nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Bakker

De cursus Bakker op je eigen tempo vanuit huis volgen? Met Thuisstudiezoeken.nl lees je alles over tientallen thuisstudies, cursussen en trainingen in de categorie bakker. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Beginnen als ZZP’er? Of simpelweg iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Bekijk en vergelijken heel eenvoudig veel gekozen studies en thuiscursussen van vooraanstaande onderwijsaanbieders als Thuiscursus.nl en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Bakker! Op een flexibele manier studeren, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en topdocenten uit het vak. Deze cursus kun je al volgen vanaf €379,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In februari 2024 goedkoop aangeboden.

Overzicht met thuisstudies Bakker februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlBakker3-6 maanden€379,00Meer informatie
Bakker vanuit huis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Bakker zelfstandig thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Op welk niveau jij ook denkt; voor iedereen is er iets mogelijk. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze vergelijkingssite is in ieder geval een goed startpunt. In de vergelijker vind je ontzettend veel thuisstudies, taal- en hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein bakker? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Bakker(duaal of voltijd). Aan de hand van deze cursus leer je de onderdelen van het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Het is goed te doen samen met jouw functie, vrijetijdsbesteding en jouw familie.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Aan de slag gaan met een cursus Bakker is niet moeilijk. In het volgende stukje leggen we het beknopt uit:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: op de momenten dat je tijd hebt je lesstof bestuderen en huiswerk inleveren. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat zijn de tarieven van een Bakker thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel van de documentatie vind je in jouw digitale leeromgeving op een tablet, smartphone of laptop. Daarnaast hoef je niet te reizen en werken ze met minder dure docenten. Natuurlijk is er een vast aanspreekpunt aanwezig voor ondersteuning en advies. De opleiding Bakker wordt al aangeboden vanaf €379,00 bij het instituut Thuiscursus.nl. De kosten worden gevormd door:

 • Het lesmateriaal (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Binnen no-time een echte opleiding starten

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal jongeren kiezen voor een studie aan huis. De aanwezige flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is deze opleiding wel geschikt? In de volgende paragraaf geven we antwoord op de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Bakker thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Bakker: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof is grotendeels digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je soms dezelfde dag nog alle digitale materialen. Kort daarna krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit verschilt per opleiding). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in zo’n 3-6 maanden. Als je veel tijd hebt kan het een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat verschilt per studie. Korte opleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Heb je interesse in een HBO-studie of master? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Normaal gesproken is een dergelijke Bakker vooropleiding een van de voorwaarden. Men kan ook kiezen voor een 18+ examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Via de site van de onderwijsinstelling lees je meer informatie omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsaanbieders als LOI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat deze diploma’s niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. ROC Tilburg. Daarnaast behaal je met een thuisstudie vaak een speciaal branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Daarmee zal de buitenwereld zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Het gros van de opleidersbieden ook een Bakker klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, direct antwoord op vragen en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Onthoud wel: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn vaste startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De populaire opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Hier download je alles voor jouw cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze speciale omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: het lesmateriaal, geluidsbestanden, video’s, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, webinars. In dat systeem upload je ook huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-bakker

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dit varieert van Spaans voor beginners t/m HBO Back-end C# developer, en nu dus ook de Bakker zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan bij mijn aspiraties? In onderstaande paragraaf vergelijk jij zelf de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Al meer dan 80 jaar ervaring
 2. LOI: Locaties door heel Nederland
 3. NTI: Jij bepaalt waar, wanneer en in welk tempo je studeert.
 4. Laudius: Studeren op een tempo dat bij jou past
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte aanpak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een echte thuisstudie Bakker online volgen kan al vanaf €379,00. Maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De relevante onderdelen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Tip van de specialist: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een volwaardige opleiding waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige- of toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie vormt een bijdrage voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250,00 (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe komt dit? Jouw werkgever kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een erkende studie volgen via jouw werkgever is dus een win-win situatie. Bij veel bedrijven mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Bakker. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Kan jij alle afleveringen van Heel Holland Bakt dromen? Wil je kloppen, kneden en dat het liefst de hele dag?

Wil je biscuit, cupcakes of je eigen ambachtelijke brood maken? Weet jij dan wat je, naast het recept, allemaal nog meer nodig hebt? Leer wat het hart van iedere bakkerij is, welke machines en producten je nodig hebt en hoe je alles ‘fris en fruitig’ houdt. Je krijgt recepten en onmisbare tips die jouw baksels laten uitblinken in uitstraling en stijl.

Deze thuiscursus leert je zowel ouderwetse reinheid als de laatste baktrends en je kunt er álle kanten mee op: van thuisbakker tot je eigen patisserie of cupcakewinkel, start gewoon lekker met bakken!


Content
 • Je toekomstmogelijkheden als bakker
 • De basisgrondstoffen en halffabricaten
 • Basisrecepten en werkwijzen
 • Kostprijsberekening
 • Een efficiënte administratie voeren
 • Rekenprogramma maken om je kostprijs en opbrengst te controleren
 • Opslagmethodes voor ingrediënten en producten
 • Bedrijfsuitrusting en winkelinrichting
 • Overname van een zaak of een nieuwe zaak starten
 • Inrichten van de werk- en opslagplaats
 • De belangrijkste machines
 • Energiebesparende tips
 • Specifieke beroepswetgeving
 • Bedrijfshygiëne en veiligheid

Competences
 • Basisrecepten en werkwijzen
 • Bedrijfshygiëne en veiligheid
 • Specifieke beroepswetgeving

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie