nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Praktijkdiploma Boekhouden

De cursus Praktijkdiploma Boekhouden comfortabel vanuit huis volgen? Via onze vergelijkingstool kom je in aanraking met tientallen thuisopleidingen en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Administratie. Wil je hogerop in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of misschien een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Neem de informatie door en vergelijk meteen populaire thuisopleidingen van Hollandse scholen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en start vandaag nog met jouw thuiscursus Praktijkdiploma Boekhouden! Studeren op je eigen tempo, up-to-date lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus kun je al volgen vanaf €472,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Super efficiënt studeren.
 • Online account met studieplanning.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Praktijkgericht studeren.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In mei 2024 goedkoop aangeboden.

Vergelijking van thuisstudies Praktijkdiploma Boekhouden mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIPraktijkdiploma Boekhouden (PDB®)10 maanden€472,00Meer informatie
NTIPraktijkdiploma boekhouden (PDB®)12 maanden€366,00Meer informatie
NHAPraktijkdiploma Boekhouden (PDB)2 maand€269,00Meer informatie
LAUDIUSPraktijkdiploma Boekhouden (PDB)6 maanden€249,00Meer informatie
Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) thuis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Praktijkdiploma Boekhouden online thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het is nu aan jou om er werk van te maken. www.thuisstudiezoeken.nl is daarbij het ideale startpunt. Op deze website vind je uitgebreide info over tientallen zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Verder groeien binnen het domein Administratie? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®)(duaal of voltijd). Binnen deze cursus leer je de onderdelen van het vak, zo snel of langzaam als jij dat wil. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw functie, culturele activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Kiezen voor een cursus Praktijkdiploma Boekhouden gaat sneller dan je denkt. Hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of vraag een gratis proefles aan om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alle gegevens compleet zijn zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. De studie kan beginnen: zelf je studietijd indelen en de lesmaterialen doorkijken en examens maken. Logischerwijs wordt je bijgestaan door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Na het afronden van de studie krijg je het (branche)diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat zijn de huidige kosten van een Praktijkdiploma Boekhouden thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Wat daar de reden voor is? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel lesmaterialen vind je in jouw digitale leeromgeving met jouw PC, smartphone of iPad. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten benodigd. Vanzelfsprekend is er een coach of begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) kun je bestellen vanaf €472,00 bij LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle theorie en opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Veel Hollanders willen vanuit huis studeren. De aanwezige flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het wat voor mij? Onderstaand behandelen we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Praktijkdiploma Boekhouden: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je meestal dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week krijg je de hele studiemap ook thuis (soms is dit optioneel). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in pakweg 10 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Even studeren op een lager pitje? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Basisopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Heb je interesse in een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Dikwijls is hier een relevante Praktijkdiploma Boekhouden vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ toetsof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de gratis studiegids achterhaal je extra info m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van aanbieders zoals o.a. NHA dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Zo weet je dat deze opleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld ROC van Twente. Tevens ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een serieus branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zo is het voor iedereen duidelijk dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Het gros van de instellingen bieden ook een Praktijkdiploma Boekhouden klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, meer individuele begeleiding en je hebt meer een stok achter de deur. Onthoud wel: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. In dit systeem check je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In jouw online omgeving kan men ook terecht voor praktijkvoorbeelden, oefenexamens, het lesmateriaal, geluidsbestanden, webinars, oefeningen. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-praktijkdiploma-boekhouden

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Van Bretons tot Aromatherapie, en sinds kort dus ook de Praktijkdiploma Boekhouden zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen in lijn is met mijn ambities? In het volgende overzicht kun je meer vinden over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Studie in jouw eigen tempo afronden
 2. LOI: HBO, MBO, Master, VO en cursussen
 3. NTI: Beginnen wanneer jij dat wil
 4. Laudius: Zorgvuldig geselecteerde vak-experts
 5. Thuiscursus.nl: Altijd antwoord binnen 48 uur
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Zelf een thuisstudie Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) online versneld volgen is haalbaar rond de €472,00. Maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De belangrijkste producten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Advies van de adviseur: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (mei 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepscursus waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisstudie levert een bijdrage aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Er is sprake van een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250,00 (per jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De reden hiervoor? Je werk / collega heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Tevens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een uitgebreide cursus via de werkgever doen heeft pluspunten voor beide partijen. Standaard wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Praktijkdiploma Boekhouden. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

De cursus Praktijkdiploma boekhouden (PDB®) is dé cursus om zelfstandig een boekhouding te leren voeren voor kleine bedrijven en organisaties. Je krijgt inzicht in boekhoudkundige- en bedrijfseconomische processen. De cursus is een uitstekende voorbereiding op het officiële examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Bij succesvolle afronding ben je in het bezit van het meest gevraagde diploma van Nederland.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie