nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Biersommelier

De cursus Biersommelier op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Middels onze vergelijkingstool tref je goed aangeschreven thuisstudies en opleidingen gerelateerd aan biersommerlier. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Ga direct van start en vergelijk gemakkelijk kwalitatieve thuisstudies van betrouwbare scholen als Thuiscursus.nl en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Biersommelier! Studeren in jouw eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en goede begeleiding. Deze cursus kun je al volgen vanaf €249,00 bij onder andere Thuiscursus.nl.

 • 100% flexibel studeren.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In februari 2024 voordelig starten.

Opleiders thuisstudie Biersommelier februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlBiersommelier3-6 maanden€249,00Meer informatie
Biersommelier online vanuit huis

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Biersommelier flexibel thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat je denkniveau ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze vergelijkingssite kan jou hierbij helpen. Op deze website kom je in aanraking met ontzettend veel studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die passen bij jouw doelen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie biersommerlier? Een goede optie is de online thuisstudie Biersommelier(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, volledig op jouw eigen tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met dagelijkse werkzaamheden, muzikale bezigheden en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Kiezen voor een cursus Biersommelier is online snel te regelen. In het bijgaande stappenplan kan je er alles over lezen:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of vraag een gratis proefles aan om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is het wat je had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alle gegevens compleet zijn komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: je kunt waar en wanneer je wilt lesstof en boeken doornemen en huiswerk inleveren. Vanzelf wordt je bijgestaan door een vakkundige docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele kosten Biersommelier thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is het zo voordelig? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel van de documentatie check je simpelweg digitaal met een tablet, smartphone of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Vaak bestaat er een mentor of coach die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Biersommelier volg je al vanaf €249,00 via o.a. Thuiscursus.nl. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle theorie en opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Veel Nederlanders willen vanuit huis studeren. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn doelen? In de volgende paragraaf behandelen we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Biersommelier thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Biersommelier: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen 1 week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus heeft een looptijd van plusminus 3-6 maanden. In de praktijk kan je het ook sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en trainingen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ambieer je een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. In sommige gevallen is een toepasbare Biersommelier vooropleiding een voorwaarde. Echter kan het ook gaan om een 18+ examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de opleidingspagina check je extra info m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders zoals bijv. Scheidegger zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. We kunnen dus zeggen dat deze opleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld HKU. Bovendien behaal je met een thuisstudie vaak een erkend branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze manier kun je aantonen dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Het gros van de onderwijsinstellingen faciliteren ook een Biersommelier klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt ervaringen en kennis delen de goede en individuele ondersteuning en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Er zijn ook nadelen: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden een online leeromgeving. Daar raadpleeg je de essentiële informatie voor je cursus en heb je contact met jouw docent. In dit systeem tref je zaken als geluidsbestanden, oefeningen, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, video’s. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-biersommelier

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dat gaat van MBA Marketingmanagement tot en met Marketing, en tegenwoordig dus ook de Biersommelier zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan bij mijn ambities? Hierna benoemen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Altijd 15 dagen op proef
 2. LOI: Ruime keuze in opleidingen
 3. NTI: Hoge kortingen op soft- en hardware via Surfspot
 4. Laudius: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 5. Thuiscursus.nl: Studeren op een tempo dat bij jou past
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Naast je baan een thuisstudie Biersommelier online versneld volgen is mogelijk vanaf €249,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze specifieke posten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Tip van de specialist: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus / studie die gericht is op jouw huidige werk, of een nieuwe baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De studie is relevant voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250 (jaarlijks). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Studeren op kosten van de werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoezo? Je manager heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarnaast kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een erkende studie volgen via jouw werkgever is dus een win-win situatie. Soms mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Biersommelier. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Biertje doen? Jij kent de laatste biertrends als geen ander, de nieuwste IPA of ongefilterd heb jij allang geprobeerd. Wil je meer weten van de biercultuur? Een echte kenner worden?

Als biersommelier wil je je bierliefde met anderen delen en de waardering voor bier laten groeien. Je leert kwaliteit herkennen door te proeven met al je zintuigen. Het verhaal achter het bier kun jij straks met passie doorvertellen en dankzij de juiste techniek tap jij het perfecte biertje.

Bier en culinair combineren is in opkomst, ontdek de veelzijdigheid van bier met foodpairing en ontwikkel de skills van een echte bierista.


Content
 • Wat is bier?
 • Geschiedenis
 • Brouwen
 • Ingrediënten
 • Professioneel bierproeven
 • Smaakafwijkingen
 • Bierstijlen
 • Serveren van bier
 • Horeca
 • Aankopen van bier
 • Bewaren van bier
 • Bier en foodpairing
 • Starten als zelfstandig ondernemer

Competences
 • Zelfstandig bier brouwen
 • Profesioneel bierproeven
 • Bier en bieringrediënten inkopen en verkopen
 • Adviseren over bier
 • Bier serveren

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie