nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisdiploma steriliseren

De cursus Basisdiploma steriliseren op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Geholpen door www.thuisstudiezoeken.nl bekijk je de meest interessante thuiscursussen en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Gezondheidszorg en Welzijn. Een nieuwe stap in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of bijvoorbeeld toe aan volledig iets nieuws? Bekijk en vergelijken meteen de beste thuiscursussen en studies van respectabele onderwijsaanbieders als Nederlands Talen Instituut (NTI) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Basisdiploma steriliseren! Een opleiding die past bij je denkniveau, een prettige online leeromgeving, en de beste docenten. Deze cursus is te koop vanaf €869,00 bij een opleider als LOI.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In juli 2024 scherpe tarieven.

Vergelijking van thuisstudies Basisdiploma steriliseren juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIBasisdiploma steriliseren11 maanden€869,00Meer informatie
Basisdiploma steriliseren vanuit huis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Basisdiploma steriliseren vanuit huis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er is ontzettend veel mogelijk! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze thuisstudie-vergelijker helpt jou graag met de volgende stap. Middels onze vergelijker tref je veel verschillende thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Basisdiploma steriliseren(duaal of voltijd). Binnen deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, volledig op jouw eigen tempo. Het is goed te doen samen met je werk, sport en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Inschrijven voor een cursus Basisdiploma steriliseren kan moeiteloos via internet. Door middel van het stappenplan hieronder vind je alle details:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Download de gratis studiegids of ga direct aan de slag met een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is het wat je had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens doen of projecten uploaden. Vanzelf wordt je hierin begeleid door een vaste docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je het (branche)diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Hoeveel kost een Basisdiploma steriliseren thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel informatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met een computer, iPad of smartphone. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Doorgaans bieden ze een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding Basisdiploma steriliseren kun je bestellen vanaf €869,00 via LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Het lesmateriaal (meestal ook per post te krijgen).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • De examens (soms op locatie).
 • Met diploma / accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Meer en meer mensen kiezen voor een studie aan huis. De aanwezige flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn ambities? Hieronder behandelen we de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Basisdiploma steriliseren thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Basisdiploma steriliseren: je kan elke week starten met deze opleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen afzienbare tijd worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is niet altijd verplicht). De cursus duurt circa 11 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is hoeft het niet eens zo lang te duren. Lukt het niet in deze periode? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en veel taalstudies zijn er in principe voor iedereen. Betreft het een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Vaak is een passende Basisdiploma steriliseren vooropleiding een van de voorwaarden. Men kan ook kiezen voor een 21-plus toets of een bepaald certificaat. In de gratis studiegids kun je terecht voor de verdere details over de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van scholen als NCOI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit betekent dat deze thuisopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. HBO Da Vinci Drechtsteden. Tevens krijgen deelnemers soms een speciaal branchediploma zoals NL Actief A. Bij afronding van een kortlopende cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zodoende is het voor iedereen duidelijk dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Veel scholen hebben ze mogelijkheid voor een Basisdiploma steriliseren klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, face to face spreken van de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Wat minder positief is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De meeste opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Hier check je belangrijke info rondom jouw cursus en kan je overleggen met de docent. Via deze portalen zijn de volgende documenten te vinden: het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, oefeningen, webinars, geluidsbestanden, oefenexamens. In dat systeem upload je ook huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-basisdiploma-steriliseren

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Bijvoorbeeld Eigen Cafetaria Starten t/m VWO Latijn, en nu dus ook de Basisdiploma steriliseren zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen matcht met mijn doelen en wensen? In onderstaande paragraaf vind je de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Gratis proefles
 2. LOI: Opleidingen in elke denkbare richting, zowel thuis als klassikaal
 3. NTI: Hoge kortingen op soft- en hardware via Surfspot
 4. Laudius: 2 weken geheel vrijblijvend proberen
 5. Thuiscursus.nl: Termijnbetaling mogelijkheden
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Naast je baan een thuisstudie Basisdiploma steriliseren online versneld volgen kan voor een bedrag van €869,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Zaken als collegegeld en lesmaterialen kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze posten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Let op: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juli 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een cursus / studie waar je kennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • Het traject draagt direct bij aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250,00 (p/jaar), oplopend tot €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Het doen van een deeltijd studie is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe zit dit? Jouw baas heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Tevens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een training of beroepsopleiding via jouw bedrijf volgen is dus voor beide partijen interessant. Steeds vaker mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisdiploma steriliseren. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, en haal meer uit je talenten en interesses.

Als medewerker op een steriele afdeling is het belangrijk om zorgvuldig en verantwoordelijk te werk te gaan. Alle handelingen verlopen dan ook volgens strenge regels. Met de cursus Basisdiploma steriliseren doe je alle theoretische kennis op om medische hulpmiddelen te kunnen reinigen, desinfecteren en steriliseren. Daarnaast is er aandacht voor sociale vaardigheden, communicatieve vaardigheden en computervaardigheden. Verder biedt de cursus algemene medische kennis, zoals verschillende specialisatierichtingen, soorten ziekten en geneeswijzen. Per specialisme worden verschillende ingrepen en de daarbij behorende instrumenten besproken. Met deze cursus doe je onmisbare kennis op voor iedereen die in een medische omgeving werkt.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie