nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie ADHD Coach

De cursus ADHD Coach vanuit huis volgen? Met de vergelijker van thuisstudies lees je alles over talloze thuiscursussen en studies om verder te komen binnen het domein ADHD coach. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of misschien toe aan volledig iets nieuws? Check en vergelijk direct veel gekozen opleidingen en thuisstudies van respectabele opleiders als LOI en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus ADHD Coach! Een passende opleiding voor iedereen, up-to-date lesmateriaal, en de beste docenten. Deze cursus is er al vanaf €239,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In juli 2024 voordelig starten.

Alle thuisstudies ADHD Coach juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlADHD Coach3-6 maanden€239,00Meer informatie
LAUDIUSAdministratief Medewerker15 maanden€489,00Meer informatie
ADHD Coach online vanuit huis

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding ADHD Coach thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Op welk niveau jij ook denkt; voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel ergens beginnen. www.thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. Met behulp van onze website kom je in aanraking met honderden thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie ADHD coach? Een goede optie is de online thuisstudie ADHD Coach(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder strakke deadlines. Ideaal als je studeren moet combineren met een baan, muziek of sport en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis studeren?
Van start gaan met een cursus ADHD Coach kan moeiteloos via internet. In het volgende stukje gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het leren gaat beginnen: waar en wanneer jij wilt de verschillende lesmaterialen samenvatten en colleges terugkijken. Uiteraard wordt je geholpen door een ervaren docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Hoeveel kost een ADHD Coach thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Wat daar de reden voor is? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt open je gewoon via internet met jouw macbook, ipad of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Doorgaans bestaat er een mentor of coach die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding ADHD Coach kan men aanschaffen vanaf €239,00 via de onderwijsinstelling Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De lesstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van Thuiscursus.nl.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal mensen willen vanuit huis studeren. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? In het overzicht hierna vind je enkele prangende vragen rondom zelfstandige ADHD Coach thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus ADHD Coach: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Een paar dagen later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus heeft een studietijd van zo’n 3-6 maanden. Meestal kan je het ook sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding vereist?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en veel taalstudies zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je aan het kijken naar een HBO / WO opleidingstraject? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Normaal gesproken is een relevante ADHD Coach vooropleiding wel een minimum. Echter kan het ook gaan om een 18+ toets of een bepaald certificaat. In de gratis studiegids kun je terecht voor extra info betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsaanbieders zoals bijvoorbeeld LOI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Op die manier weet je dat deze diploma’s gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Hotelschool The Hague. Daarbij kan je ook rekenen op een speciaal branchediploma zoals NL Actief. Bij een deel van de (hobby)cursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier maak jij kenbaar dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Diverse opleidersverstrekken ook een ADHD Coach klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: de interactie met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Wat minder positief is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via internet vind je snel alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en heb je contact met jouw docent. In de digitale leeromgeving kan men ook terecht voor oefenexamens, video’s, webinars, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefeningen. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-adhd-coach

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Onder andere HBO Oriëntatie op het werkveld van de sociaal werker in de zorg tot aan Maak je eigen businessplan, en sinds kort dus ook de ADHD Coach zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn ambities? Bijgaand beschrijven we kort de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Studeren in jouw eigen tempo
 2. LOI: Opleidingen in elke denkbare richting, zowel thuis als klassikaal
 3. NTI: Inclusief alle benodigde vakliteratuur
 4. Laudius: Grote online-community
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een hoogwaardige thuisstudie ADHD Coach online versneld volgen doe je vanaf €239,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke producten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Opmerking: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juli 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus / studie die iets bijdraagt aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Let altijd even op deze aspecten:

 • De opleiding is relevant voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het betreft een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250 (p/jaar), oplopend tot €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe komt dit? Jouw werkgever kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Tevens zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een zelfstudie via de werkgever starten heeft pluspunten voor beide partijen. Vaak heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding ADHD Coach. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Kom jij vaak in contact met kinderen met ADHD? Wil je het gedrag leren begrijpen en er beter mee om kunnen gaan? Tijdens de cursus ADHD-coach krijg je inzichtelijk wat je wel of juist niet moet doen.

Goed omgaan met ADHD-gedrag is ontzettend belangrijk. Vaak worden problemen bij kinderen verergert omdat zij niet begrepen worden. Je leert het gedrag te analyseren en hoe je dat kunt bijsturen. Een ervaren kindercoach leert je professionele kennis over ADHD en wat het vak als coach inhoudt. Je focust op gesprekstechnieken en een motiverende houding die zich niet alleen richt op problemen maar juist op dingen die wel goed gaan.

Help kinderen met ADHD groeien en beter functioneren en ondersteun hun ouders bij de opvoeding.


Content
 • Wat is ADHD?
 • Opvoeding
 • Oudercursus
 • School
 • Onderzoek
 • Gesprekstechnieken
 • Coaching
 • G-denken
 • Uitlaatklep
 • Psycho-educatie
 • Sociale vaardigheden trainen
 • Werken als trainer

Competences
 • Professionele kennis van ADHD
 • De juiste gesprekstechnieken gebruiken
 • Kinderen en ouders coachen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie