nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Autodealer

De cursus Autodealer zelfstandig vanuit huis volgen? Geholpen door www.thuisstudiezoeken.nl ontdek je de meest interessante thuiscursussen en opleidingen waarmee jij verder komt binnen het domein autodealer. Een nieuwe stap in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of bijvoorbeeld iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Bekijk en vergelijken zonder problemen professionele thuisstudies van toonaangevende aanbieders van thuisstudies als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en start vandaag nog met jouw thuiscursus Autodealer! Zelf je studietempo bepalen, een gratis proefles volgen, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus is te koop vanaf €549,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In mei 2024 goedkoop aangeboden.

Alle thuisstudies Autodealer mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlAutodealer3-6 maanden€549,00Meer informatie
Autodealer op eigen tempo thuis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Autodealer voordelig vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat er ook bij jou speelt, het aanbod is ontzettend groot! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze site is een ideaal vertrekpunt. Op deze website vind je uitgebreide info over een grote variëteit aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die aansluiten op jouw wensen. Verder groeien binnen het domein autodealer? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Autodealer(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zonder strakke deadlines. Dit gaat erg goed samen met een baan, andere interesses en jouw gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Beginnen met een cursus Autodealer is niet ingewikkeld. Door middel van het stappenplan hieronder gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Download de gratis studiegids of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: helemaal in je zelfgekozen tempo het lesmateriaal doornemen en examens maken. Vanzelfsprekend wordt je geholpen door een vakkundige docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een diploma of getuigschrift. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Hoeveel kost een Autodealer thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is het zo voordelig? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt check je simpelweg digitaal via bijvoorbeeld je tablet, smartphone of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken ze met minder dure docenten. In de regel is er een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding Autodealer kun je al volgen vanaf €549,00 via bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een professionele begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Flexibel thuis een opleiding doen

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groeiend aantal arbeiders willen vanuit huis studeren. De aanwezige flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het wat voor mij? Onderstaand besteden we aandacht aan de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Autodealer thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Autodealer: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je vaak al binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen afzienbare tijd krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus heeft een looptijd van om en nabij de 3-6 maanden. Als je veel tijd hebt kun je het natuurlijk sneller afronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit wisselt per type opleiding. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je aan het kijken naar een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In de regel is een dergelijke Autodealer vooropleiding een voorwaarde. Een andere methoden kan zijn een 21+ examenof een bepaald certificaat. Op de website van de aanbieder kun je terecht voor de verdere details aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsaanbieders zoals bijv. LOI zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit betekent dat deze opleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als ROC A12. Daarbij levert de instelling vaak een serieus branchediploma zoals NL Actief. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op deze manier zal de buitenwereld zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Het gros van de aanbieders hebben ze mogelijkheid voor een Autodealer klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder fijn: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Veel opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Op deze plek vind je snel de meest handige tools voor je cursus en kan je overleggen met de docent. In deze internet omgeving zoek je ook naar het lesmateriaal, video’s, geluidsbestanden, oefeningen, oefenexamens, praktijkvoorbeelden. Verder lever je hier opdrachten in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-autodealer

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Van Correspondentie Nederlands tot bijvoorbeeld HAVO Nederlands, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Autodealer zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling matcht met mijn situatie? Hieronder beschrijven we kort de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Tevredenheid gegarandeerd
 2. LOI: Zonder extra kosten langer studeren (tot tweemaal de studieduur)
 3. NTI: Gratis proeflessen volgen
 4. Laudius: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 5. Thuiscursus.nl: Erkende kwaliteit
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een hoogwaardige thuisstudie Autodealer online versneld volgen doe je vanaf €549,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Zaken als collegegeld en lesmaterialen mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze specifieke posten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Verplichte boeken en readers

Opgelet: er gelden strenge regels (mei 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een opleidingdie iets bijdraagt aan de baan van je toekomst (of huidige werk). Neem de volgende zaken in acht:

 • De studie draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De totale kosten beslaan het minimum van €250 (p/jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Waarom? Het bedrijf waar je werkt kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarnaast zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een relevante opleiding via de werkgever doen heeft dus veel verschillende voordelen. Soms mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Autodealer. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Heb jij een passie voor auto’s? Houd je van snelheid, een robuuste chassis en een mooie carrosserie? Help mensen dan om de juiste auto te kopen dankzij onze opleiding Autodealer. Welk merk en welke opties zijn de meest geschikte keuze? Wat is het belang van de kilometerstand en bouwjaar? Als autodealer kan je jouw klanten begeleiden om de ideale auto te vinden.

Leer hoe je auto’s koopt en verkoopt en buitenkansjes spot. Als autodealer heb je te maken met verschillende wet-en regelgeving op het gebied van in- en verkopen. Tijdens deze cursus leer je hier alles over. Aan het einde van de rit ben jij dé dealer met complete kennis over de autobranche.

Maak van je passie je beroep en ga voor een snelle start in je nieuwe baan!


Content
 • Mechanica van voertuigen
 • Motorkoeling, drukvulling, onderstel,…
 • Basiselektriciteit in auto’s
 • Administratieve kennis voor de autodealer
 • Fiscale en sociale wetgeving
 • Commercieel en financieel beleid
 • Reglement voor technische keuring
 • Gereedschappen, installaties en veiligheid
 • Onderhoud en verkoop
 • Hoe start je je eigen zaak?

Competences
 • Je hebt de nodige administratieve en technische vaardigheden van een autoverkoper helemaal onder de knie
 • Zien doet kopen! Jij stelt auto’s aantrekkelijk op voor potentiële kopers
 • Klanten perfect adviseren en zo inspelen op hun wensen
 • Je kent alle regelgeving en wetten van de sector
 • Je weet hoe je als zelfstandige aan de slag kan

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie