nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Ayurvedische Massage

De cursus Ayurvedische Massage comfortabel vanuit huis volgen? Aan de hand van Thuisstudiezoeken.nl check & vergelijk je de meest interessante thuiscursussen en opleidingen in de categorie ayurvedisch massagetherapeut. Een nieuwe stap in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of juist toe aan volledig iets nieuws? Bekijk en vergelijken heel eenvoudig professionele studies en thuiscursussen van erkende onderwijsinstellingen als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en start vandaag nog met jouw thuiscursus Ayurvedische Massage! Een opleiding die past bij je denkniveau, een gratis proefles volgen, en docenten uit het werkveld. Deze cursus is er al vanaf €239,00 via Thuiscursus.nl.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In februari 2024 aantrekkelijke acties.

Opleiders thuisstudie Ayurvedische Massage februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlAyurvedische Massage3-6 maanden€239,00Meer informatie
Ayurvedische Massage vanuit huis volgen

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding Ayurvedische Massage flexibel vanuit huis starten

Is het tijd voor de volgende stap? Ambieer je een nieuwe baan? Op welk niveau jij ook denkt; er liggen verschillende uitdagingen klaar. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Onze thuisopleiding-vergelijker is daarbij het ideale startpunt. In de vergelijker vergelijk je een grote variëteit aan thuiscursussen en opleidingen (beroeps) om jouw volgende doel te realiseren. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein ayurvedisch massagetherapeut? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Ayurvedische Massage(duaal of voltijd). In deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder strakke deadlines. Jij kan studeren op deze manier combineren met dagelijkse werkzaamheden, vrijwilligerswerk en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Aan de slag gaan met een cursus Ayurvedische Massage gaat sneller dan je denkt. In het onderstaande stappenplan kan je er alles over lezen:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of neem direct een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alles in orde is ontvang je het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op zelfgekozen momenten de stof doornemen en examens doen of projecten uploaden. Zoals je mag verwachten krijg je begeleiding van een erkende docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je het (branche)diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de tarieven van een Ayurvedische Massage thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is het zo voordelig? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal open je gewoon via internet, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een PC, smartphone of iPad. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten benodigd. Doorgaans heb je een persoonlijke begeleiderdie helpen bij vragen en problemen. De opleiding Ayurvedische Massage wordt al aangeboden vanaf €239,00 via Thuiscursus.nl. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een professionele mentor van Thuiscursus.nl.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Veel Nederlanders willen een thuisstudie volgen. De hoge mate van flexibiliteit en het grote aanbod aan opleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het voor mij relevant? In het gedeelte hieronder behandelen we enkele prangende vragen rondom zelfstandige Ayurvedische Massage thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Ayurvedische Massage: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je vaak al binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Niet veel later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit verschilt per opleiding). De cursus heeft een studietijd van plusminus 3-6 maanden. Als je veel tijd hebt kun je het natuurlijk sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Betreft het een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In de regel is een toepasbare Ayurvedische Massage vooropleiding vereist. Echter kan het ook gaan om een 18-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de folder van de school achterhaal je meer informatie inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van aanbieders als onder andere NTI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Op die manier weet je dat deze opleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld SVO Vakopleiding food. Daarnaast krijgen deelnemers soms een waardevol branchediploma als fitness trainer A. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op deze manier zal de buitenwereld zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Flink wat onderwijsinstellingen hebben ook een Ayurvedische Massage klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt ervaringen en kennis delen meer achtergrondinformatie en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Het minpunt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn vaste startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Daar tref je de belangrijke documenten voor jouw cursus en kan je overleggen met de docent. In dit systeem is er een verzameling geplaatst van webinars, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, geluidsbestanden, video’s, oefeningen. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-ayurvedische-massage

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Onder andere Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV) tot een studie als Feel Good Work, en nu dus ook de Ayurvedische Massage zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn doelen en wensen? Bijgaand vind je de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Ruim 80 jaar ervaring
 2. LOI: Aantrekkelijk voor werkgevers
 3. NTI: Uitstekende naam op de arbeidsmarkt
 4. Laudius: Erkende opleidingen en diploma’s
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Naast je baan een thuisstudie Ayurvedische Massage online versneld volgen doe je vanaf €239,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Lesmaterialen en lesgeld kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze producten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Opgelet: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een cursus of studie waarbij je competenties leert voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisstudie is relevant voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Er is sprake van een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten bedragen minimaal €250 (per 52 weken). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Wat is daarvan de reden? Je werk / collega kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Bovendien mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding volgen via jouw werkgever is dus voor jullie beide relevant. Bij veel bedrijven mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Ayurvedische Massage. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

De kennis van het leven. Dat is de letterlijke vertaling van Ayurveda: een van de oudste gezondheidssystemen ter wereld, afkomstig uit de oude Indische cultuur. Deze traditionele massagetechniek is gericht op het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest. De warme oliën zorgen voor een kalmerend en relaxerend effect. Je voelt je als herboren!

Tijdens deze cursus maak je kennis met de Oosterse denkwijzen en de Ayurvedische filosofie en visie. Je leert de verschillende soorten Ayurvedische massages kennen en krijgt onder de knie hoe je deze op een professionele manier kan toepassen.

Wil je jezelf en je zaak specialiseren? Gewoon interesse in deze helende massagetechniek? Schrijf je dan snel in voor deze unieke cursus!


Content
 • Oosterse denkwijzen en massagetechnieken
 • De Ayurvedische filosofie en visie
 • De verschillende Ayurvedische massagetechnieken voor specifieke lichaamsdelen
 • Hoe kies ik de gepaste olie?

Competences
 • Verschillende soorten Ayurvedische Massage uitvoeren
 • Zowel het lichaam als de geest van je cliënten in balans brengen
 • De gepaste kruiden en oliën? Jij kan ze uitkiezen en gebruiken

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie