nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Barbier

De cursus Barbier zelfstandig vanuit huis volgen? Via de vergelijker van thuisstudies tref je alle erkende thuisstudies en cursussen om verder te komen binnen het domein barbier. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Beginnen als ZZP’er? Of simpelweg een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Neem de informatie door en vergelijk moeiteloos populaire thuisopleidingen en cursussen van betrouwbare opleiders als Nationale Handelsacademie (NHA) en begin morgen al met een thuiscursus Barbier! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus is te bestellen vanaf €1029,00 bij Thuiscursus.nl.

 • Geen vast studieschema.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In juli 2024 voordelig geprijsd.

Alle thuisstudies Barbier juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlBarbier (Allround)3-6 maanden€1029,00Meer informatie
Barbier (Allround) vanuit huis volgen

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding Barbier op eigen tempo vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Op welk niveau jij ook denkt; iedereen kan studeren en leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker helpt jou graag met de volgende stap. Op deze plek vergelijk je een grote variëteit aan thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die aansluiten op jouw wensen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema barbier? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Barbier (Allround)(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus doe je belangrijke kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Ideaal als je studeren moet combineren met een baan, sport en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Inschrijven voor een cursus Barbier is niet moeilijk. In het stappenplan van ons studie-team zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alle gegevens compleet zijn zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. De studie kan beginnen: waar en wanneer jij wilt de lesmaterialen doorkijken en opdrachten inleveren. Bij alle opleiders wordt je geholpen door een professionele docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt je beloond met een diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele tarieven Barbier thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel informatie check je simpelweg digitaal met jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Wel is er een coach of begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Barbier (Allround) wordt al aangeboden vanaf €1029,00 via het instituut Thuiscursus.nl. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De leerstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een persoonlijke begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Snel en efficiënt thuis studeren

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groeiend aantal Hollanders kiezen voor een studie aan huis. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan men zomaar ineens een studie starten, en past het bij mijn ambities? In het gedeelte hieronder lees je de meest gestelde vragen over zelfstandige Barbier (Allround) thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Barbier: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je doorgaans à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De cursus heeft een studietijd van grofweg 3-6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het een stuk sneller. Lukt het niet in deze periode? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Veel beroepsopleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Ben je aan het kijken naar een HBO-studie of master? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Meestal is een bepaalde Barbier vooropleiding een harde eis. Echter kan het ook gaan om een 18+ toets of een specifiek overgangsbewijs. In de gratis brochure lees je meer informatie ten aanzien van de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van opleiders zoals onder andere Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit betekent dat jouw behaalde diploma net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Netherlands Maritime University. Mogelijk levert de instelling vaak een serieus branchediploma zoals NL Actief A. Bij een deel van de (hobby)cursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zo laat jij zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Meerdere opleidersbieden ook een Barbier klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: leren van je studiegenoten, meer achtergrondinformatie en je hebt meer een stok achter de deur. Het minpunt is: je moet het veel beter plannen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders werken met een online leeromgeving. Via internet vind je belangrijke info rondom jouw cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. Via jouw account zijn de volgende documenten te vinden: geluidsbestanden, webinars, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, video’s, oefeningen. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-barbier

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Onder andere Konijnenverzorger t/m Juridisch adviseur, en natuurlijk de Barbier zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling rijmt met mijn aspiraties? Hierna behandelen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Vakkundige docenten
 2. LOI: Hulp bij het kiezen van een studie
 3. NTI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 4. Laudius: Open-Boek-Examen thuis
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekend te combineren met een drukke baan
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Naast je baan een thuisstudie Barbier (Allround) online versneld volgen is mogelijk vanaf €1029,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen een aftrekpost. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze specifieke kosten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Boeken of bepaalde software

Let op: er zijn wel strenge voorwaarden (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus of studie die gericht is op de baan van je toekomst (of huidige werk). De belangrijkste details:

 • De cursus draagt direct bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De totale kosten zijn ten minste €250 (p/jaar), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Wat is daarvan de reden? Jouw baas heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Bovendien kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een relevante opleiding via jouw werkgever afronden is dus een win-win situatie. In de regel is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Barbier. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

De barbershop als jouw werkterrein, klinkt goed? Als barbier tem jij de wilde manen, en trim en knip je op ambachtelijke wijze snor, baard en haar.

Een baard trimmen vereist een speciale expertise. Om de gewenste baardstijl te bereiken, ontdek je alles wat van jou een échte barbier maakt. Hoe voer je een hot towel shave uit en hoe bouw je de meest stijlvolle snorren en baarden? Je weet straks hoe je met tools zoals de baardschaar, opscheerkam en styling razor werkt en gaat barbercuts knippen zoals de pompadour en quiff.

Als het aan jou ligt lopen mannen met baarden er gelikt bij en zal de populariteit van de baard nog meer stijgen!


Content
 • Module 1: Kapper: Knip- en Stijltechnieken Heren
 • Module 2: Baarden Scheren en Modelleren

Competences
 • Baarden en snorren kunnen scheren, knippen en modelleren
 • Voor elke gezichtsvorm en haarstructuur kan jij het gepaste kapsel knippen en stylen
 • Kam, schaar, tondeuse? Jij kan met alles overweg

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie