nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Professioneel coachen

De cursus Professioneel coachen zelfstandig vanuit huis volgen? D.m.v. deze thuisstudie vergelijker bekijk je alle erkende thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te groeien binnen het vakgebied Human Resource Management – HRM. Streef je naar een carrièreboost? Wil je een eigen zaak starten? Of juist iets leren wat je heel leuk vindt? Pak dit moment en vergelijk simpel en snel tientallen relevante thuiscursussen en studies van erkende opleiders als Nederlands Talen Instituut (NTI) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Professioneel coachen! Een studie die past bij jouw niveau, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en docenten uit het werkveld. Deze cursus is er al vanaf €633,60 via LOI.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In mei 2024 leuke welkomstkorting.

Aanbieders thuisstudie Professioneel coachen mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIProfessioneel coachen8 maanden€633,60Meer informatie
Professioneel coachen online vanuit huis

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Professioneel coachen thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw situatie ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze thuisstudie-vergelijker kan jou hierbij helpen. Met onze vergelijker vind je uitgebreide info over ontzettend veel thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die aansluiten op jouw wensen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Human Resource Management – HRM? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Professioneel coachen(duaal of voltijd). In deze cursus doe je belangrijke kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw functie, sport en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Starten met een cursus Professioneel coachen gaat sneller dan je denkt. In het bijgaande stappenplan geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of probeer een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. De studie kan beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de lesstof erbij pakken en examens maken. Vanzelfsprekend wordt je bijgestaan door een professionele docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een diploma of getuigschrift. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat is de prijs van een Professioneel coachen thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel van de documentatie vind je in jouw digitale leeromgeving met jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Wel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Professioneel coachen wordt al aangeboden vanaf €633,60 bij o.a. LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De studiestof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis studeren op jouw moment

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Meer en meer volwassenen kiezen voor een thuisstudie. De vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het wat voor mij? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op de vragen die we het meest horen over zelfstandige Professioneel coachen thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Professioneel coachen: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je doorgaans à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in grofweg 8 maanden. In veel gevallen kan het een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Korte opleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Ben je aan het kijken naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Normaal gesproken is een matchende Professioneel coachen vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Echter kan het ook gaan om een 18+ toets of op basis van een eerder gevolgd programma. In de beschrijving van de opleiding lees je meer informatie over de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van instellingen als bijv. Nederlands Talen Instituut (NTI) worden erkend door het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze opleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool SDO. Tevens zul je mogelijk recht hebben op een erkend branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze wijze maak jij kenbaar dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Diverse aanbieders hebben ook een Professioneel coachen klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, meer directe feedback van je docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder prettig: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De populaire opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Via internet tref je belangrijke info rondom jouw cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In dit systeem vind je onder andere geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefeningen, het lesmateriaal, video’s, oefenexamens. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-professioneel-coachen

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Denk aan Illustrator tot een opleiding als Blockchain Technology, en sinds kort dus ook de Professioneel coachen zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling matcht met mijn privé situatie? In het volgende hoofdstuk vind je onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Taalcursussen, beroepsopleidingen en VO
 2. LOI: Binnen een jaar een waardevol HBO-diploma
 3. NTI: Studeren met veel persoonlijk contact
 4. Laudius: Studeren via jouw online campus
 5. Thuiscursus.nl: Advies van consulenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een thuisstudie Professioneel coachen online volgen kan al vanaf €633,60. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze specifieke posten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Tip van de specialist: niet elke studie komt in aanmerking (mei 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een studie die van belang is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De studie is gericht op jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten die je maakt zijn minimaal €250,00 (jaarlijks) tot een max van €15k.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een opleiding of cursus volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoe zit dit? Het bedrijf waar je werkt kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarnaast zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een training of beroepsopleiding via jouw bedrijf volgen is dus een win-win situatie. Doorgaans is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Professioneel coachen. Ga eens om tafel met jouw manager, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Wil je leren om de onderlinge communicatie te verbeteren binnen je organisatie? Overlegvormen effectiever en efficiënter maken? Kies dan voor de praktijkgerichte opleiding Professioneel coachen. Met deze cursus leer je je personeel beter coachen én daarmee hogere resultaten behalen. Verschillende begeleidingsvormen worden besproken. Denk aan loopbaanbegeleiding, counseling, coaching en supervisie. Je leert hoe coaching ingezet kan worden als hrm-instrument. Verder leer je een coachingsplan opstellen en komt het complete coachingstraject aan bod. Daarnaast is bij de cursus een praktijkdag inbegrepen, waarbij de verworven kennis op het gebied van coachen omgezet wordt in vaardigheden.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie