nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Boekhouden

De cursus Boekhouden vanuit huis volgen? Aan de hand van www.thuisstudiezoeken.nl vind je uitgebreide info over de meest interessante thuisopleidingen en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied Bookkeeping. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of anderzijds iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Ga direct van start en vergelijk gemakkelijk kwalitatieve thuisstudies van respectabele aanbieders van thuisstudies als NTI en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Boekhouden! Een studie die past bij jouw niveau, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en goede begeleiding. Deze cursus is beschikbaar vanaf €229,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In juli 2024 voor een voordelige prijs.

Overzicht met thuisstudies Boekhouden juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlBoekhouden (Basis)3-6 maanden€229,00Meer informatie
Boekhouden (Basis) thuis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Boekhouden op afstand volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen kan studeren en leren. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze website is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze plek check & vergelijk je een scala aan zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je verder leren binnen het domein Bookkeeping? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Boekhouden (Basis)(duaal of voltijd). Binnen deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, op het moment dat het jou uitkomt. Uitstekend te combineren met je werk, muziek of sport en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Het deelnemen aan een cursus Boekhouden is online snel te regelen. In het volgende stukje gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of probeer een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als jij alles volledig hebt ingevuld ontvang je het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het leren gaat beginnen: waar en wanneer jij wilt lesstof en boeken doornemen en toetsen / examens maken. Vanzelf heb je regelmatig contact met een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Als je alles gehaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele prijzen Boekhouden thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe komt dit? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal open je gewoon via internet op een computer, iPad of smartphone. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken ze met minder dure docenten. Doorgaans zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou door het traject helpen. De opleiding Boekhouden (Basis) is er nu al vanaf €229,00 via de onderwijsinstelling Thuiscursus.nl. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Het lesmateriaal (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vast aanspreekpunt van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Snel en efficiënt thuis studeren

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot deel van de arbeiders zien hun kansen in een zelfstudie. De aanwezige flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn ambities? Onderstaand besteden we aandacht aan de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Boekhouden (Basis) thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Boekhouden: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof is grotendeels digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je bij veel aanbieders à la minute de digitale studiestof. Kort daarna krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus heeft een looptijd van grofweg 3-6 maanden. Dikwijls kan je het ook sneller afronden. Onverwachte drukte? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en trainingen zijn erg flexibel in hun starteisen. Betreft het een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. In de regel is een relevante Boekhouden vooropleiding een harde eis. Echter kan het ook gaan om een 21-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis brochure bekijk je alle noodzakelijke details betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van aanbieders zoals bijv. NTI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit betekent dat deze afstandopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als ROC van Amsterdam. Mogelijk krijgen deelnemers soms een erkend branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij een deel van de (hobby)cursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Daarmee kan jij laten zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Meerdere onderwijsinstellingen beschikken over een Boekhouden klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer directe feedback van je docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Onthoud wel: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Via dit systeem raadpleeg je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via deze portalen vind je onder andere het lesmateriaal, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefeningen, webinars. In dat systeem upload je ook huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-boekhouden

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Onder andere HBO Inleiding technisch vertalen Frans tot Praktijkdiploma wiskunde, en sinds kort dus ook de Boekhouden zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn wensen en situatie? Hierna behandelen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Altijd 15 dagen op proef
 2. LOI: Uitstekende recensies van studenten
 3. NTI: Profiteer van gratis studieadvies
 4. Laudius: Topdocenten met jarenlange ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Studeren op een tempo dat bij jou past
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een echte thuisstudie Boekhouden (Basis) online versneld volgen kost om en nabij de €229,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De volgende zaken kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Tip van de specialist: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juli 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus / studie die gericht is op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Let altijd even op deze aspecten:

 • Het traject is geschikt voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van Thuiscursus.nl.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De totale kosten beslaan het minimum van €250 (jaarlijks). Als plafond is €15000 ingesteld.

Werkgever betaalt soms mee
Een opleiding of cursus volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe komt dit? Je manager heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Bovendien mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie via de werkgever starten is dus een win-win situatie. Dikwijls mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Boekhouden. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Wie houdt er niet van lekker overzichtelijk? Vooral als het om de financiën gaat! Je wilt een correcte boekhouding leren voeren en de persoon worden die wordt ingeschakeld voor de bedrijfsadministratie en belastingaangifte.

Zie jij het helemaal zitten als boekhouder? Je bent het aanspreekpunt voor bedrijven en zzp’ers met hun vragen over de boekhouding. Ook verzorg je de belastingaangifte. Je kunt gestructureerd werken en daardoor worden problemen of achterstand voorkomen.

Je draait straks je hand niet om voor journaliseren, sociale verzekeringswetten, het grootboek en professionele boekhoudtechnieken. Je weet het allemaal precies!


Content
 • Welke ondernemingsvormen kennen we?
 • Met welke belastingen krijg je te maken als boekhouder?
 • De sociale verzekeringswetten
 • De opzet van de administratieve organisatie
 • Het journaliseren van duurzame productiemiddelen
 • Het journaliseren van de inkoop en verkoop
 • Permanence, het hoe en wat
 • Journaalposten van de overige boekingen
 • Het verwerken van de omzetbelasting
 • Opstellen van de balans en resultatenrekening
 • Internationaal zakendoen

Competences
 • Kennis van ondernemingen, belastingen, verzekeringen e.d.
 • Journaliseren, balans en resulatenrekening maken
 • Belastingaangifte doen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie