach september 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIZelfstandig coach14 maanden€966,00Meer informatie
Zelfstandig coach thuis volgen

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding Zelfstandig coach thuis digitaal volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat jouw situatie ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze site is in ieder geval een goed startpunt. Middels onze vergelijker check & vergelijk je een ruim aanbod thuisstudies, taal- en hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Human Resource Management – HRM? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Zelfstandig coach(duaal of voltijd). Door deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, op het moment dat het jou uitkomt. Uitstekend te combineren met jouw huidige baan, sportactiviteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Kiezen voor een cursus Zelfstandig coach gaat sneller dan je denkt. In onderstaand schema van onze studie-specialisten kan je er alles over lezen:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als jij alles volledig hebt ingevuld krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: waar en wanneer jij wilt de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens maken. Vanzelf ontvang je regelmatig feedback van een ervaren docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je het (branche)diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Hoeveel kost een Zelfstandig coach thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat is hiervan de reden? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten kun je digitaal raadplegen, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een telefoon of PC (ook tablets). Ook heb je nauwelijks reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Doorgaans zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Zelfstandig coach wordt al aangeboden vanaf €966,00 bij de onderwijsinstelling LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Het lesmateriaal (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal Nederlanders willen vanuit huis studeren. De vrijheid en de uitgebreide database met cursussen is een belangrijke reden. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en sluit het aan bij mijn wensen? Hieronder besteden we aandacht aan de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Zelfstandig coach thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Zelfstandig coach: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je meestal binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit verschilt per opleiding). De cursus kost je plusminus 14 maanden. Dikwijls kan je het ook sneller afronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Cursussen en trainingen hebben in de regel weinig basiseisen. Wil je je aanmelden voor een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Vaak is een specifieke Zelfstandig coach vooropleiding een harde eis. Een andere methoden kan zijn een 21+ examenof een ECV-certificaat. Op de website van de aanbieder vind je de benodigde specificaties betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsaanbieders zoals bijv. Scheidegger zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze thuisopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Hogeschool SDO. Daarbij zul je mogelijk recht hebben op een waardevol branchediploma als fitness trainer A. Bij afronding van een kortlopende cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zo maak jij kenbaar dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Diverse onderwijs-aanbieders faciliteren ook een Zelfstandig coach klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt ervaringen en kennis delen meer achtergrondinformatie en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Een negatief punt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Online vind je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In de digitale leeromgeving zoek je ook naar het lesmateriaal, video’s, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefeningen, webinars. Ook kan je opdrachten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-zelfstandig-coach

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2023

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Van Mental Coach (Allround) tot HBO Machine learning, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Zelfstandig coach zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn wensen en situatie? Onderstaand vind je een opsomming met de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Studie in jouw eigen tempo afronden
 2. LOI: Met speciale online hoorcolleges
 3. NTI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 4. Laudius: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 5. Thuiscursus.nl: Moderne leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een professionele thuisstudie Zelfstandig coach online versneld volgen kan voor een bedrag van €966,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De belangrijkste kosten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Verplichte boeken en readers

Opgelet: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (september 2023). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepscursus die van belang is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisopleiding is belangrijk voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De kosten die je opvoert zijn minimaal €250,00 (per 52 weken) tot een max van €15k.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe zit dit? Jouw werkgever plukt ook de vruchten van jouw kennis. Verder mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een professionele opleiding via de werkgever starten is dus voor jullie beide relevant. Regelmatig stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Zelfstandig coach. Ga eens om tafel met jouw manager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Wil je je eigen coachingsbureau starten of je als zelfstandig coach laten inhuren? Mensen coachen om hun doelstellingen te behalen? Dan is de praktijkgerichte cursus Zelfstandig coach een goede keuze. Je doet alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om succesvol te coachen. Zo leer je o.a. over het begeleiden van mensen, communicatie, observeren, analyseren en communicatie. Wat je leert, pas je meteen toe in de inzendopdrachten. Bovendien train je je coachingsvaardigheden tijdens een actieve en leerzame praktijkdag. Daarbij krijg je begeleiding van een ervaren coach. Naast coachingsvaardigheden, leer je in deze cursus ook alles over ondernemerschap. Zo heb je straks alles kennis in huis om succesvol aan de slag te gaan, als coach én als zzp’er.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie