nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Bloemist

De cursus Bloemist op je eigen tempo vanuit huis volgen? Middels onze thuisstudie-vergelijker kom je in aanraking met de beste thuisopleidingen en studies in de categorie Huis en tuin. Wil je hogerop in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of anderzijds iets leren wat je heel leuk vindt? Neem de informatie door en vergelijk direct tientallen relevante opleidingen en thuisstudies van respectabele instellingen als NTI en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Bloemist! Een studie die past bij jouw niveau, een gratis proefles volgen, en topdocenten uit het vak. Deze cursus is beschikbaar vanaf €449,00 bij NHA.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In juli 2024 aantrekkelijke acties.

Opleiders thuisstudie Bloemist juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABloemist9 maanden€449,00Meer informatie
Thuiscursus.nlBloemist3-6 maanden€309,00Meer informatie
Bloemist op eigen tempo thuis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Bloemist flexibel thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat er bij jou ook speelt, voor iedereen is er iets mogelijk. Het is nu aan jou om er werk van te maken. De website thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. Met onze vergelijker tref je een ruim aanbod cursussen en beroepsopleidingendie passen bij jouw doelen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Huis en tuin? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Bloemist(duaal of voltijd). Aan de hand van deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, zo snel of langzaam als jij dat wil. Dit gaat erg goed samen met jouw huidige werk, culturele activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Inschrijven voor een cursus Bloemist is online snel te regelen. Hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Download de gratis studiegids of kies voor een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Lijkt het wat? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alles in orde is wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: zelf je studietijd indelen en je lesstof bestuderen en examens doen of projecten uploaden. Vanzelf wordt je hierin begeleid door een vaste docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond ontvang je een certificaat of diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat is de prijs van een Bloemist thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel van de documentatie vind je in jouw digitale leeromgeving met jouw smartphone, tablet of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Vanzelfsprekend is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou door het traject helpen. De opleiding Bloemist kun je bestellen vanaf €449,00 via de onderwijsinstelling NHA. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Werken en studeren combineren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groot deel van de mensen willen een thuisstudie volgen. De flexibele manier van studeren en het veelzijdige aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn ambities? Hieronder bespreken we kort de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Bloemist thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Bloemist: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je soms binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit verschilt per opleiding). De cursus heeft een looptijd van gemiddeld 9 maanden. Dikwijls hoeft het niet eens zo lang te duren. Onverwachte drukte? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Basisopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben jij van plan te starten met een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Normaal gesproken is een relevante Bloemist vooropleiding een van de voorwaarden. Echter kan het ook gaan om een 18 plus-examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis studiegids lees je de benodigde specificaties inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsaanbieders als onder andere NHA voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze diploma’s even waardevol is als een cursus bij een school zoals STC. Daarbij krijgen deelnemers soms een erkend branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij korte cursussen en trainingen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zo maak jij kenbaar dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Verscheidene aanbieders faciliteren ook een Bloemist klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: de interactie met andere studenten, direct antwoord op vragen en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Wat minder positief is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Vaak starten de opleidingen in september of februari. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden een online leeromgeving. Online vind je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In deze speciale omgeving zijn de volgende documenten te vinden: het lesmateriaal, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefeningen, oefenexamens, webinars. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-bloemist

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het aanbod in studies is enorm. Dit loopt van HBO Inleiding recht tot HBO E-mental health, en uiteraard ook de Bloemist zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan op mijn doelen en wensen? In het volgende hoofdstuk beschrijven we kort de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Vakkundige docenten
 2. LOI: Hulp bij het kiezen van een studie
 3. NTI: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 4. Laudius: Altijd 14 dagen gratis proberen
 5. Thuiscursus.nl: Ruime keuze in opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

De thuisstudie Bloemist online versneld volgen doe je vanaf €449,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante factoren mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Verplichte boeken en readers

Belangrijk: er gelden strenge regels (juli 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepsopleiding die van belang is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. We sommen dit nog even voor je op:

 • De opleiding heb je gekozen met het oog op de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NHA.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten bedragen minimaal €250 (per jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Werkgever betaalt soms mee
Een opleiding of cursus volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoezo? Jouw bedrijf kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Bovendien zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een training of beroepsopleiding via de werkgever doen is dus een win-win situatie. In de regel is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Bloemist. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Een bloemenzaak starten? Volg de cursus Bloemist Bloemen houden van mensen en mensen… Heb je de ambitie een bloemenzaak te beginnen? Geef je leven kleur en kies voor de cursus Bloemist. Na negen maanden ben je in staat om een florerende bloemenzaak te runnen. Een bloemenwinkel beginnen? Ga vooral goed voorbereid van start. Natuurlijk, je hebt kennis van bloemen en planten nodig als je wilt verkopen aan consumenten en bedrijven. Verzorging van bloemen Je leert in de cursus Bloemist alles over de soorten, de assortimenten en de verschillende seizoenen. Ook weet je welke verzorging bloemen en planten nodig hebben. Hoe maak je een creatief bloemstuk en wat is een aantrekkelijke manier van etaleren en presenteren? Ook krijg je tips over het verpakken van de bloemen waarbij je verschillende materialen gebruikt. Klanten adviseren Dagelijks komen mensen in de winkel die advies vragen. Je luistert naar alle vragen en wensen. Je stelt voor hen een zo mooi mogelijk boeket samen. Altijd sta je klanten vriendelijk en professioneel te woord. Je weet: de klant van vandaag is de klant van de toekomst. Bloemenwinkel in hartje stad Een eigen bloemenwinkel in hartje stad, zie je het al voor je? Denk ook aan andere verkoopkanalen zoals markten, internet en social media. Bied daarnaast bijbehorende producten aan zoals vazen, kaarten en cadeauartikelen. Laat je creativiteit de vrije loop tijdens feestdagen en themadagen. Geen voorkennis benodigd Voor de cursus Bloemist heb je geen speciale voorkennis, vooropleiding of vaardigheden nodig. Je leert in de cursus Bloemist heel praktisch met bloemen en planten werken, zelfs als je dat nog nooit hebt gedaan. Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek”in tien stappen naar je eigen bedrijf”Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie