nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Medisch Secretariaat

De cursus Medisch Secretariaat digitaal volgen? Middels de vergelijker van thuisstudies kom je in aanraking met goed aangeschreven thuisstudies en opleidingen in de categorie Administration. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of anderzijds een cursus om je kennis te verbreden? Ga direct van start en vergelijk simpel en snel kwalitatieve zelfstudies en thuiscursussen van toonaangevende afstandsopleiders als Nederlands Talen Instituut (NTI) en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Medisch Secretariaat! Een opleiding die past bij je denkniveau, een prettige online leeromgeving, en de beste docenten. Deze cursus is te bestellen vanaf €279,00 bij een opleider als Thuiscursus.nl.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Praktijkgericht studeren.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Overzicht thuisstudies Medisch Secretariaat februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlMedisch Secretariaat3-6 maanden€279,00Meer informatie
Medisch Secretariaat digitaal vanuit huis

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding Medisch Secretariaat thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat je denkniveau ook is, iedereen kan studeren en leren. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze site is een handige manier om te beginnen met zoeken. Hier vind je uitgebreide info over een scala aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Verder groeien binnen het domein Administration? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Medisch Secretariaat(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Het is goed te doen samen met een drukke baan, buitenschoolse activiteiten en het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Aan de slag gaan met een cursus Medisch Secretariaat is niet moeilijk. In het bijgaande stappenplan vind je alle details:

 1. Klik op een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of ga direct aan de slag met een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als alles in orde is krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten de lesmaterialen doorkijken en klassikaal onderwijs volgen. Bij alle opleiders wordt je bijgestaan door een vakkundige docent.
 6. Alles afgerond? Dan ontvang je een certificaat of diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de tarieven van een Medisch Secretariaat thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Wat daar de reden voor is? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kun je digitaal raadplegen, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een smartphone, tablet of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Vaak bestaat er een mentor of coach die jou door het traject helpen. De opleiding Medisch Secretariaat kun je al volgen vanaf €279,00 via bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle theorie en opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige mentor van Thuiscursus.nl.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Steeds meer volwassenen kiezen voor een thuisstudie. De vrijheid en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het wat voor mij? Hieronder geven we antwoord op de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Medisch Secretariaat thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Medisch Secretariaat: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je soms à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is niet altijd verplicht). De cursus heeft een studietijd van plusminus 3-6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Even studeren op een lager pitje? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Veel beroepsopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Ben jij van plan te starten met een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Meestal is een specifieke Medisch Secretariaat vooropleiding een harde eis. Een andere methoden kan zijn een 21+ toetsof een bepaald certificaat. Op de opleidingspagina achterhaal je extra info m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van instellingen zoals o.a. NHA dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit betekent dat deze afstandopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Gilde Opleidingen. Mogelijk ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een gerenommeerd branchediploma zoals NL Actief. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan jij laten zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Diverse aanbieders hebben ook een Medisch Secretariaat klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, face to face spreken van de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder fijn: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden een online leeromgeving. Via dit systeem bekijk je de meest handige tools voor je cursus en heb je contact met jouw docent. Via deze portalen zijn de volgende documenten te vinden: geluidsbestanden, oefeningen, oefenexamens, webinars, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-medisch-secretariaat

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dit varieert van VWO Wiskunde B tot een opleiding als HTML 5 en CSS 3, en natuurlijk de Medisch Secretariaat zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland relevant is voor mijn ambities? Hieronder benoemen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Gratis proefles
 2. LOI: Meer dan 1.000 opleidingen
 3. NTI: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 4. Laudius: Lesgeld terug als je niet slaagt!
 5. Thuiscursus.nl: Verschillende leslocaties
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Naast je baan een thuisstudie Medisch Secretariaat online volgen kan al vanaf €279,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De relevante onderdelen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Opgelet: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige- of toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisopleiding is belangrijk voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van Thuiscursus.nl.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250 (p/jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Het doen van een deeltijd studie wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoezo? Jouw werkgever heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarnaast mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via je werk volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Standaard kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Medisch Secretariaat. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

De gezondheidssector is een boeiende en gevarieerde omgeving met heel wat toekomstperspectieven. Als Medisch Secretariaatsmedewerker speel jij hierin een sleutelrol. Jij bent namelijk onmisbaar voor arts en patiënt!
Tijdens deze opleiding leer je eerst de belangrijkste medische basiskennis. Weet je eenmaal alles over adenomen, hernia’s en leukocyten? Dan is het tijd voor een stoomcursus administratie en communicatie. Jij leert om elke patiënt deskundig bij te staan en te informeren. Zo zorg je ervoor dat iedereen de best mogelijke zorg krijgt. Jouw werk is dynamisch en afwisselend, want als medisch secretaris of secretaresse is geen dag hetzelfde.
Na deze cursus kan je aan de slag in een farmaceutische onderneming, laboratorium, ziekenhuis of dokterspraktijk. Jouw carrièremogelijkheden in het Medisch Secretariaat zijn eindeloos!

Content
 • Je toekomstmogelijkheden als medisch secretariaatsmedewerker
 • Werken in een ziekenhuis of bij een huisarts
 • De correcte medische termen gebruiken
 • Professioneel met patiënten omgaan
 • De sociale zekerheid leren kennen
 • Professioneel communiceren
 • Correct leren telefoneren
 • Patiënten professioneel en begripvol onthalen
 • Professionele brieven schrijven
 • Beheer van het secretariaat
 • De agenda bijhouden en de wachtruimte managen
 • Het medisch archief
 • Medische dossiers
 • Algemene medische kennis
 • Geneeskundige verzorging en uitkeringen
 • De dienst voor uitkeringen
 • Gezinsbijslag, werkloosheid en pensioenen
 • Arbeidsongevallen en de jaarlijkse vakantie

Competences
 • De correcte medische termen gebruiken
 • Professioneel met patiënten omgaan
 • De sociale zekerheid leren kennen
 • Professioneel communiceren
 • Correct leren telefoneren
 • Patiënten professioneel en begripvol onthalen
 • Professionele brieven schrijven
 • Beheer van het secretariaat
 • De agenda bijhouden en de wachtruimte managen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie