nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Loopbaancoaching

De cursus Loopbaancoaching flexibel vanuit huis volgen? Aan de hand van www.thuisstudiezoeken.nl vind je tientallen thuisopleidingen en studies in het vakgebied van Human Resource Management – HRM. Streef je naar een carrièreboost? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of anderzijds zin in totaal iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk probleemloos kwalitatieve thuisopleidingen en cursussen van betrouwbare onderwijsaanbieders als NTI en start vandaag nog met jouw thuiscursus Loopbaancoaching! Studeren in jouw eigen tempo, studiematerialen online toegankelijk, en topdocenten uit het vak. Deze cursus is te koop vanaf €697,60 bij LOI.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In juli 2024 goedkoop beginnen.

Vergelijking van thuisstudies Loopbaancoaching juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOILoopbaancoaching8 maanden€697,60Meer informatie
Loopbaancoaching thuis volgen

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding Loopbaancoaching flexibel thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Ambieer je een nieuwe baan? Wat er bij jou ook speelt, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! De website thuisstudiezoeken.nl is een ideaal vertrekpunt. Op deze plek check je tientallen thuisopleidingen en taal/hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Wil je verder leren binnen het domein Human Resource Management – HRM? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Loopbaancoaching(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, altijd waar en wanneer jij wilt. Je kunt het prima combineren met je werk, sportactiviteiten en het gezin.

Hoe werkt het precies?
Aan de slag gaan met een cursus Loopbaancoaching regel je razendsnel online. In het stappenplan van ons studie-team kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Download de gratis studiegids of kies de optie voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben je enthousiast? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen ontvang je het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de lesstof erbij pakken en toetsen maken of opdrachten inleveren. Vanzelfsprekend ontvang je regelmatig feedback van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Na het afronden van de studie wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de huidige kosten van een Loopbaancoaching thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom zijn de kosten zo laag? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel lesmaterialen bekijk je gewoon online, bijvoorbeeld op jouw computer, iPad of smartphone. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Vaak is er een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Loopbaancoaching kun je al volgen vanaf €697,60 bij het instituut LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De studiestof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal Hollanders geven de voorkeur aan een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en sluit het aan bij mijn wensen? Onderstaand beantwoorden we de vragen die we het meest horen over zelfstandige Loopbaancoaching thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Loopbaancoaching: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je meestal binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Kort daarna krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is niet altijd verplicht). De cursus heeft een looptijd van om en nabij de 8 maanden. Meestal kan het soms nog een stuk sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Beroepsopleidingen en praktische studies hebben in de regel weinig basiseisen. Gaat het om een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In de regel is een specifieke Loopbaancoaching vooropleiding een harde eis. Men kan ook kiezen voor een 21 plus examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de website van de aanbieder tref je aanvullende informatie ten aanzien van de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsaanbieders zoals bijv. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Zo weet je dat deze studies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. SVO Vakopleiding food. Ook kan je ook rekenen op een waardevol branchediploma als branchediploma pedicure. Bij afronding van een kortlopende cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze zal de buitenwereld zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Diverse instanties geven ook een Loopbaancoaching klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt ervaringen en kennis delen face to face spreken van de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Wat minder positief is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Op deze plek vind je snel belangrijke info rondom jouw cursus en kan je overleggen met de docent. In jouw online omgeving kun je terecht voor ondermeer geluidsbestanden, oefenexamens, webinars, video’s, oefeningen, praktijkvoorbeelden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-loopbaancoaching

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het aanbod in studies is enorm. Dat gaat van HBO Bedrijfsadministratie tot en met HBO Cross-cultural marketing, en tegenwoordig dus ook de Loopbaancoaching zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan op mijn aspiraties? Hieronder benoemen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Ruime keuze in beroepsopleidingen
 2. LOI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 3. NTI: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 4. Laudius: Studie in jouw eigen tempo afronden
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekend te combineren met een drukke baan
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een echte thuisstudie Loopbaancoaching online volgen kan al vanaf €697,60. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Boeken, lesgeld e.d. mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze posten kun je aftrekken:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Houd er rekening mee: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juli 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een opleidingdie belangrijk is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisopleiding draagt direct bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten die je maakt moeten minimaal €250 zijn (p/jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Waarom? Je organisatie plukt ook de vruchten van jouw kennis. Tevens mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een studie, training of cursus via je werk volgen heeft dus veel verschillende voordelen. Standaard kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Loopbaancoaching. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Steeds meer mensen schakelen een loopbaancoach in. Dit om erachter te komen wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen met hun carrière. Wil je inspelen op deze trend en mensen kunnen coachen op het gebied van loopbaanontwikkeling? Kies dan voor de opleiding Loopbaancoaching en leer onder meer alles over de verschillende fasen van een loopbaantraject. Je raakt helemaal thuis in het voeren van coachingsgesprekken en komt erachter welke competenties je als loopbaancoach nodig hebt. Bovendien kun je instrumenten inzetten en een coachingstraject afsluiten en evalueren.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie