nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Mindfulness Coach

De cursus Mindfulness Coach vanuit huis volgen? Via de vergelijker van thuisstudies bekijk je erkende thuiscursussen en opleidingen in de categorie Balanced Living. Streef je naar een carrièreboost? Voor jezelf beginnen? Of wellicht iets leren wat je heel leuk vindt? Doorzoek en vergelijk gemakkelijk kwalitatieve thuisopleidingen en cursussen van betrouwbare onderwijsinstellingen als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Mindfulness Coach! Zelf je studietempo bepalen, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze cursus is te bestellen vanaf €269,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Online account met studieplanning.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In februari 2024 voordelig starten.

Alle thuisstudies Mindfulness Coach februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlMindfulness Coach3-6 maanden€269,00Meer informatie
Mindfulness Coach op eigen tempo thuis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Mindfulness Coach voordelig vanuit huis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat je denkniveau ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze website is daarbij het ideale startpunt. Hier tref je een ruim aanbod cursussen en beroepsopleidingenom jouw volgende doel te realiseren. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Balanced Living? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Mindfulness Coach. Met deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Je kunt het prima combineren met jouw huidige werk, muzikale bezigheden en het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Beginnen met een cursus Mindfulness Coach is niet ingewikkeld. Hieronder geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Download de gratis studiegids of kies de optie voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Lijkt het wat? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je overal aan voldoet, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: waar en wanneer jij wilt de verschillende lesmaterialen samenvatten en huiswerk inleveren. Bij alle opleiders ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond volgt natuurlijk een passende diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de huidige kosten van een Mindfulness Coach thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Wat is hiervan de reden? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel van de documentatie open je gewoon via internet met een telefoon of PC (ook tablets). Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Doorgaans zijn er persoonlijke mentoren en coaches die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Mindfulness Coach is er al vanaf €269,00 bij de onderwijsinstelling Thuiscursus.nl. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Het lesmateriaal (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een persoonlijke mentor van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Veel arbeiders willen vanuit huis studeren. De aanwezige flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn ambities? Hierna lees je de vragen die we het meest horen over zelfstandige Mindfulness Coach thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Mindfulness Coach: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De cursus heeft een looptijd van circa 3-6 maanden. In de praktijk bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Onverwachte drukte? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Korte opleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je aan het kijken naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Meestal is een relevante Mindfulness Coach vooropleiding noodzakelijk. Een andere methoden kan zijn een 18-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis brochure tref je extra info ten aanzien van de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van aanbieders als bijvoorbeeld NCOI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit houdt in dat deze diploma’s dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Webster University. Mogelijk zul je mogelijk recht hebben op een officieel branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma zal de buitenwereld zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Meerdere onderwijs-bedrijven bieden ook een Mindfulness Coach klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: leren van je studiegenoten, meer individuele begeleiding en meer gerichte voorbereiding op examens. Onthoud wel: je moet het veel beter plannen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Tevens is tarief van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Hier download je de belangrijke documenten voor jouw cursus en kan je overleggen met de docent. Via jouw account log je in om de volgende zaken te bekijken: geluidsbestanden, video’s, oefenexamens, webinars, het lesmateriaal, oefeningen. In dat systeem upload je ook huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-mindfulness-coach

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Bijvoorbeeld HBO Coaching psychologie tot aan HBO technisch vertalen Engels, en sinds kort dus ook de Mindfulness Coach zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn doelen en wensen? In de beschrijving hierna lees je over de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Lesgeld terug als je niet slaagt
 2. LOI: Docenten met ervaring uit het vak
 3. NTI: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 4. Laudius: Gemiddelde score 8,6
 5. Thuiscursus.nl: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Je eigen thuisstudie Mindfulness Coach online volgen kan al vanaf €269,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De belangrijkste kosten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Opmerking: er gelden strenge regels (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een volwaardige opleiding die belangrijk is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De belangrijkste details:

 • De opleiding draagt direct bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten die je maakt zijn minimaal €250,00 (per jaar), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Wat is daarvan de reden? Je manager heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarnaast zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een professionele opleiding via de werkgever starten heeft dus veel verschillende voordelen. Vaak stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Mindfulness Coach. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Steeds meer mensen zijn zich bewust van de voordelen van een ‘mindful’ of aandachtsvol leven. Mindfulness brengt eeuwenoude oosterse wijsheden samen met westerse psychologie en heeft al miljoenen mensen over de hele wereld rust en richting gegeven in hun leven.
In deze thuisstudie vergroot je je zelfkennis terwijl je alles leert over het ontstaan en de principes van deze bewuste levenswijze. Je ontdekt alles over meditatie, yoga en boeddhisme en zal steeds meer bezinning en veerkracht ervaren. Dat kun je vervolgens op anderen overbrengen!
Naast alle theoretische kennis ontvang je ook een volledig uitgewerkt trainingsprogramma van acht weken. Jij weet straks als geen ander hoe je mensen laat leven in het hier en nu. Word mindfulnesscoach en geef jouw geluk door aan anderen!

Content
 • Wat is mindfulness?
 • Meditatie – hoe begin ik?
 • Mindlesness
 • De wereld is zoals jij hem ziet
 • Ik denk dus ik ben
 • Stilstaan bij je lichaam
 • Leven in het nu
 • Acceptatie
 • Mindful leven
 • Mindfulness in het dagelijks leven
 • Verder oefenen
 • Mindfulness voor kinderen

Competences
 • Mediteren
 • Stilstaan bij je lichaam
 • Leven in het nu
 • Acceptatie
 • Mindful leven
 • Verder oefenen
 • Mindfulness voor kinderen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie