nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Alternatieve Dierenverzorging

De cursus Alternatieve Dierenverzorging flexibel vanuit huis volgen? Dankzij de vergelijker van thuisstudies bekijk je een ruim aanbod aan thuiscursussen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied alternatief therapeut voor dieren. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Voor jezelf beginnen? Of simpelweg een cursus om je kennis te verbreden? Neem de informatie door en vergelijk meteen professionele opleidingen en thuisstudies van toonaangevende onderwijsaanbieders als LOI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Alternatieve Dierenverzorging! Studeren op je eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus is te koop vanaf €269,00 via Thuiscursus.nl.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In oktober 2023 leuke welkomstkorting.

Alle thuisstudies Alternatieve Dierenverzorging oktober 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlAlternatieve Dierenverzorging3-6 maanden€269,00Meer informatie
Alternatieve Dierenverzorging thuis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Alternatieve Dierenverzorging op eigen tempo vanuit huis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe jouw situatie er ook uitziet, er is altijd een geschikte thuisstudie! Maar je moet wel zelf in actie komen! www.thuisstudiezoeken.nl is een ideaal vertrekpunt. Middels onze vergelijker tref je een ruim aanbod opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie alternatief therapeut voor dieren? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Alternatieve Dierenverzorging(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Dit gaat erg goed samen met jouw huidige werk, muziek of sport en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Starten met een cursus Alternatieve Dierenverzorging regel je razendsnel online. Hieronder geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of probeer een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als jij alles volledig hebt ingevuld worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de lesmaterialen doorkijken en toetsen maken of opdrachten inleveren. Uiteraard krijg je begeleiding van een erkende docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt ontvang je een certificaat of diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele kosten Alternatieve Dierenverzorging thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom zijn de kosten zo laag? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. De meeste lesstof check je simpelweg digitaal op jouw tablet, smartphone of laptop. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder dure docenten. Vaak is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou kan helpen. De opleiding Alternatieve Dierenverzorging is er al vanaf €269,00 via o.a. Thuiscursus.nl. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De lesstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een professionele mentor van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer arbeiders zien hun kansen in een zelfstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de uitgebreide database met cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het voor mij relevant? Onderstaand vind je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Alternatieve Dierenverzorging thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Alternatieve Dierenverzorging: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Na jouw inschrijving en betaling krijg je soms binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit verschilt per opleiding). De cursus kost je pakweg 3-6 maanden. In veel gevallen kun je het natuurlijk sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. (Hobby)cursussen zijn er in principe voor iedereen. Betreft het een HBO-studie of master? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Meestal is een bepaalde Alternatieve Dierenverzorging vooropleiding vereist. Het kan ook gaan om een 21+ toetsof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de opleidingspagina vind je alle relevante details betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsinstellingen als onder andere Nationale Handelsacademie (NHA) zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Zo weet je dat jouw behaalde diploma even waardevol is als een cursus bij een school zoals Hogeschool NIFA. Mogelijk kan je ook rekenen op een gerenommeerd branchediploma zoals NL Actief. Bij een deel van de (hobby)cursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zodoende kun je aantonen dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Flink wat instanties bieden ook een Alternatieve Dierenverzorging klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, meer individuele begeleiding en meer gerichte voorbereiding op examens. Het minpunt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Online download je de essentiële informatie voor je cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In de digitale leeromgeving zoek je ook naar oefenexamens, video’s, webinars, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, het lesmateriaal. In dat systeem upload je ook huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-alternatieve-dierenverzorging

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2023

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dit loopt van Basisopleiding Onderwijsassistent tot aan Kind Voeding, en nu dus ook de Alternatieve Dierenverzorging zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die relevant is voor mijn ambities? In de beschrijving hierna lees je over de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Niet geslaagd? Lesgeld terug!
 2. LOI: Interactief leren met multimediale opdrachten
 3. NTI: Optioneel praktijkdagen met topdocenten
 4. Laudius: Docenten met jarenlange ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Studeren op een tempo dat bij jou past
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Je eigen thuisstudie Alternatieve Dierenverzorging online versneld volgen doe je vanaf €269,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Boeken, lesgeld e.d. mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze specifieke zaken mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Houd er rekening mee: er gelden strenge regels (oktober 2023). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een cursus of studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • Het traject is relevant voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het betreft een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De gemaakte studiekosten zijn minimaal €250,00 (per 52 weken) tot een max van €15k.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoe zit dit? Jouw werkgever kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarnaast zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een erkende studie via de werkgever doen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Steeds vaker kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Alternatieve Dierenverzorging. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Hoe los je gedrag – en gezondheidsproblemen bij dieren op?

Net als bij onszelf, grijpen we bij onze huisdieren ook snel naar medicijnen om ziektes op te lossen. Als alternatief dierverzorger streef je naar een andere manier van genezing. Je bekijkt het hele dier, de leefomgeving en luistert naar het verhaal van eigenaar en dier.

Met die holistische benadering ga je bijv. de leefomgeving of voeding aanpassen. Stress is een veelvoorkomend probleem bij dieren en dat heeft een grote invloed op hun gezondheid. Jij helpt kwetsbare dieren weer in evenwicht brengen en past je kennis toe van o.a. bachbloesemtherapie, chakra’s, aromatherapie, shiatsu en homeopathie.


Content
 • De positieve kracht van alternatieve therapie
 • De genezer in elk levend wezen
 • Verschillende therapieën
 • Bioresonantie
 • De behandeling van A-Z
 • Starten als zelfstandig Alternatief therapeut voor dieren

Competences
 • Verschillende therapieën
 • De behandeling van A-Z
 • Starten als zelfstandig Alternatief therapeut voor dieren

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie