nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Verzorgen

De cursus Verzorgen op afstand volgen? Dankzij onze vergelijkingstool vind je uitgebreide info over alle erkende thuiscursussen en studies in de categorie Gezondheid en uiterlijke verzorging. Wil je hogerop in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of anderzijds een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Neem de informatie door en vergelijk simpel en snel populaire zelfstudies en thuiscursussen van toonaangevende onderwijsaanbieders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Verzorgen! Een opleiding die past bij je denkniveau, een gratis proefles volgen, en topdocenten uit het vak. Deze cursus is beschikbaar vanaf €179,70 bij NTI.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Volop feedback van je docent.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Het laagste lesgeld.
 • In juni 2024 voordelig starten.

Aanbieders thuisstudie Verzorgen juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIVerzorgen3 maanden€179,70Meer informatie
Verzorgen op eigen tempo thuis volgen

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding Verzorgen online thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat je denkniveau ook is, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze site kan jou hierbij helpen. Op deze plek check je een grote variëteit aan cursussen en beroepsopleidingendie aansluiten op jouw wensen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Gezondheid en uiterlijke verzorging? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Verzorgen(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus leer je de onderdelen van het vak, volledig op jouw eigen tempo. Het is goed te doen samen met werk of een andere opleiding, vrijwilligerswerk en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Het deelnemen aan een cursus Verzorgen is zo gepiept. In het onderstaande stappenplan geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of vraag een gratis proefles aan om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: zelf je studietijd indelen en lesstof en boeken doornemen en toetsen / examens maken. Uiteraard wordt je bijgestaan door een vaste docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een diploma of getuigschrift. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele prijs Verzorgen thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is het zo voordelig? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel lesmaterialen open je gewoon via internet met jouw tablet, smartphone of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Doorgaans zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou door het traject helpen. De opleiding Verzorgen kan men aanschaffen vanaf €179,70 bij o.a. NTI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Altijd een eigen mentor van NTI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot deel van de Hollanders investeren in hun carrière met een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en de variatie in thuisopleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn ambities? In het volgende gedeelte behandelen we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Verzorgen thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Verzorgen: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je meestal dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen 1 week krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in zo’n 3 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan je het ook sneller afronden. Onverwachte drukte? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Beroepsopleidingen en praktische studies kan iedereen op elk moment beginnen. Heb je interesse in een HBO / WO opleidingstraject? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Normaal gesproken is een matchende Verzorgen vooropleiding vereist. Een andere methoden kan zijn een 21 plus examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de website van de aanbieder kun je terecht voor alle relevante details met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De volledige MBO-, HBO en masters van opleiders als onder andere Laudius zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit betekent dat deze thuisstudies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij MBO Utrecht. Mogelijk levert de instelling vaak een serieus branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij afronding van een kortlopende cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zodoende is het voor iedereen duidelijk dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Verschillende onderwijs-aanbieders beschikken over een Verzorgen klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, meer achtergrondinformatie en je hebt meer een stok achter de deur. Minder fijn: je moet jouw agenda erop aanpassen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden een online leeromgeving. In dit systeem tref je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In dit systeem tref je zaken als video’s, webinars, geluidsbestanden, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, oefeningen. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-verzorgen

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Denk aan Cursus Fins tot een studie als IJslands, en uiteraard ook de Verzorgen zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen past bij mijn doelen en wensen? In het volgende hoofdstuk vergelijk jij zelf de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Uitstekend bereikbare klantenservice
 2. LOI: Heldere kosten voor de opleiding en examens
 3. NTI: Studiekosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting
 4. Laudius: Professionele online campus
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkervaring en stage mogelijk
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Je eigen thuisstudie Verzorgen online versneld volgen doe je vanaf €179,70. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De belangrijkste onderdelen mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Advies van de adviseur: niet elke studie komt in aanmerking (juni 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een studie die iets bijdraagt aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisopleiding is relevant voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Er is sprake van een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NTI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten in kwestie moeten minimaal €250 zijn (per jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Wat is daarvan de reden? Jouw bedrijf kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Ook zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een professionele opleiding via je werk volgen is dus voor jullie beide relevant. Binnen veel organisaties mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Verzorgen. Ga eens om tafel met jouw manager, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Jij bent waarschijnlijk prima in staat om voor jezelf te zorgen. Maar niet iedereen heeft dat geluk. Denk aan ouderen, zieken of gehandicapten. Deze mensen hebben vaak hulp en verzorging nodig. Bijvoorbeeld hulp bij huishoudelijke taken. Of bij het wassen en aankleden. Je verleent de zorg in een verzorgingstehuis, maar bijvoorbeeld ook bij mensen thuis. Zonder een verzorger zouden veel van deze mensen niet zelfstandig kunnen wonen. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan hun kwaliteit van leven. Iets voor jou? Begin vandaag nog!

Daarom kies je voor Verzorgen van het NTI:

 • Inclusief lesmateriaal
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Elke dag starten
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie