nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Ballonvouwen

De cursus Ballonvouwen op je eigen tempo vanuit huis volgen? Aan de hand van www.thuisstudiezoeken.nl ontdek je alle erkende thuisopleidingen en cursussen in het vakgebied van ballonartiest. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of simpelweg een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Pak dit moment en vergelijk meteen goede opleidingen en thuisstudies van toonaangevende onderwijsaanbieders als Fontys en start vandaag nog met jouw thuiscursus Ballonvouwen! Een studie die past bij jouw niveau, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus is beschikbaar vanaf €209,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Behulpzame docenten.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Het laagste lesgeld.
 • In februari 2024 voordelig starten.

Opleiders thuisstudie Ballonvouwen februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlBallonvouwen3-6 maanden€209,00Meer informatie
Ballonvouwen vanuit huis volgen

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Ballonvouwen voordelig vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Ambieer je een nieuwe baan? Op welk niveau jij ook denkt; voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze thuisstudie-vergelijker kan jou hierbij helpen. Met behulp van onze website tref je ontzettend veel thuisstudies, taal- en hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie ballonartiest? Een goede optie is de online thuisstudie Ballonvouwen(duaal of voltijd). Aan de hand van deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, zo snel of langzaam als jij dat wil. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw huidige baan, sport en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Beginnen met een cursus Ballonvouwen is niet ingewikkeld. In het volgende stukje vind je alle details:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Download de gratis studiegids of kies de optie voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alles in orde is krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen.
 5. Het traject gaat nu van start: op de momenten dat je tijd hebt de verschillende lesmaterialen samenvatten en opdrachten inleveren. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een erkende docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je een passend diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele prijs Ballonvouwen thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom is het zo voordelig? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel lesmaterialen bekijk je gewoon online op jouw tablet, smartphone of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Wel is er een vast aanspreekpunt aanwezig voor ondersteuning en advies. De opleiding Ballonvouwen kan men aanschaffen vanaf €209,00 bij bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle theorie en opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Altijd een eigen mentor van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot deel van de arbeiders investeren in hun carrière met een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe werkt het precies, en is deze opleiding wel geschikt? Hierna behandelen we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Ballonvouwen thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Ballonvouwen: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je dikwijls dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De cursus heeft een studietijd van zo’n 3-6 maanden. In de praktijk kun je het natuurlijk sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Korte opleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Heb je interesse in een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Meestal is een passende Ballonvouwen vooropleiding vereist. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18 plus-examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Via de site van de onderwijsinstelling vind je de verdere details omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van scholen zoals onder andere NHA dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit wil zeggen dat jouw behaalde diploma gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Hogeschool ISBW. Bovendien krijgen deelnemers soms een speciaal branchediploma zoals NL Actief A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Daarmee kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Veel instanties bieden ook een Ballonvouwen klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je kunt veel leren van andere cursisten, face to face spreken van de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Onthoud wel: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn vaste startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Online vind je snel de belangrijke documenten voor jouw cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Via deze portalen kun je terecht voor ondermeer het lesmateriaal, oefenexamens, webinars, praktijkvoorbeelden, oefeningen, video’s. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-ballonvouwen

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. En er steeds meer aanbod. Bijvoorbeeld Cursus Papiaments tot Secure Cloud Services, en sinds kort dus ook de Ballonvouwen zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn ambities? In het volgende hoofdstuk vind je een opsomming met de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef!
 2. LOI: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 3. NTI: Ook staatsexamens
 4. Laudius: Moderne Online Campus (online omgeving)
 5. Thuiscursus.nl: Locaties door heel Nederland
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Naast je baan een thuisstudie Ballonvouwen online volgen kan al vanaf €209,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Boeken, lesgeld e.d. mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De belangrijkste factoren kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Let op: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een opleidingwaar je kennis opdoet voor de baan van je toekomst (of huidige werk). De voorwaarden zijn als volgt:

 • De opleiding heb je gekozen met het oog op jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De kosten die je opvoert bedragen minimaal €250 (p/jaar), oplopend tot €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. De reden hiervoor? Jouw werkgever heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Ook kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via je werk volgen is dus een win-win situatie. Binnen veel organisaties kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Ballonvouwen. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Een hondje, lieveheersbeestje of Sponge Bob van ballonnen leren vouwen? Als ballonartiest de show stelen op feestjes? Of je nu op zoek bent naar een nieuwe hobby of als entertainer werkt, met deze klassieke en geliefde act maak je iedereen blij!

Wist je dat je een ballon op verschillende manieren op kunt blazen? Ook zijn er verschillende maten van ballonnen en maakt het zeker uit op welke manier je het knoopje legt. Het per ongeluk kapot knijpen of loslaten van de ballon is zó gebeurd!

Je start met het meest bekende ballonfiguur vouwen: het hondje. Je bent dan gelijk bekend met de basishandelingen zoals het draaien en vormen van de figuurtjes. Dan ga je verder met technische kunstjes en iets moeilijkere figuren. Schrijf je in!


Content
 • Materialen en benodigdheden
 • Opblazen en knopen van ballonnen
 • Basishandelingen
 • Kledij: hoedjes, vleugels, kostuums
 • Figuren met speciale ballonnen
 • Iets moeilijkere figuren
 • Ballondecoratie
 • Trucjes en weetjes als artiest
 • Wettelijke omkadering
 • Starten als zelfstandig ballonartiest

Competences
 • Starten als zelfstandig ballonartiest
 • Opblazen en knopen van ballonnen
 • Basishandelingen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie