nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Galeriehouder

De cursus Galeriehouder flexibel vanuit huis volgen? Middels deze thuisstudie vergelijker vind je uitgebreide info over alle erkende thuisopleidingen en studies in de categorie Arts & Culture. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je jouw eigen baas worden? Of gewoon een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Pak dit moment en vergelijk simpel en snel veel gekozen thuisopleidingen en cursussen van Nederlandse aanbieders van thuisstudies als Laudius en start vandaag nog met jouw thuiscursus Galeriehouder! Een opleiding die past bij je denkniveau, up-to-date lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze cursus kun je al volgen vanaf €219,00 bij Thuiscursus.nl.

 • Geen vast studieschema.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In februari 2024 scherpe tarieven.

Opleiders thuisstudie Galeriehouder februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlGaleriehouder3-6 maanden€219,00Meer informatie
Galeriehouder vanuit huis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding Galeriehouder op afstand volgen

Groeien naar een hogere functie? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen vind het leuk om te leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze vergelijkingssite is daarbij het ideale startpunt. Hier vind je een grote variëteit aan studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Arts & Culture? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Galeriehouder(duaal of voltijd). Via deze cursus leer je de onderdelen van het vak, zonder strakke deadlines. Jij kan studeren op deze manier combineren met je werk, hobby’s en jouw gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Inschrijven voor een cursus Galeriehouder is online snel te regelen. In het bijgaande stappenplan gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Download de gratis studiegids of ga direct aan de slag met een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op zelfgekozen momenten de lesmaterialen doorkijken en toetsen / examens maken. Natuurlijk wordt je geholpen door een professionele docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je het (branche)diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele kosten Galeriehouder thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe komt dit? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel theorie en opdrachten open je gewoon via internet met een PC, smartphone of iPad. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Normaal gesproken zijn er persoonlijke mentoren en coaches die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Galeriehouder is er nu al vanaf €219,00 bij bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De lesstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een professionele begeleider van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Veel arbeiders willen vanuit huis studeren. De vrijheid en het enorme aanbod is een belangrijke reden. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het wat voor mij? Hierna beantwoorden we de vragen die we het meest horen over zelfstandige Galeriehouder thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Galeriehouder: je kan elke week starten met deze opleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je meestal à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (indien gewenst). De cursus heeft een studietijd van zo’n 3-6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. De meeste (hobbymatige) cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Gaat het om een HBO / WO opleidingstraject? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Soms is een toepasbare Galeriehouder vooropleiding een van de voorwaarden. Echter kan het ook gaan om een 21+ toetsof een specifiek overgangsbewijs. In de beschrijving van de opleiding check je aanvullende informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van instellingen zoals onder andere LOI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze opleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Netherlands Business Academy. Mogelijk krijgen deelnemers soms een serieus branchediploma zoals NIMA. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kun je aantonen dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Het gros van de onderwijsinstellingen beschikken over een Galeriehouder klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen meer directe feedback van je docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Wat minder positief is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Veel opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via internet vind je snel de meest handige tools voor je cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In dit systeem log je in om de volgende zaken te bekijken: webinars, het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefeningen, oefenexamens, praktijkvoorbeelden. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-galeriehouder

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dat gaat van HBO Coaching en Mediawijsheid tot en met VWO Engels, en natuurlijk de Galeriehouder zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan bij mijn ambities? In het volgende hoofdstuk vind je een opsomming met de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Erkenning door het ministerie van onderwijs
 2. LOI: HBO, MBO, Master, VO en cursussen
 3. NTI: Eerst studie proberen met een proefles
 4. Laudius: Erkende opleidingen en diploma’s
 5. Thuiscursus.nl: Erg ruim cursusaanbod
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Zelf een thuisstudie Galeriehouder online versneld volgen is realistisch vanaf €219,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De studiekosten kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze posten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Opmerking: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een volwaardige opleiding die belangrijk is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisstudie is geschikt voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250 (per 12 maanden) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Het doen van een deeltijd studie wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Wat is daarvan de reden? Je werk / collega plukt ook de vruchten van jouw kennis. Ook kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een training of beroepsopleiding via de werkgever doen heeft pluspunten voor beide partijen. Steeds vaker kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Galeriehouder. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Jij ademt kunst. Je denkt kunst. Een galerie openen? Dat is je droom!
Na deze thuisstudie tot galeriehouder ben jij helemaal klaar voor het echte werk. Je leert niet alleen alles over de kunstontwikkelingen van vroeger tot nu, maar gaat ook je eigen stijl tot in de puntjes definiëren en ontdekt bovendien hoe je originele tentoonstellingen opzet.
Als galeriehouder ben jij de onmisbare schakel tussen kunstenaar en publiek. Jij koopt, beheert en verkoopt straks de echte parels uit deze wereld. Ben je klaar om jouw kunst en kennis te delen met een publiek? Schrijf je dan snel in voor deze opleiding!

Content
 • Je toekomstmogelijkheden als galeriehouder
 • Starten als zelfstandig galeriehouder
 • Kunst- en stijlgeschiedenis tot 1945
 • Toegepaste kunst, schilderkunst en grafiek
 • Filosofie achter de moderne kunst
 • Ontwikkeling van een eigen kunstvisie
 • Cont(r)acten, netwerken, concept en visie

Competences
 • Starten als zelfstandig galeriehouder
 • Alles vertellen over de kunst- en stijlgeschiedenis tot 1945
 • Toegepaste kunst, schilderkunst en grafiek
 • Een eigen kunstvisie ontwikkelen
 • Cont(r)acten afsluiten
 • Een netwerk opbouwen
 • Een concept en visie ontwikkelen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie