nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Administratief Medewerker

De cursus Administratief Medewerker zelfstandig thuis volgen? Geholpen door onze vergelijkingstool check & vergelijk je erkende thuisstudies en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied administratief medewerker. Je carrière een nieuwe impuls geven? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of simpelweg een cursus om je kennis te verbreden? Ga direct van start en vergelijk moeiteloos veel gekozen thuisopleidingen van erkende afstandsopleiders als Scheidegger en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Administratief Medewerker! Een passende opleiding voor iedereen, het meest actuele lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus is er al vanaf €419,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In mei 2023 scherpe tarieven.

Vergelijking van thuisstudies Administratief Medewerker mei 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlAdministratief Medewerker3-6 maanden€419,00Meer informatie
Administratief Medewerker thuis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Administratief Medewerker flexibel thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Onze thuisopleiding-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. Hier vergelijk je ontzettend veel zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema administratief medewerker? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Administratief Medewerker(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een drukke baan, buitenschoolse activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Kiezen voor een cursus Administratief Medewerker is niet moeilijk. Door middel van het stappenplan hieronder gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Download de gratis studiegids of kies voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het traject gaat nu van start: je kunt waar en wanneer je wilt de verschillende lesmaterialen samenvatten en klassikaal onderwijs volgen. Vanzelf wordt je hierin begeleid door een professionele docent.
 6. Alles afgerond? Dan wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de kosten van een Administratief Medewerker thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat is hiervan de reden? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel informatie open je gewoon via internet met jouw tablet, smartphone of laptop. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. In de regel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Administratief Medewerker volg je al vanaf €329,00 via o.a. Thuiscursus.nl. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De lesstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een professionele begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een aanzienlijk aantal werkenden kiezen voor een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en de uitgebreide database met cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan ik zomaar beginnen, en is het voor mij relevant? In de volgende paragraaf vind je de vragen die we het meest horen over zelfstandige Administratief Medewerker thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Administratief Medewerker: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof is grotendeels digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Een paar dagen later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (indien gewenst). De cursus kost je gemiddeld 3-6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het een stuk sneller. Lukt het niet in deze periode? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Dat verschilt per studie. Cursussen en veel taalstudies zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je op zoek naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Meestal is een bepaalde Administratief Medewerker vooropleiding een voorwaarde. Het kan ook gaan om een 21+ examenof een specifiek overgangsbewijs. Via de site van de onderwijsinstelling lees je alle noodzakelijke details omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van scholen als bijvoorbeeld Fontys zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze afstandopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. The New School for Information Services. Mogelijk zul je mogelijk recht hebben op een erkend branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij een deel van de (hobby)cursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze wijze is het voor iedereen duidelijk dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verscheidene instellingen verstrekken ook een Administratief Medewerker klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen meer directe feedback van je docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder prettig: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders werken met een online leeromgeving. Via dit systeem raadpleeg je de meest handige tools voor je cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In deze internet omgeving kun je terecht voor ondermeer oefenexamens, oefeningen, webinars, geluidsbestanden, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden. Ook kan je opdrachten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-administratief-medewerker

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2023

Op afstand studeren is enorm populair. En er steeds meer aanbod. Onder andere Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang tot een opleiding als Bedrijfscounseling, en dus ook de Administratief Medewerker zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland matcht met mijn doelen en wensen? In het volgende hoofdstuk benoemen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: De goedkoopste opleider van Nederland
 2. LOI: Volledige HBO-bachelor en MBO-opleidingen tot korte beroepsgerichte cursussen
 3. NTI: Online IQ test
 4. Laudius: Studeren op een tempo dat bij jou past
 5. Thuiscursus.nl: Ruime keuze in opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Je eigen thuisstudie Administratief Medewerker online versneld volgen doe je vanaf €329,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Jouw studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De relevante posten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Let op: er gelden strenge regels (mei 2023). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepsopleiding waarbij je competenties leert voor de baan van je toekomst (of huidige werk). De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisopleiding is gericht op jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Er moet een leertraject zijn. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De kosten die je opvoert komen minimaal uit op €250 (per jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Werkgever betaalt soms mee
Een opleiding of cursus volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De oorzaak daarvan? Je werk / collega kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Verder kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via de werkgever starten kan voor meerdere partijen een win zijn. In de regel mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Administratief Medewerker. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Zoek jij een gevarieerd takenpakket met daarbij veelbelovende doorgroeimogelijkheden? Wil jij boekhoudkundige verwerkingen toepassen en feilloos switchen tussen factureren en klantcontact? Als administratief medewerker ben je met jouw competenties multi-inzetbaar!

Jij blinkt uit in zowel administratieve als organisatorische skills én bent een waar communicatief talent. Jouw computerskills maken dat je blindelings werkt met Microsoft Word en Excel. Je kunt straks zakelijke brieven schrijven, de vergadering voorbereiden en verslagen uitwerken. Je wordt bijgespijkerd in gesprekstechnieken, time-management, agendabeheer en boekhoudkunde.

Als administratief talent ben jij een gewilde kandidaat op de arbeidsmarkt, je kan zo aan de slag!


Content
 • Je toekomstmogelijkheden als administratief medewerker
 • Starten als administratief medewerker in bijberoep
 • Je eigen administratie in orde brengen
 • Communicatietechnieken
 • Boekhoudkundige verwerkingen toepassen
 • Werken met tabellen en grafieken
 • Facturen, contracten en lijsten opmaken
 • Contacten met klanten onderhouden
 • Professionele zakelijke brieven en e-mails schrijven
 • Een vergadering correct voorbereiden en verslag schrijven
 • De verschillende afdelingen van een bedrijf leren kennen
 • Het belang van een geordend klassement en archief
 • Spreek- en gesprekstechnieken
 • Time Management en agendabeheer
 • Leren werken met Word en Excel

Competences
 • Je eigen administratie in orde brengen
 • Time Management en agendabeheer
 • Facturen, contracten en lijsten opmaken

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie