nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Notarieel Medewerker

De cursus Notarieel Medewerker thuis volgen met goede begeleiding? Via onze vergelijker ontdek je de meest interessante thuisopleidingen en studies gerelateerd aan Administration. Een nieuwe stap in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of wellicht toe aan volledig iets nieuws? Bekijk en vergelijken meteen tientallen relevante opleidingen en thuisstudies van Hollandse aanbieders van thuisstudies als Thuiscursus.nl en begin morgen al met een thuiscursus Notarieel Medewerker! Een opleiding die past bij je denkniveau, up-to-date lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus is te bestellen vanaf €209,00 via Thuiscursus.nl.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Volledig online studeren.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In februari 2024 goedkoop beginnen.

Opleiders thuisstudie Notarieel Medewerker februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlNotarieel Medewerker (België)3-6 maanden€209,00Meer informatie
Notarieel Medewerker (België) zelf thuis volgen

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Notarieel Medewerker op eigen tempo vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Op welk niveau jij ook denkt; er is altijd een geschikte thuisstudie! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze website is een ideaal vertrekpunt. Met onze vergelijker check je veel verschillende opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Administration? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Notarieel Medewerker (België)(duaal of voltijd). Via deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, altijd waar en wanneer jij wilt. Dit gaat erg goed samen met je werk, sport en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Kiezen voor een cursus Notarieel Medewerker kan moeiteloos via internet. In het stappenplan van ons studie-team kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of neem direct een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alle gegevens compleet zijn wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: waar en wanneer jij wilt de stof doornemen en examens doen of projecten uploaden. Logischerwijs wordt je geholpen door een erkende docent.
 6. Alles afgerond? Dan wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de kosten van een Notarieel Medewerker thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel informatie kun je digitaal raadplegen op een telefoon of PC (ook tablets). Daarnaast hoef je niet te reizen en werken ze met minder dure docenten. Vaak heb je een persoonlijke begeleiderdie helpen bij vragen en problemen. De opleiding Notarieel Medewerker (België) wordt al aangeboden vanaf €209,00 bij de onderwijsinstelling Thuiscursus.nl. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Werken en studeren combineren

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Steeds meer werkenden zien hun kansen in een zelfstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het enorme aanbod leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het wat voor mij? In het overzicht hierna besteden we aandacht aan de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Notarieel Medewerker (België) thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Notarieel Medewerker: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof is grotendeels digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag nog alle digitale materialen. Niet veel later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (indien gewenst). De cursus duurt om en nabij de 3-6 maanden. Meestal kun je het natuurlijk sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je aan het kijken naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Meestal is een specifieke Notarieel Medewerker vooropleiding een harde eis. Men kan ook kiezen voor een 21+ examenof een bepaald certificaat. In de gratis studiegids check je meer informatie omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van scholen zoals o.a. NCOI zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze thuisopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hogeschool PBNA. Daarbij krijgen deelnemers soms een waardevol branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij afronding van een kortlopende cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma laat jij zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Flink wat aanbieders hebben ze mogelijkheid voor een Notarieel Medewerker klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en je hebt meer een stok achter de deur. Minder prettig: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Tevens is tarief van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Online vind je de essentiële informatie voor je cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In deze speciale omgeving zijn de volgende documenten te vinden: oefeningen, oefenexamens, video’s, geluidsbestanden, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-notarieel-medewerker

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het aanbod in studies is enorm. Dat gaat van HBO Inleiding financieel-economisch vertalen Engels tot HAVO volledig programma, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Notarieel Medewerker zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen past bij mijn wensen en situatie? Bijgaand lees je over de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Erkenning door het ministerie van onderwijs
 2. LOI: Binnen een jaar een waardevol HBO-diploma
 3. NTI: De beste begeleiding tijdens je hele studie
 4. Laudius: Hulp bij het kiezen van een studie
 5. Thuiscursus.nl: Duizenden tevreden studenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Je eigen thuisstudie Notarieel Medewerker (België) online versneld volgen is realistisch vanaf €209,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze factoren zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Opgelet: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een opleidingwaarbij je competenties leert voor jouw huidige- of toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • De cursus of studie een meerwaarde is voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250 (p/jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De reden hiervoor? Jouw bedrijf plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarbij kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een erkende studie via je werk volgen heeft dus veel verschillende voordelen. Bij veel bedrijven stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Notarieel Medewerker. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, en haal meer uit je talenten en interesses.

Een notarieel medewerker vervult een belangrijke rol en is het visitekaartje van het kantoor. Je regelt afspraken, volgt de administratie op en verzorgt het eerste contact met klanten. Deze thuisstudie geeft je een vliegende start in het werkveld!
Dankzij allerlei praktijkoefeningen stel jij straks moeiteloos notariële dossiers op. Je weet welke informatie ze bevatten en brengt afspraken tussen kopers en verkopers over kredieten en leningen perfect in orde.
Als rechterhand van de notaris heb je een zeer brede functie en weet je overal het fijne van. Doordat je administratief werk en vakkennis combineert, maak jij jezelf binnen de kortste keren volstrekt onmisbaar in het notariaat!
Let op: Deze cursus is geschreven voor de Belgische markt.

Content
 • Je toekomstmogelijkheden als notarieel medewerker
 • Correct communiceren met cliënten
 • Algemene administratieve taken
 • Cliënten vriendelijk onthalen
 • Belangrijke correspondentie verzorgen
 • Je cv opstellen en solliciteren
 • Professioneel leren telefoneren
 • Omgaan met vertrouwelijke informatie
 • De bevoegdheden van het notariaat
 • De notariële akte in detail leren kennen
 • Akten lezen en wetsartikelen opzoeken
 • Een professioneel dossier samenstellen
 • Belangrijke begrippen voor de notarieel medewerker
 • Burgerlijk, familiaal en erfrecht
 • Alternatieve schenkingstechnieken
 • Kopen, lenen en huren
 • Oprichten van de vennootschapsakte
 • Soorten vennootschapsvormen
 • De notariële boekhouding
 • Het rekeningstelsel en bijzondere stukken
 • Werken met softwareprogramma’s

Competences
 • Correct communiceren met cliënten
 • Algemene administratieve taken verrichten
 • Cliënten vriendelijk onthalen
 • Belangrijke correspondentie verzorgen
 • Je cv opstellen en solliciteren
 • Professioneel leren telefoneren
 • Omgaan met vertrouwelijke informatie
 • De notariële akte in detail leren kennen
 • Akten lezen en wetsartikelen opzoeken
 • Een professioneel dossier samenstellen
 • Oprichten van de vennootschapsakte
 • Werken met softwareprogramma’s

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie