nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Assertiviteitstraining

De cursus Assertiviteitstraining op afstand volgen? Geholpen door onze thuisstudie-vergelijker kom je in aanraking met de beste thuisstudies, cursussen en trainingen in de categorie assertiviteitscoach. Je carrière een nieuwe impuls geven? Voor jezelf beginnen? Of wellicht een cursus om je kennis te verbreden? Check en vergelijk heel eenvoudig tientallen relevante opleidingen en thuisstudies van Hollandse instellingen als NCOI en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Assertiviteitstraining! Studeren in jouw eigen tempo, studiematerialen online toegankelijk, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus is er al vanaf €209,00 bij Thuiscursus.nl.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In februari 2024 voordelig starten.

Vergelijk thuisstudies Assertiviteitstraining februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlAssertiviteitstraining3-6 maanden€209,00Meer informatie
Assertiviteitstraining online vanuit huis

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Assertiviteitstraining thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat er bij jou ook speelt, de mogelijkheden zijn enorm! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker komt dan om de hoek kijken. Hier check & vergelijk je honderden zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die aansluiten op jouw wensen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein assertiviteitscoach? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Assertiviteitstraining. Met deze cursus doe je belangrijke kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Je kunt het prima combineren met een drukke baan, hobby’s en een druk gezinsleven.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Kiezen voor een cursus Assertiviteitstraining regel je razendsnel online. In het bijgaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of probeer een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. De studie kan beginnen: zelf je studietijd indelen en de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens doen of projecten uploaden. Bij alle opleiders krijg je begeleiding van een professionele docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt je beloond met een diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele prijzen Assertiviteitstraining thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat is hiervan de reden? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. De meeste lesstof open je gewoon via internet, bijvoorbeeld op jouw smartphone, tablet of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Normaal gesproken is er een coach of begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Assertiviteitstraining kan men aanschaffen vanaf €209,00 via bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De studiestof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vakkundige mentor van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Flexibel thuis een opleiding doen

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Steeds meer arbeiders geven de voorkeur aan een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en het grote aanbod aan opleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en sluit het aan bij mijn wensen? In het gedeelte hieronder lees je enkele prangende vragen rondom zelfstandige Assertiviteitstraining thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Assertiviteitstraining: studeren op de momenten wanneer het jou past. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je vaak al à la minute de digitale studiestof. Binnen 1 week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (indien gewenst). De cursus heeft een studietijd van ongeveer 3-6 maanden. Dikwijls hoeft het niet eens zo lang te duren. Onverwachte drukte? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit varieert per studie en opleider. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Heb je interesse in een langdurige intensieve MBO of HBO studie? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Meestal is een relevante Assertiviteitstraining vooropleiding vereist. Echter kan het ook gaan om een 18 plus-examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Via de site van de onderwijsinstelling check je meer informatie betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van aanbieders als Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Op die manier weet je dat deze afstandopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Nyenrode New Business School. Bovendien kan je ook rekenen op een speciaal branchediploma zoals NL Actief A. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Daarmee kan een (toekomstig) werkgever zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Meerdere scholen hebben ook een Assertiviteitstraining klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder fijn: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via internet raadpleeg je alles voor jouw cursus en heb je contact met jouw docent. Via jouw account is er een verzameling geplaatst van geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, video’s, oefeningen, webinars. Verder lever je hier opdrachten in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-assertiviteitstraining

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dat gaat van Scenario Schrijver tot bijvoorbeeld Kleurtechnieken dames, en sinds kort dus ook de Assertiviteitstraining zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen in lijn is met mijn wensen en situatie? In onderstaande paragraaf vind je een opsomming met de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 2. LOI: Opleidingen in elke denkbare richting, zowel thuis als klassikaal
 3. NTI: Gratis proeflessen volgen
 4. Laudius: Meer dan 300 studies om uit te kiezen
 5. Thuiscursus.nl: Locaties door heel Nederland
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een hoogwaardige thuisstudie Assertiviteitstraining online versneld volgen kan voor een bedrag van €209,00. Maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De belangrijkste producten mag je aftrekken:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Advies van de adviseur: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een studie die gericht is op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisopleiding draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van Thuiscursus.nl.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten in kwestie komen minimaal uit op €250 (per jaar) tot een max van €15k.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoezo? Jouw werkgever heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Bovendien mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via jouw werkgever afronden is dus voor jullie beide relevant. Regelmatig kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Assertiviteitstraining. Ga eens om tafel met jouw manager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Durf jij vaak genoeg ‘nee’ te zeggen? Kun je goed omgaan met kritiek? Waar liggen jouw grenzen? Je neemt tijdens deze assertiviteitstraining jouw zelfvertrouwen onder de loep en ontdekt de voordelen van krachtige communicatie.

De technieken die je aangereikt krijgt kan je ook inzetten om anderen te coachen. Hoe verzorg je een assertiviteitstraining? En hoe help je anderen hun assertiviteit te vergroten? Je coacht mensen over drempels, zodat ze vol zelfvertrouwen tegenover collega’s, bekenden en vreemden staan.

Ga de uitdaging aan, test je eigen assertiviteit en kijk vooruit. Persoonlijk en professioneel is er ruimte voor groei!


Content
 • De basis van assertief gedrag
 • Rechten en verantwoordelijkheden
 • Test je eigen assertiviteit
 • Je eigen grenzen ontdekken
 • Verbale en non-verbale communicatie
 • Iemand aanspreken en ‘nee’ durven zeggen
 • Kritiek en feedback aanvaarden
 • De verschillende relatiewijzen
 • Verschillende technieken om je assertiever te gedragen
 • Starten als zelfstandig assertiviteitscoach
 • Assertiviteitstraining
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • Je cliënten professionele assertiviteitstechnieken aanleren
 • Assertiviteit op het werk, tegenover bekenden en vreemden

Competences
 • Assertiviteitstraining
 • Verschillende technieken om je assertiever te gedragen
 • Je cliënten professionele assertiviteitstechnieken aanleren

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie