nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Balanslezen

De cursus Balanslezen vanuit huis volgen? Aan de hand van Thuisstudiezoeken.nl check & vergelijk je een ruim aanbod aan thuiscursussen en studies in de categorie boekhouder. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of gewoon een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Check en vergelijk simpel en snel de beste thuiscursussen en studies van toonaangevende afstandsopleiders als Fontys en begin morgen al met een thuiscursus Balanslezen! Op een flexibele manier studeren, studiematerialen online toegankelijk, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €209,00 bij onder andere Thuiscursus.nl.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Het laagste lesgeld.
 • In februari 2024 aantrekkelijke acties.

Alle thuisstudies Balanslezen februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlBalanslezen3-6 maanden€209,00Meer informatie
Balanslezen thuis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding Balanslezen zelfstandig thuis volgen

Zoek je een andere baan? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat jouw situatie ook is, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! www.thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. Middels onze vergelijker check je een ruim aanbod opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Verder groeien binnen het domein boekhouder? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Balanslezen(duaal of voltijd). Binnen deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op jouw niveau en jouw tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige werk, sportactiviteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Inschrijven voor een cursus Balanslezen is zo gepiept. In het onderstaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of vraag een gratis proefles aan om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: zelf je studietijd indelen en de stof doornemen en huiswerk inleveren. Vanzelfsprekend ontvang je regelmatig feedback van een professionele docent.
 6. Alles afgerond? Dan wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de huidige kosten van een Balanslezen thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel van de documentatie kun je via internet bekijken, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een PC, smartphone of iPad. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten benodigd. Normaal gesproken is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou kan helpen. De opleiding Balanslezen kun je bestellen vanaf €209,00 via bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De leerstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige mentor van Thuiscursus.nl.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Werken en studeren combineren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groot aantal arbeiders willen vanuit huis studeren. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de enorme keuze in studies en cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is deze opleiding wel geschikt? In de volgende paragraaf lees je de vragen die we het meest horen over zelfstandige Balanslezen thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Balanslezen: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in zo’n 3-6 maanden. Dikwijls hoeft het niet eens zo lang te duren. Kom je er even niet aan toe? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit varieert per studie en opleider. Korte opleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Ben je op zoek naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Vaak is een toepasbare Balanslezen vooropleiding vereist. Echter kan het ook gaan om een 21+ examenof een ECV-certificaat. In de gratis studiegids check je de verdere details aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsinstellingen als bijv. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat jouw behaalde diploma even waardevol is als een cursus bij een school zoals Grafisch Lyceum Utrecht. Daarbij zul je mogelijk recht hebben op een gerenommeerd branchediploma zoals fitness trainer A. Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze manier kan jij laten zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Verschillende opleidershebben ze mogelijkheid voor een Balanslezen klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, direct antwoord op vragen en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder prettig: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn vaste startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In dat portaal check je alles voor jouw cursus en heb je contact met jouw docent. In dit systeem kun je terecht voor ondermeer het lesmateriaal, oefeningen, webinars, video’s, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-balanslezen

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. En er steeds meer aanbod. Bijvoorbeeld MBA Business Operations tot Scenario Schrijver, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Balanslezen zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn ambities? Bijgaand benoemen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Altijd je eigen tempo
 2. LOI: Mogelijkheid tot een studieadviesgesprek
 3. NTI: Studiekosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting
 4. Laudius: Vak-experts met jarenlange ervaring in onderwijs of bedrijfsleven
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Naast je baan een thuisstudie Balanslezen online versneld volgen kan voor een bedrag van €209,00. Maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De belangrijkste producten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Tip van de specialist: er gelden strenge regels (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een studie waar je kennis opdoet voor de baan van je toekomst (of huidige werk). De voorwaarden zijn als volgt:

 • De cursus levert een bijdrage aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het betreft een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250 (jaarlijks). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe komt dit? Je manager heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarnaast kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een uitgebreide cursus via de werkgever doen heeft dus veel verschillende voordelen. Regelmatig stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Balanslezen. Ga eens om tafel met jouw manager, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Wie houdt er niet van lekker overzichtelijk? Vooral als het om de financiën gaat! Jij zal niet rusten voordat de activa en passiva helemaal met elkaar ‘in balans’ zijn. Aan het einde van de rit sluit het vermogen onder aan de streep naadloos aan op jouw berekening.

Je bent pas echt goed bezig als dankzij een correct uitgelezen balans de toekomst voorspeld kan worden, zodat de komende maanden op tijd ingegrepen kan worden om de situatie te verbeteren. Je gaat ermee aan de slag en leert de financiële structuur van A tot Z kennen, waardoor ook de begroting en jaarrekening bij jou in goede handen zijn.

Je krijgt tips, tricks en tools in de vorm van analyses en processen zodat je precies weet hoe het is gesteld met de financiële gezondheid. Schrijf je in!


Content
 • Een correcte boekhouding voeren
 • Het belang van een goede boekhouding
 • De toekomstmogelijkheden van een medewerker op de boekhoudafdeling
 • Balans, resultatenrekening en proef- en saldibalans
 • Belangrijke begrippen van de dubbele boekhouding
 • Een balans interpreteren
 • Ratio’s: liquiditeit, solvabiliteit en rendabiliteit interpreteren
 • Wettelijke verplichtingen van een onderneming
 • Principes van een correcte boekhouding
 • De balansrubrieken en de verrichtingen

Competences
 • Een correcte boekhouding voeren
 • Balans, resultatenrekening en proef- en saldibalans
 • Principes van een correcte boekhouding

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie