nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Praktijkdiploma wiskunde

De cursus Praktijkdiploma wiskunde zelfstandig thuis volgen? Met onze vergelijker lees je alles over de beste thuisstudies en opleidingen gerelateerd aan Administratie. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of juist een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Doorzoek en vergelijk gemakkelijk goede thuisstudies van Nederlandse onderwijsinstellingen als NHA en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Praktijkdiploma wiskunde! Een opleiding die past bij je denkniveau, up-to-date lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus is er al vanaf €294,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Vergelijking van thuisstudies Praktijkdiploma wiskunde februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIPraktijkdiploma wiskunde6 maanden€294,00Meer informatie
Praktijkdiploma wiskunde thuis volgen

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding Praktijkdiploma wiskunde zelfstandig thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw niveau ook is, voor ons allemaal is er een uitdaging. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze website komt dan om de hoek kijken. Met onze vergelijker vergelijk je tientallen studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Administratie? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Praktijkdiploma wiskunde(duaal of voltijd). In deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, zo snel of langzaam als jij dat wil. Je kunt het prima combineren met een drukke baan, buitenschoolse activiteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt het precies?
Aan de slag gaan met een cursus Praktijkdiploma wiskunde is eenvoudiger dan jij denkt. Hieronder gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of probeer een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alle gegevens compleet zijn krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo de lesstof erbij pakken en examens maken. Natuurlijk heb je regelmatig contact met een persoonlijke docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de tarieven van een Praktijkdiploma wiskunde thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is het zo voordelig? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel lesmaterialen bekijk je gewoon online met jouw smartphone, tablet of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder dure docenten. In de regel is er een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Praktijkdiploma wiskunde kun je bestellen vanaf €294,00 bij bijvoorbeeld LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De leerstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Steeds meer jongeren kiezen voor een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de variatie in thuisopleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn doelen? Onderstaand beantwoorden we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Praktijkdiploma wiskunde thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Praktijkdiploma wiskunde: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof is grotendeels digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je meestal dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Kort daarna krijg je de hele studiemap ook thuis (niet verplicht bij alle studies). De cursus duurt gemiddeld 6 maanden. Als je veel tijd hebt hoeft het niet eens zo lang te duren. Onverwachte drukte? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding vereist?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en veel taalstudies kan iedereen op elk moment beginnen. Ben je aan het kijken naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Soms is een relevante Praktijkdiploma wiskunde vooropleiding vereist. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21 plus examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de beschrijving van de opleiding lees je de benodigde specificaties aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van instellingen als onder andere NCOI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze opleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij ROC van Flevoland. Bovendien behaal je met een thuisstudie vaak een gerenommeerd branchediploma zoals NEVI. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zodoende kun je aantonen dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
De meeste instanties verstrekken ook een Praktijkdiploma wiskunde klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Wat minder positief is: je moet het veel beter plannen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Veel opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In deze omgeving vind je snel de belangrijke documenten voor jouw cursus en kan je overleggen met de docent. In jouw online omgeving tref je zaken als video’s, geluidsbestanden, oefenexamens, oefeningen, webinars, het lesmateriaal. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-praktijkdiploma-wiskunde

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Denk aan Casemanagement tot aan Hondenfokker, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Praktijkdiploma wiskunde zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen sluit aan op mijn doelen en wensen? Hierna beschrijven we kort de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Taalcursussen, beroepsopleidingen en VO
 2. LOI: Studies in heel veel vakgebieden
 3. NTI: Ruime keuze in opleidingen
 4. Laudius: Open-Boek-Examen thuis
 5. Thuiscursus.nl: Proefles ontvangen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een professionele thuisstudie Praktijkdiploma wiskunde online volgen kan al vanaf €294,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De belangrijkste kosten kun je aftrekken:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Let op: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een volwaardige opleiding waar je kennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisstudie een meerwaarde is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De totale kosten beslaan het minimum van €250 (per jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Het doen van een deeltijd studie is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Waarom? Het bedrijf waar je werkt kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarnaast zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een erkende studie via de werkgever starten is dus een win-win situatie. Doorgaans heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Praktijkdiploma wiskunde. Ga eens om tafel met jouw manager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Veel bedrijven maken tegenwoordig gebruik van grote databases om gegevens te verzamelen over bijvoorbeeld de demografie, het aankoopgedrag en het internetgedrag van hun (potentiële) klanten. De cursus Praktijkdiploma wiskunde leert je om uit deze gegevens bruikbare informatie te halen. Deze cursus biedt gedegen kennis van de wiskundige basisbegrippen. Op die manier kun je statistieken, bedragen, indexen en percentages op de juiste wijze interpreteren. Na afloop beschik je over een brede basiskennis van wiskunde op HAVO-niveau.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie