nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisdiploma bouwkunde

De cursus Basisdiploma bouwkunde digitaal volgen? Geholpen door onze vergelijkingstool lees je alles over een ruim aanbod aan thuisstudies en cursussen in het vakgebied van Bouw. Wil je hogerop in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of bijvoorbeeld toe aan volledig iets nieuws? Bekijk en vergelijken gemakkelijk veel gekozen thuiscursussen en studies van Nederlandse onderwijsinstellingen als Thuiscursus.nl en start vandaag nog met jouw thuiscursus Basisdiploma bouwkunde! Zelf je studietempo bepalen, een prettige online leeromgeving, en de beste docenten. Deze cursus is te koop vanaf €735,00 bij LOI.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In februari 2024 goedkoop beginnen.

Vergelijk thuisstudies Basisdiploma bouwkunde februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIBasisdiploma bouwkunde15 maanden€735,00Meer informatie
Basisdiploma bouwkunde vanuit huis volgen

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding Basisdiploma bouwkunde op eigen tempo vanuit huis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat er ook bij jou speelt, iedereen kan studeren en leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl helpt jou graag met de volgende stap. Op deze plek check je een breed spectrum van studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die aansluiten op jouw wensen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Bouw? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Basisdiploma bouwkunde(duaal of voltijd). Door deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op jouw niveau en jouw tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige baan, vrijetijdsbesteding en het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Inschrijven voor een cursus Basisdiploma bouwkunde is online snel te regelen. Door middel van het stappenplan hieronder geven we hierop een korte toelichting:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Download de gratis studiegids of neem direct een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Is het wat je had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alles in orde is krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op de momenten dat je tijd hebt lesstof en boeken doornemen en examens maken. Bij alle opleiders krijg je begeleiding van een vakkundige docent.
 6. Als je alles gehaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actueel tarief Basisdiploma bouwkunde thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Wat daar de reden voor is? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel informatie kun je via internet bekijken, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, iPad of smartphone. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Natuurlijk bieden ze een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Basisdiploma bouwkunde wordt al aangeboden vanaf €735,00 bij het instituut LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle theorie en opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis studeren op jouw moment

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal Nederlanders willen vanuit huis studeren. De aanwezige flexibiliteit en het grote aanbod aan opleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het wat voor mij? In het volgende gedeelte behandelen we de vragen die we het meest horen over zelfstandige Basisdiploma bouwkunde thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Basisdiploma bouwkunde: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Een paar dagen later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is niet altijd verplicht). De cursus heeft een studietijd van gemiddeld 15 maanden. In de praktijk zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Kom je er even niet aan toe? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Basisopleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. In sommige gevallen is een toepasbare Basisdiploma bouwkunde vooropleiding wel een minimum. Echter kan het ook gaan om een 18+ toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de website van de aanbieder achterhaal je alle relevante details omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van opleiders als o.a. Nederlands Talen Instituut (NTI) dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit wil zeggen dat deze thuisstudies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Opleidingsinstelling Geestelijke Gezondheidszorg Verpleegkunde. Daarnaast behaal je met een thuisstudie vaak een erkend branchediploma zoals NIMA. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma is het voor iedereen duidelijk dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Een aanzienlijk deel van de onderwijsinstellingen verstrekken ook een Basisdiploma bouwkunde klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, meer directe feedback van je docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Wat minder positief is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn vaste startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De erkende opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Daar vind je snel de essentiële informatie voor je cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In de digitale leeromgeving kun je terecht voor ondermeer oefenexamens, oefeningen, geluidsbestanden, webinars, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-basisdiploma-bouwkunde

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het aanbod in studies is enorm. Dit loopt van Cursus Papiaments tot een opleiding als Perzisch, en uiteraard ook de Basisdiploma bouwkunde zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn aspiraties? Bijgaand behandelen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 2. LOI: Interactief leren met multimediale opdrachten
 3. NTI: Uitstekende naam op de arbeidsmarkt
 4. Laudius: Studeren via jouw online campus
 5. Thuiscursus.nl: Studie in jouw eigen tempo afronden
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een professionele thuisstudie Basisdiploma bouwkunde online versneld volgen doe je vanaf €735,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De volgende elementen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Belangrijk: er gelden strenge regels (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepscursus die gericht is op jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus is van belang voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten komen minimaal uit op €250 (per 12 maanden). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoe zit dit? Jouw werkgever kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Tevens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een relevante opleiding volgen via jouw werkgever heeft pluspunten voor beide partijen. Standaard mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisdiploma bouwkunde. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Een van de leukste kanten van het werken in de bouw is dat je een bijdrage levert aan iets wat er over jaren nog zal zijn. Een bouwwerk waarin mensen wonen of werken. Voor het zover is, zul je eerst de nodige kennis moeten opdoen. De cursus Basisdiploma bouwkunde behandelt deze basiskennis op het gebied van bouwkunde. Zo komen constructieve elementen als vloeren en daken aan de orde en wordt de nodige aandacht besteed aan gebruikte materialen als hout, glas en natuursteen. Ook het bouwproces en bouwregelgeving worden niet vergeten. Deze cursus is een perfecte opstap naar verschillende functies in de bouw. Maar ook als je zelf bouwplannen hebt, bijvoorbeeld voor je eigen huis of als aanbieder van allerlei klussen in en om het huis, is het handig om over basiskennis van de bouwkunde te beschikken.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie