loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Praktijkdiploma loonadministratie

De cursus Praktijkdiploma loonadministratie op afstand volgen? Via onze vergelijker vind je de beste thuisopleidingen en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied Administratie. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of meer iets leren wat je heel leuk vindt? Ga direct van start en vergelijk eenvoudig veel gekozen thuiscursussen en studies van erkende opleiders als Thuiscursus.nl en begin morgen al met een thuiscursus Praktijkdiploma loonadministratie! Een passende opleiding voor iedereen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze cursus is er al vanaf €424,80 via o.a. LOI.

 • 100% flexibel studeren.
 • Volledig online studeren.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In september 2022 voordelig geprijsd.

Alle thuisstudies Praktijkdiploma loonadministratie september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIPraktijkdiploma loonadministratie (PDL®)9 maanden€424,80Meer informatie
NTIPraktijkdiploma loonadministratie (PDL®)12 maanden€309,00Meer informatie
NHAPraktijkdiploma Loonadministratie (PDL)6 maanden€199,00Meer informatie
LAUDIUSPraktijkdiploma Loonadministratie (PDL)9 maanden€179,00Meer informatie
Praktijkdiploma loonadministratie (PDL®) op eigen tempo thuis volgen

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding Praktijkdiploma loonadministratie online thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Ambieer je een nieuwe baan? Op welk niveau jij ook denkt; iedereen kan studeren en leren. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze website helpt met het vinden van de juiste studie. Hier vind je uitgebreide info over honderden studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die aansluiten op jouw wensen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Administratie? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Praktijkdiploma loonadministratie (PDL®)(duaal of voltijd). Via deze cursus leer je de onderdelen van het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Het is goed te doen samen met jouw functie, sportactiviteiten en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Het deelnemen aan een cursus Praktijkdiploma loonadministratie regel je razendsnel online. In het stappenplan van ons studie-team leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of probeer een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Nu kun je starten met leren: op eigen tempo de verschillende lesmaterialen samenvatten en huiswerk inleveren. Vanzelfsprekend wordt je hierin begeleid door een erkende docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt je beloond met een diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele kosten Praktijkdiploma loonadministratie thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt bekijk je gewoon online met jouw macbook, ipad of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Vanzelfsprekend is er een coach of begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Praktijkdiploma loonadministratie (PDL®) is er nu al vanaf €424,80 via de onderwijsinstelling LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De studiestof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Steeds meer werkenden willen een thuisstudie volgen. De hoge mate van flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen maakt het alleen maar leuker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe werkt het precies, en is het wat voor mij? In het gedeelte hieronder lees je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Praktijkdiploma loonadministratie (PDL®) thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Praktijkdiploma loonadministratie: je kan elke week starten met deze opleiding. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je dikwijls binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Een paar dagen later krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus kun je afronden om en nabij de 9 maanden. In de praktijk kan je het ook sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit wisselt per type opleiding. Veel beroepsopleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Ambieer je een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Meestal is een bepaalde Praktijkdiploma loonadministratie vooropleiding een voorwaarde. Het kan ook gaan om een 18+ examen of een bepaald certificaat. In de folder van de school kun je terecht voor aanvullende informatie ten aanzien van de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van opleiders zoals onder andere NTI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit wil zeggen dat deze studies even waardevol is als een cursus bij een school zoals ROC Rivor. Tevens krijgen deelnemers soms een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op die manier kun je aantonen dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Verschillende scholen hebben ook een Praktijkdiploma loonadministratie klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer contactmomenten met andere studenten, meer individuele begeleiding en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Het minpunt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Veel opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Via dit systeem download je de essentiële informatie voor je cursus en kan je overleggen met de docent. In deze internet omgeving is er een verzameling geplaatst van video’s, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, webinars, oefeningen, geluidsbestanden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-praktijkdiploma-loonadministratie

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit varieert van Artist Manager tot en met Khmer, en dus ook de Praktijkdiploma loonadministratie zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn situatie? Hierna lees je over de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Gratis tablet bij inschrijven voor een studie
 2. LOI: HBO, MBO, Master, VO en cursussen
 3. NTI: Docenten geven feedback en beantwoorden je vragen via de online leeromgeving
 4. Laudius: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving (Campus)
 5. Thuiscursus.nl: Vroegboekkorting
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een hoogwaardige thuisstudie Praktijkdiploma loonadministratie (PDL®) online versneld volgen doe je vanaf €424,80. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze specifieke factoren mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Belangrijk: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (september 2022). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een opleidingwaarbij je competenties leert voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisstudie is belangrijk voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten in kwestie komen minimaal uit op €250 (jaarlijks). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Het doen van een deeltijd studie wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De oorzaak daarvan? Je organisatie kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Tevens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via jouw bedrijf volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Steeds vaker kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Praktijkdiploma loonadministratie. Ga eens om tafel met jouw manager, en haal meer uit je talenten en interesses.

De cursus Praktijkdiploma loonadministratie (PDL®) is zeer geschikt voor iedereen die zich wil specialiseren als loonadministrateur. Het biedt precies die kennis en vaardigheden die een specialist in loonadministratie nodig heeft. Na afloop kan je zelfstandig een loonadministratie voeren, loonberekeningen maken, vragen hierover beantwoorden en wetswijzigingen op de juiste manier toepassen. Met deze cursus behaal je het diploma Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®). Een veelgevraagd diploma binnen het midden- en kleinbedrijf!

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie