nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Freelance Secretariaat

De cursus Freelance Secretariaat zelfstandig thuis volgen? Geholpen door www.thuisstudiezoeken.nl vind je uitgebreide info over toonaangevende thuisstudies en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Administration. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of simpelweg een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Neem de informatie door en vergelijk moeiteloos professionele thuiscursussen en studies van toonaangevende onderwijsinstellingen als Scheidegger en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Freelance Secretariaat! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, studiematerialen online toegankelijk, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus kun je al volgen vanaf €369,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • Ook zakelijk interessante mogelijkheden.
 • In februari 2024 goedkoop beginnen.

Opleiders thuisstudie Freelance Secretariaat februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlFreelance Secretariaat3-6 maanden€369,00Meer informatie
Freelance Secretariaat vanuit huis volgen

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding Freelance Secretariaat thuis digitaal volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe jouw situatie er ook uitziet, er is altijd een geschikte thuisstudie! Maar je moet wel ergens beginnen. Deze site is in ieder geval een goed startpunt. Hier check & vergelijk je een breed spectrum van cursussen en beroepsopleidingenom jouw volgende doel te realiseren. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Administration? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Freelance Secretariaat(duaal of voltijd). Via deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zo snel of langzaam als jij dat wil. Het is goed te doen samen met je werk, culturele activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Aan de slag gaan met een cursus Freelance Secretariaat is niet moeilijk. In het onderstaande stappenplan gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Download de gratis studiegids of ga direct aan de slag met een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de stof doornemen en colleges terugkijken. Vanzelfsprekend wordt je ondersteund door een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele prijzen Freelance Secretariaat thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is het zo voordelig? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel informatie kun je via internet bekijken, bijvoorbeeld op jouw macbook, ipad of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. In de regel bestaat er een mentor of coach die jou kan helpen. De opleiding Freelance Secretariaat volg je al vanaf €369,00 bij het instituut Thuiscursus.nl. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Het lesmateriaal (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige mentor van Thuiscursus.nl.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot aantal jongeren investeren in hun carrière met een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en de variatie in thuisopleidingen is een belangrijke reden. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het voor mij relevant? Hierna beantwoorden we de vragen die we het meest horen over zelfstandige Freelance Secretariaat thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Freelance Secretariaat: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je soms binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Kort daarna worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus heeft een studietijd van zo’n 3-6 maanden. Meestal hoeft het niet eens zo lang te duren. Even studeren op een lager pitje? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Oriënteer jij je meer op een HBO-studie of master? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In sommige gevallen is een relevante Freelance Secretariaat vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Het kan ook gaan om een 21+ examenof een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de website van de aanbieder vind je alle relevante details omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van aanbieders als bijv. Nationale Handelsacademie (NHA) dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Zo weet je dat deze thuisstudies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Techniek College Rotterdam. Daarbij levert de instelling vaak een serieus branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Daarmee is het voor iedereen duidelijk dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Flink wat aanbieders hebben ze mogelijkheid voor een Freelance Secretariaat klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, meer directe feedback van je docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Wat minder positief is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Hier tref je de meest handige tools voor je cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Met jouw online lesomgeving tref je zaken als geluidsbestanden, oefeningen, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, video’s. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-freelance-secretariaat

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Denk aan HBO Vertaler Engels tot bijvoorbeeld HBO Sportmanagement, en natuurlijk de Freelance Secretariaat zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn doelen en wensen? Bijgaand benoemen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Ruime keuze in opleidingen
 2. LOI: Duizenden tevreden studenten
 3. NTI: Hoge kortingen op soft- en hardware via Surfspot
 4. Laudius: Begeleiding door topdocenten (naar keuze)
 5. Thuiscursus.nl: Gratis studiegids aanvragen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een professionele thuisstudie Freelance Secretariaat online versneld volgen kost om en nabij de €369,00. Maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De belangrijkste producten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Houd er rekening mee: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een cursus of studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De cursus of studie heb je gekozen met het oog op jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten in kwestie komen minimaal uit op €250 (per 12 maanden) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoezo? Je werk / collega heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Bovendien zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een studie, training of cursus via de werkgever doen kan voor meerdere partijen een win zijn. Regelmatig stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Freelance Secretariaat. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun administratie uit te besteden aan freelancers. Het is de ideale oplossing: zij hoeven niet te investeren in extra bureaus of pc’s en jij levert service op maat, waar je goed in bent.
Met freelance secretariaatswerk bied je bedrijven tijdelijke of permanente ondersteuning. Jouw takenpakket is zo gevarieerd als je zelf wil: doe je de administratie, verzorg je de communicatie, breng je de financiën in orde of regel je het allemaal?
Deze thuisstudie is perfect voor wie graag op zelfstandige basis of vanuit huis werkt. Ben je al werkzaam in de sector of denk je dat secretariaatswerk helemaal jouw ding is? Zet een stap vooruit en schrijf je in voor de opleiding!

Content
 • Klantvriendelijke leren telefoneren
 • Professionele brieven en e-mails schrijven
 • Het belang van een goede communicatie
 • De voordelen van het werken als freelancer
 • Budget, kosten en baten berekenen en opstellen
 • Agenda’s beheren en planningen opstellen
 • Persoonlijke organisatie
 • Time management en multitasking
 • Vergaderingen voorbereiden en notuleren
 • Reizen en evenementen organiseren
 • Presentaties en zakenlunches plannen en voorbereiden
 • Mensenkennis en lichaamstaal
 • Een correcte klachtenbehandeling voeren
 • Bestelbonnen, leveringen en facturen
 • Netwerken met klanten en leveranciers
 • Een nauwkeurige administratie bijhouden
 • Omgaan met vertrouwelijke informatie
 • Crediteuren, debiteuren en aanmaningen
 • Nuttige woorden in andere talen
 • Leren werken met de belangrijkste computersystemen

Competences
 • Klantvriendelijke telefoneren
 • Professionele brieven en e-mails schrijven
 • Budget, kosten en baten berekenen en opstellen
 • Agenda’s beheren en planningen opstellen
 • Time management en multitasking toepassen
 • Vergaderingen voorbereiden en notuleren
 • Reizen en evenementen organiseren
 • Presentaties en zakenlunches plannen en voorbereiden
 • Een correcte klachtenbehandeling uitvoeren
 • Bestelbonnen, leveringen en facturen beheren
 • Netwerken met klanten en leveranciers
 • Een nauwkeurige administratie bijhouden
 • Omgaan met vertrouwelijke informatie
 • Omgaan met crediteuren, debiteuren en aanmaningen
 • Werken met de belangrijkste computersystemen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie