nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Ayurvedisch Therapeut

De cursus Ayurvedisch Therapeut flexibel vanuit huis volgen? Via deze thuisstudie vergelijker tref je tientallen thuisopleidingen en studies om verder te komen binnen het domein ayurvedisch therapeut. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of anderzijds iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Ga direct van start en vergelijk direct populaire thuisopleidingen en cursussen van Hollandse instellingen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Ayurvedisch Therapeut! Studeren op je eigen tempo, een gratis proefles volgen, en de beste docenten. Deze cursus kun je al volgen vanaf €509,00 bij bijvoorbeeld Thuiscursus.nl.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In februari 2024 voordelige tarieven.

Overzicht thuisstudies Ayurvedisch Therapeut februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlAyurvedisch Therapeut3-6 maanden€509,00Meer informatie
Ayurvedisch Therapeut thuis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding Ayurvedisch Therapeut thuis digitaal volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Op welk niveau jij ook denkt; iedereen kan studeren en leren. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze site kan jou hierbij helpen. Met behulp van onze website tref je een breed spectrum van thuisopleidingen en taal/hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Verder groeien binnen het domein ayurvedisch therapeut? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Ayurvedisch Therapeut(duaal of voltijd). Aan de hand van deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Uitstekend te combineren met werk of een andere opleiding, buitenschoolse activiteiten en jouw gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Het deelnemen aan een cursus Ayurvedisch Therapeut is eenvoudiger dan jij denkt. Hieronder gaan we er verder op in:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alle gegevens compleet zijn krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Het traject gaat nu van start: op eigen tempo je lesstof bestuderen en colleges terugkijken. Natuurlijk heb je regelmatig contact met een ervaren docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een passend diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat is de prijs van een Ayurvedisch Therapeut thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom zijn de kosten zo laag? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel van de documentatie open je gewoon via internet, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een PC, smartphone of iPad. Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vaak bestaat er een mentor of coach voor ondersteuning en advies. De opleiding Ayurvedisch Therapeut volg je al vanaf €509,00 via bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Het lesmateriaal (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van Thuiscursus.nl.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Meer en meer arbeiders willen vanuit huis studeren. De maximale vrijheid en het enorme aanbod zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het niveau niet te hoog? Onderstaand vind je de meest gestelde vragen over zelfstandige Ayurvedisch Therapeut thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Ayurvedisch Therapeut: studeren op de momenten wanneer het jou past. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Kort daarna wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus kost je circa 3-6 maanden. Meestal kan het een stuk sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Veel beroepsopleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Betreft het een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Meestal is een passende Ayurvedisch Therapeut vooropleiding een harde eis. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21-plus toets of een ECV-certificaat. In de beschrijving van de opleiding kun je terecht voor alle relevante details ten aanzien van de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van opleiders zoals o.a. NHA zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze diploma’s gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Islamitische Universiteit Rotterdam. Ook behaal je met een thuisstudie vaak een speciaal branchediploma zoals NIMA. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op die manier kun je aantonen dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Flink wat onderwijs-bedrijven beschikken over een Ayurvedisch Therapeut klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, direct antwoord op vragen en de examenhulp (bespreken van de vragen). Onthoud wel: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders werken met een online leeromgeving. Daar vind je de belangrijke documenten voor jouw cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Via jouw account vind je onder andere praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefenexamens, video’s, geluidsbestanden, webinars. In dat systeem upload je ook huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-ayurvedisch-therapeut

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dit loopt van Nederlands als tweede taal (NT2) tot een studie als VWO Management en organisatie, en dus ook de Ayurvedisch Therapeut zelfcursus. Welke onderwijsinstelling matcht met mijn doelen en wensen? In onderstaande paragraaf benoemen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 2. LOI: Mogelijkheid tot een studieadviesgesprek
 3. NTI: Vakkundige docenten
 4. Laudius: Topdocenten met jarenlange ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Vakkundige docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie Ayurvedisch Therapeut online versneld volgen kan voor een bedrag van €509,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Jouw studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De relevante onderdelen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Houd er rekening mee: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepscursus die van belang is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisstudie is belangrijk voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De gemaakte studiekosten zijn minimaal €250,00 (per jaar), en maximaal €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe zit dit? Het bedrijf waar je werkt plukt ook de vruchten van jouw kennis. Ook mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via de werkgever doen heeft dus veel verschillende voordelen. Binnen veel organisaties mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Ayurvedisch Therapeut. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Wil je een totaalbeleving Ayurveda aanbieden aan je klanten? Hen begeleiden in de zoektocht naar een Ayurvedische levenstijl? Dan is deze allround opleiding Ayurvedisch therapeut exact wat je zoekt.

Ayurveda is een eeuwenoude filosofie uit India. De letterlijke vertaling van Ayurveda is: levenskennis. De belangrijkste pijlers waarop deze filosofie steunt, zijn een juiste levenswijze en gezonde voeding. Tijdens deze opleiding dompel je je eerst onder in de herkomst en betekenis van Ayurveda. Daarna leer je coachingstechnieken om je klanten professioneel te begeleiden. Tot slot leer je verschillende soorten Ayurvedische massages toepassen.

Na de opleiding geef jij je klanten gepast advies en keren ze ontspannen huiswaarts.


Content
 • Module 1: Ayurvedisch Coach
 • Module 2: Ayurvedische Massage

Competences
 • Jij kent de filosofie achter Ayurveda door en door
 • Jij weet hoe je de perfecte balans creëert tussen lichaam en geest
 • Jij kent de verschillende toepassingen van Ayurvedische kruiden en etherische oliën
 • Verschillende soorten Ayurvedische massages uitvoeren
 • Zowel het lichaam als de geest van je cliënten in balans brengen
 • De juiste kruiden en oliën? Jij kan ze uitkiezen en gebruiken

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie