nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Beauty en make-up

De cursus Beauty en make-up digitaal volgen? Aan de hand van onze vergelijker tref je goed aangeschreven thuisopleidingen en cursussen om verder te komen binnen het domein Gezondheid en uiterlijke verzorging. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of simpelweg een cursus om je kennis te verbreden? Lees info en vergelijk simpel en snel populaire thuisopleidingen van vooraanstaande onderwijsinstellingen als Nationale Handelsacademie (NHA) en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Beauty en make-up! Studeren in jouw eigen tempo, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus kun je al volgen vanaf €325,00 bij NTI.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Digitale leeromgeving.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In mei 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Opleiders thuisstudie Beauty en make-up mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIBeauty en make-up8 maanden€325,00Meer informatie
Beauty en make-up thuis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding Beauty en make-up thuis digitaal volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er ook bij jou speelt, het aanbod is ontzettend groot! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! De website thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. In de vergelijker kom je in aanraking met tientallen zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je verder leren binnen het domein Gezondheid en uiterlijke verzorging? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Beauty en make-up(duaal of voltijd). Aan de hand van deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, zo snel of langzaam als jij dat wil. Ideaal als je studeren moet combineren met je huidige baan, vrijetijdsbesteding en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Van start gaan met een cursus Beauty en make-up is zo gepiept. Hieronder gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of probeer een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Lijkt het wat? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: op eigen tempo het lesmateriaal doornemen en toetsen / examens maken. Logischerwijs wordt je geholpen door een erkende docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele kosten Beauty en make-up thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel van de documentatie open je gewoon via internet, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een PC, smartphone of iPad. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Doorgaans heb je een persoonlijke begeleiderdie jou kan helpen. De opleiding Beauty en make-up volg je al vanaf €325,00 via bijv. NTI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De leerstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een professionele begeleider van NTI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Veel arbeiders zien hun kansen in een zelfstudie. De flexibele manier van studeren en de variatie in thuisopleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het wat voor mij? Hierna behandelen we enkele prangende vragen rondom zelfstandige Beauty en make-up thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Beauty en make-up: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week krijg je de hele studiemap ook thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus kost je circa 8 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kun je het natuurlijk sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit varieert per studie en opleider. Veel beroepsopleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Wil je je aanmelden voor een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In de regel is een bepaalde Beauty en make-up vooropleiding vereist. Echter kan het ook gaan om een 18+ toets of op basis van een eerder gevolgd programma. Op de website van de aanbieder achterhaal je de benodigde specificaties inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsinstellingen zoals bijvoorbeeld NHA voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze opleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als MBO Utrecht. Daarnaast kan je ook rekenen op een gerenommeerd branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zodoende maak jij kenbaar dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Het gros van de opleidersbieden ook een Beauty en make-up klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, direct antwoord op vragen en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Er zijn ook nadelen: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In deze omgeving vind je snel de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Met jouw online lesomgeving zoek je ook naar het lesmateriaal, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefeningen, webinars, video’s. In dat systeem upload je ook huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-beauty-en-make-up

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Denk aan HBO Bedrijfsprocessen en informatiesystemen t/m HBO Persoonlijkheidsleer, en nu dus ook de Beauty en make-up zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland past bij mijn aspiraties? In de beschrijving hierna vergelijk jij zelf de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Gratis proefles
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Overal studeren met onze online leeromgeving
 4. Laudius: Vandaag nog beginnen met jouw cursus
 5. Thuiscursus.nl: Gratis studiegids aanvragen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Naast je baan een thuisstudie Beauty en make-up online versneld volgen kost om en nabij de €325,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De relevante kosten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Tip van de specialist: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (mei 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een volwaardige opleiding die gericht is op jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • De thuisstudie is relevant voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NTI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250,00 (per 52 weken) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Werkgever betaalt soms mee
Een opleiding of cursus volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoezo? Je werk / collega heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarbij mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via de werkgever starten is dus voor jullie beide relevant. In de regel stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Beauty en make-up. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Wil jij graag meer leren op het gebied van beauty en make-up? Haal dan het beste uit jezelf met onze Beauty & make-up cursus! Tijdens de cursus make-up leer je alles over huidverzorging en hoe je jezelf het mooist kunt opmaken. Je houdt je bezig met shapen, epileren, contouren, highlighten en het gebruik van foundation. Aan het eind van de cursus heb je verschillende looks geleerd en kun je jezelf mooi opmaken. Iets voor jou? Schrijf je dan nu in voor de Beauty & make-up cursus! 

Daarom kies je voor Beauty en make-up van het NTI:

 • Het beste studiemateriaal
 • Flexibel studeren
 • Erkende onderwijsinstelling

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie