nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Babymassage

De cursus Babymassage zelfstandig thuis volgen? Middels de vergelijker van thuisstudies lees je alles over een ruim aanbod aan thuisopleidingen en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied babymasseur. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of bijvoorbeeld een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Bekijk en vergelijken zonder problemen professionele studies en thuiscursussen van Hollandse scholen als NTI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Babymassage! Een studie die past bij jouw niveau, up-to-date lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze cursus is te bestellen vanaf €269,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Digitale leeromgeving.
 • Professionele docenten.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In juli 2024 voordelige tarieven.

Overzicht thuisstudies Babymassage juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlBabymassage3-6 maanden€269,00Meer informatie
Babymassage online vanuit huis

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding Babymassage voordelig vanuit huis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat jouw situatie ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel zelf in actie komen! Onze thuisopleiding-vergelijker kan jou hierbij helpen. Middels onze vergelijker check & vergelijk je een ruim aanbod thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein babymasseur? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Babymassage(duaal of voltijd). Binnen deze cursus leer je de onderdelen van het vak, volledig op jouw eigen tempo. Dit gaat erg goed samen met werk of een andere opleiding, muzikale bezigheden en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis studeren?
Kiezen voor een cursus Babymassage is niet moeilijk. Hieronder kan je er alles over lezen:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld komt het lesmateriaal jouw kant op en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: je kunt waar en wanneer je wilt de lesstof erbij pakken en klassikaal onderwijs volgen. Vanzelfsprekend wordt je bijgestaan door een persoonlijke docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je een diploma of getuigschrift. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de tarieven van een Babymassage thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Wat daar de reden voor is? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal check je simpelweg digitaal op een PC, smartphone of iPad. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Vaak bestaat er een mentor of coach die jou door het traject helpen. De opleiding Babymassage kun je bestellen vanaf €269,00 bij o.a. Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De leerstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van Thuiscursus.nl.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Met diploma / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Steeds meer medewerkers kiezen voor een studie aan huis. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de variatie in thuisopleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan men zomaar ineens een studie starten, en sluit het aan bij mijn wensen? Onderstaand behandelen we de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Babymassage thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Babymassage: je kan elke week starten met deze opleiding. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Niet veel later krijg je de hele studiemap ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De cursus heeft een looptijd van ongeveer 3-6 maanden. Meestal kan je het ook sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dat verschilt per studie. Korte opleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Wil je je aanmelden voor een HBO / WO opleidingstraject? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Dikwijls is hier een specifieke Babymassage vooropleiding een van de voorwaarden. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ toetsof op basis van een eerder gevolgd programma. Via de site van de onderwijsinstelling check je alle noodzakelijke details betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsinstellingen als bijvoorbeeld NTI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit betekent dat deze studies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld MBO Menso Alting. Ook zul je mogelijk recht hebben op een officieel branchediploma als fitness trainer A. Bij korte cursussen en trainingen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zodoende is het voor iedereen duidelijk dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Meerdere onderwijsinstellingen beschikken over een Babymassage klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, face to face spreken van de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Er zijn ook nadelen: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Via dit systeem download je alles voor jouw cursus en heb je contact met jouw docent. In jouw online omgeving zijn de volgende documenten te vinden: het lesmateriaal, oefenexamens, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, video’s, webinars. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-babymassage

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dat gaat van Beauty Consultant (Allround) tot Crisismanagement, en nu dus ook de Babymassage zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn privé situatie? Hieronder benoemen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Niet geslaagd? Lesgeld terug!
 2. LOI: Effectieve studietools
 3. NTI: Ruime keuze in opleidingen
 4. Laudius: Het laagste lesgeld van Nederland
 5. Thuiscursus.nl: Hulp bij het kiezen van een studie
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Naast je baan een thuisstudie Babymassage online volgen kan al vanaf €269,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Lesmaterialen en lesgeld mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze specifieke elementen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Opmerking: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juli 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepsopleiding waarmee je vakkennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De belangrijkste details:

 • De studie levert een bijdrage aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het moet gaan om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250 (p/jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Waarom? Jouw bedrijf kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Bovendien mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via jouw bedrijf volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Regelmatig mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Babymassage. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Babymassage wint aan populariteit bij jonge ouders. Het laat baby’s en ouders genieten! De liefdevolle aanraking en aandacht zijn rustgevend en goed voor de gezondheid en ontwikkeling van de kleine spruit.

De positieve effecten van babymassage helpen huilbaby’s klachten te verlichten. Daarnaast versterkt het de band, is het goed voor de jonge spieren én heel erg leuk om te doen. Met olie worden ritmische bewegingen gemaakt volgens bijv. het Shantala principe. Ook word je wegwijs gemaakt met yogaoefeningen, haptonomie en anatomie.

Aan de slag met babymassage? Deze thuiscursus is ideaal voor jou als kersverse ouder, of als masseur die de massagetechnieken wil doorgeven aan anderen. Help ouders en baby’s samen ontspannen!


Content
 • Starten als coach babymassage
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • Succesvolle workshops organiseren
 • Je eigen baby masseren
 • Basis anatomie
 • De shantala babymassage
 • Correct oliegebruik en aromatherapie
 • Voetreflexologie voor baby’s
 • Professionele massagetechnieken voor baby’s
 • Positieve effecten van een babymassage
 • Het verlichten van babyklachtjes
 • Lichaamshouding van de ouders tijdens de massage
 • Yogaoefeningen voor de baby
 • Lichaamstaal van de baby
 • Huilbaby’s of prikkelbare baby’s

Competences
 • Starten als coach babymassage
 • Je eigen baby masseren
 • Het verlichten van babyklachtjes

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie